Sentimentele din interiorul sufletului nostru sunt vii si adanci

Sentimentele din interiorul sufletului nostru sunt vii si adanci

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Sentimentele din interiorul sufletului nostru sunt extrem de complicate si de complexe. Putem fi fericiti acum, iar peste cinci minute ne putem intrista la auzul unor vesti care ne supara existenta. Trecem de la o stare la alta cu foarte mare repeziciune, iar contradictiile din sufletul nostru sunt imense.

Cateodata putem fi extrem de bucurosi, deoarece evenimentele din viata noastra ne dau dreptul sa fim asa. De exemplu, atunci cand ti se naste primul copil, esti extrem de fericit si te simti de parca zbori, de parca toata lumea este a ta. Atunci cand reusesti sa duci la capat un proiect mare, la fel, esti extrem de bucuros si te simti de parca ai putea sa indeplinesti tot ceea ce ti-ai propus in viata.

Fericirea ne da o stare de bine si suntem mereu in cautarea ei, chiar daca de multe ori este foarte greu de gasit. Atunci cand iubim pe cineva, ne simtim la fel de impliniti si radiem de fericire. Iubirea este un lucru foarte de pret al oamenilor. De cealalta parte, atunci cand tot ceea ce face ne iese fix pe dos, atunci cand nu reusim nimic, atunci cand parca toata lumea s-a intors impotriva noastra, starea noastra de bine se schimba si ea instant si nu mai avem dispozitia necesara sa zambim. Tristetea face parte si ea din sentimentele din interiorul sufletului nostru si nimeni nu si-o doreste, chiar daca ea vine peste noi in diferite etape ale vietii, fie ca dorim acest lucru, fie ca nu. Atunci cand suntem tristi, nefericiti, ne inchidem in interiorul fiintei noastre, cu un lacat si nu mai dorim sa-l deschidem pana nu simtim iar fericire.

Dupa cum vedeti si stiti cu totii, sentimentele sunt foarte diversificate si ele stau la baza felului nostru de a ne comporta in societate si alaturi de familia noastra. Sentimentele pot fi atat stari de bine, care sa ne umple sufletul de fericire, dar si stari mai putin bune, care ne dau un gust amar, care ne intuneca judecata de multe ori, in functie de intensitatea lor. Sunt multe ocazii cand putem chiar noi sa manipulam sentimentele, in sensul bun al cuvantului, atunci cand directionam lucrurile inspre o finalizare care sa ne asigure fericirea si bucuria.

De exemplu, atunci cand venim cu niste flori la persoana draga sau cu alt cadou, un sarut de exemplu si reusim sa ne face atat noua bine cat si ei. Sunt alte situatii cand nu depinde atat de tare de noi sa traim niste zile fericite sau sa ne bucuram de ceea ce suntem si ceea ce avem. Spre exemplu, atunci cand suntem concediati de la munca sau atunci cand pierdem un obiect. Sunt situatii si situatii, unele pe care le putem influenta prin modul nostru de gandire, prin faptele si actiunile noastre, iar altele asupra carora nu avem controlul, ci doar putem sa le vedem urmarile, bune sau rele.

Sentimentele, cele frumoase, se nasc pentru a fi traite, pentru a le celebra, pentru a le adora si a le pretui. Cu totii avem sentimente si sper ca ele sunt de cea mai buna calitate si indreptate inspre lucruri pozitive, nu inspre fapte mai putin bune.

Va doresc tuturor sa va bucurati in viata numai de fericire si sa aveti parte numai de lucruri bune, iar raul sa nu se abata niciodata asupra fiintei voastre, nici in prezent, nici in viitor!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *