Seriale coreene: pro sau contra

 

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

pro-contra-seriale-coreene

Astazi nu voi scrie despre vreun serial anume, ci in legatura cu lucrurile care imi plac sau nu atunci cand discutam despre productiile TV ale Coreei de Sud, foarte pe scurt.

1. Pro seriale coreene:

– mai mereu sunt decente. Incomparabil mai decente decat ceea ce vedem prin Europa sau America. Serialele coreene au finetea lor. Acea sensibilitate traita, nu fortata.

– scenariile sunt, de cele mai multe ori, scrise foarte bine, inteligent. Harta globala a mediei coeficientului de inteligenta pare sustinuta de realitate. Evident, exista si exceptii.

– actorii isi fac treaba foarte bine, in marea majoritate a cazurilor. Sunt talentati, dedicati, muncii lor, lucru cat se poate de evident.

– sunt educative. Daca le urmaresti cu atentie, poti invata lucruri noi, care te pot ajuta in viata. Nu poti spune niciodata ca le stii pe toate, fiindca vine realitatea si te contrazice imediat.

– actrite simpatice. Da, femeile din Coreea de Sud sunt simpatice, au farmecul lor aparte.

2. Contra seriale coreene:

– se foloseste in mod excesiv cuvantul “rotten”. De obicei, urmaresc serialele coreene pe canalul de YouTube al celor de la KBS, iar subtitrarea fiind in engleza, nu ai cum sa nu observi ca respectivul cuvant este folosit mult prea des. Este un fel de ocara suprema.

– in aproape orice serial coreean trebuie sa existe vreun nepot mostenitor al unei mari companii. Daca in Statele Unite exista un milionar la fiecare o suta de persoane, in serialele coreene procentajul este mult mai mare.

– in unele seriale coreene, mai apar lucruri care n-ar trebui sa existe la vedere. De exemplu, in “Texas hit”, la 28:42, se poate vedea cum apare in imagine, gratios, pentru o fractiune de secunda, un microfon.

 

– in 2015, cand a venit peste noi, navala, 4K, serialele de pe KBS World TV sunt incarcate 720p. Nici macar 1080p.

– unele dintre ele au mult prea multe episoade. Astfel, actiunea devine lenta, plictisitoare. De asta le prefer, de multe ori, pe cele care contin un singur episod.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *