Semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal: Brazilia – Germania: 1-7

steag germania

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia:

Brazilia – Germania: 1-7

Germania învinge la scor Brazilia şi merge în finala Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, având cele mai mari şanse de a o câştiga. Brazilia a arătat până în acest meci că are jucători buni, care au practicat un fotbal plăcut, însă care nu sunt de nivelul nemţilor.

Am avut dreptate când am pronosticat zilele trecute că se va califica Germania, dar nu m-aş fi gândit niciodată la un asemenea deznodământ.

Prima repriză a început aşa cum trebuia: cu ambele echipe jucând un fotbal deschis, propice spectacolului. Primul gol al nemţilor a venit în minutul 11 şi a fost înscris de către Thomas Müller. După această reuşită, mă gândeam că nemţii vor face la fel ca în meciul cu Franţa, când au preferat să se închidă în apărare, apărând rezultatul şi ieşind din când în când pe contraatac.

Ceea ce a urmat, a fost un blitzkrieg fotbalistic, pentru că în numai 3 minute, germanii au reuşit să mai înscrie de tot atâtea ori. Miroslav Klose a punctat în minutul 23, după care a venit rândul lui Toni Kroos, în minutul 24, ca mai apoi, acelaşi Kroos să reuşească dubla, în minutul 26. A venit şi punctul cu numărul 5, tot la 3 minute de la înscrierea ultimului gol, iar cel care a marcat a fost Sami Khedira.

Trebuie spus că brazilienii s-au aruncat în atac după primul gol, neglijând total apărarea, crezând că pot ei să-i domine pe nemţi şi că vor reuşi o egalare rapidă. Acest lucru i-a costat şi s-au văzut la pauză conduşi cu un scor pe care nu mulţi ar fi mizat la începutul partidei.

A doua repriză, nemţii au mai redus puţin turaţia motoarelor, probabil la indicaţia antrenorului, însă cu toate acestea, au mai reuşit să înscrie de două ori, prin André Schürrle, în minutele 69 şi 79.

Brazilienii au tot încercat să marcheze golul de onoare şi au reuşit să facă acest lucru, în minutul 90, prin Oscar dos Santos, stabilind scorul final, Brazilia – Germania: 1-7.

Am văzut multă tristeţe în tribune. Oamenii erau foarte supăraţi, oamenii plângeau, deoarece nimeni nu se aştepta la o astfel de umilinţă, în ţara care respiră fotbal şi iubeşte acest sport mai presus decât orice.

Fotbalul este o religie în Brazilia şi această religie tocmai a fost pângărită de înfrângerea cea mai usturătoare din istoria participărilor sud-americanilor la această competiţie.

Spectatorii nu mai erau în stare de nimic. Chiar şi acele fluierături adresate lui Fred, păreau unele lipsite de vlagă.

Brazilia are jucători buni, care evoluează la mari echipe ale Europei, însă aceştia nu mai sunt de talia celor din trecut. Mă uitam cu regret la MARELE Ronaldo, care acum făcea pe comentatorul pentru nu ştiu ce post de televiziune şi mă gândeam cum ar fi fost cu el pe teren, atunci când era în formă maximă, în locul lui Fred, pe care poţi să-l numeşti în orice fel vrei tu, numai atacant nu.

Oare ar fi schimbat cu ceva soarta acestui meci, prezenţa pe teren a marilor absenţi ai acestei partide, căpitanul Thiago Silva şi Neymar? Cu siguranţă, nu! Neymar ar fi reuşit, probabil, să înscrie, însă calificarea era a nemţilor încă dinaintea începerii partidei.

Cel mai rău este că suspansul asupra numelui câştigătoarei Cupei Mondiale de anul acesta, nu prea există, fiindcă indiferent de cine va învinge în meciul de mâine, cel dintre Olanda şi Argentina (eu am spus că Argentina), nu îi va putea pune probleme Germaniei în finală.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *