Semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal: Olanda – Argentina: 2-4 (penalty)

steag argentina

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia:

Olanda – Argentina: 0-0 la sfârşitul timpului regulamentar de joc, 2-4 după executarea loviturilor de la 11 metri.

Argentina se califică, aşa cum am pronosticat, în finala Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, acolo unde o va întâlni pe Germania, duminică, la ora 22. Olanda este eliminată din finala mare şi va juca finala mică, împotriva Braziliei, sâmbătă, la ora 23.

Argentina a reuşit să ajungă în finala Cupei Mondiale, destul de norocos, deoarece acest lucru a fost posibil după ce s-a ajuns la penalty-uri. Am avut parte de un meci extrem de anost, care ar fi putut concura cu partida dintre Iran şi Nigeria, în ceea ce priveşte spectacolul arătat, dacă pe teren nu s-ar fi aflat nişte jucători mai tehnici, cum ar fi Messi sau Robben.

Vina pentru acest meci care l-ar putea adormi şi pe cel mai gălăgios bebeluş, este mai mult a Olandei, care a jucat un fotbal extrem de tacticizat, bazat pe o apărare exagerat de închisă. Puteai să vezi, într-un anumit moment al întâlnirii, că în apărarea olandezilor erau 6 jucători în linie. Olanda nu a fost astăzi portocala mecanică, ci portocala plicticoasă.

Prima repriză a început binişor, cu multe atacuri ale argentinienilor, însă spectacolul nu poate fi făcut numai de o singură echipă, când cealaltă stă doar în apărare şi distruge orice urmă de fotbal plăcut. Nu ştiu ce a gândit în acest meci Louis van Gaal, dar nu i-a ieşit bine deloc. Singura fază mai reuşită a primei reprize, a fost atunci când Messi a executat o lovitură liberă, însă aceasta a fost prinsă de portarul olandez. Olanda nu a avut niciun şut pe poartă în prima repriză.

A doua repriză a fost şi mai slabă decât prima, argentinienii parcă molipsindu-se de joc plictisitor, de la fraţii europeni. Dacă Olanda ar fi fost o echipă slabă, aş mai fi zis să evolueze aşa, însă nu au vrut să iasă la joc. Olandezii au preferat să presteze un fotbal care nu are legătură cu o semifinală de Cupă Mondială. Dacă a doua parte a meciului a fost la fel de lipsită de goluri ca prima, măcar am avut parte de o premieră: Olanda a reuşit să tragă primul şut pe poartă, la finalul reprizei, atunci când execuţia lui Robben a fost oprită din drumul ei către poartă, de Mascherano. Asta înseamnă că a fost un fel de semi-şut pe poartă, care a fost creditat drept şut pe de-a-ntregul, de către statistica braziliană.

Scorul, după cele 90 de minute regulamentare, a fost tot 0-0, aşa că s-a trecut la reprizele de prelungiri suplimentare. Acolo, parcă echipele au vrut să joace un pic de fotbal şi au încercat să-şi asigure victoria înaintea loteriei de la 11 metri, însă nu au reuşit.

Şi cum tot ce începi prost, îl vei sfârşi şi mai prost, Louis van Gaal nu a mai avut nici măcar inspiraţia din meciul din sferturi, atunci când l-a trimis pe teren, înspre sfârşitul celei de-a doua reprize de prelungiri suplimentare, pe portarul de rezervă, care a reuşit să apere două lovituri de la 11 metri, cele care i-au calificat pe olandezi în semifinale. A preferat să-l ţină pe portarul titular în poartă, care nu a reuşit să pareze nicio lovitură de pedeapsă, spre deosebire de cel argentinian, Sergio Romero, care a apărat două şuturi şi astfel şi-a ajutat echipa să ajungă în finală.

Oamenii vor să vadă spectacol şi atunci când joci de maniera în care au făcut-o olandezii, destinul te pedepseşte. Singurul vinovat pentru această înfrângere, este antrenorul Olandei. Nu poţi să-ţi trimiţi echipa să se apere tot meciul, mai ales când ai o formaţie atât de valoroasă.

Am scris că oricare echipă se va califica în finală, nu va putea să-i pună probleme Germaniei, dar după meciul din această seară, tare îmi este că va primi şi Argentina o căruţă de goluri, dacă nu schimbă ceva până la partida cu nemţii.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *