Siti Hyunteo – City Hunter

 

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Siti Hyunteo City Hunter

Siti Hyunteo este din categoria seriale coreene de actiune, acolo unde razbunarea este in centrul atentiei, ca modalitate de a indrepta suferintele trecutului. Serialul coreean City Hunter a fost lansat la data de 25 mai 2011 si are 20 de episoade.

Siti Hyunteo face parte din acele seriale coreene de actiune, care au ca subiect conflictul dintre Coreea de Sud si Coreea de Nord. Totul incepe in anul 1983, atunci cand mai multi oficiali ai Coreei de Sud sunt omorati in timpul unei intalniri, de catre o bomba plantata de cei din Coreea de Nord. Autoritatile din Coreea de Sud nu stau cu mainile in san, asa ca incearca imediat sa se razbune, cinci functionari adunand o trupa de 21 de militari, care sa patrunda pe teritoriul Coreei de Nord, sa omoare si ei oficiali ai acestei tari.

Cei 21 isi indeplinesc misiunea, insa atunci cand incearca sa se intoarca la submarinul care ar fi trebuit sa-i aduca inapoi in Coreea de Sud, acestia sunt macelariti chiar de catre ai lor, in incercarea de a nu se afla nimic in legatura cu aceasta operatiune, deoarece daca s-ar fi intamplat asa ceva, exista teama ca Statele Unite ale Americii si-ar fi retras suportul fata de sud-coreeni. Singurul care supravietuieste, asta fiindca cel mai bun prieten al sau l-a aparat cu pretul vietii, atunci cand s-a aruncat inaintea glontului ce-i era destinat, jura razbunare. Se intoarce in Coreea de Sud, acolo unde il rapeste pe fiul prietenului sau care a murit, pentru a-l antrena sa devina un luptator adevarat, unul care sa spele onoarea tatalui sau si sa-l razbune.

Atunci cand satul in care traiau acestia este atacat, ii spune celui pe care l-a crescut precum pe copilul sau, tot planul de razbunare si il sfatuieste sa nu aiba incredere in nimeni atunci cand se va intoarce in Coreea de Sud, sa nu se indragosteasca de nimeni, pentru a nu produce si el suferinta in jurul lui, asa cum s-a intamplat in trecut, atunci cand tatal sau a fost omorat.

City Hunter este reprezentantul acelor seriale coreene de actiune, unde razbunarea nu este una scurta, una care are efecte imediate, ci este una foarte bine organizata, planuita, care a fost gandita in cel mai mic detaliu, pe parcursul multor ani de zile. Terminand facultatea de IT in Statele Unite ale Americii, cel care trebuie sa duca la capat razbunarea, se intoarce in Coreea de Sud pentru a regla conturile trecutului si a-i omori  pe cei cinci functionari care i-au ucis tatal.

Actiunea pare destul de complicata, mai ales ca acei cinci functionari care au planuit respectiva operatiune, acum sunt persoane si mai influente in guvernul Coreei de Sud. Si mai influente si cu mai multi bani si mult mai corupte decat in trecut, asa ca razbunarea celui care incearca sa spele onoarea tatalui sau, pare una mult mai greu de savarsit decat parea la prima vedere.

Pentru a deveni si mai dificil de dus la capat planul, actorul principal din acest serial coreean incalca porunca tatalui sau vitreg si se indragosteste de o femeie ce asigura paza Casei Albastre, un fel de Casa Alba a Statelor Unite. Cand afla ca si ea este condusa de aceleasi sentimente de razbunare, actiunea se multa la un alt nivel, cei doi unindu-si fortele pentru a avea mai multe sanse de reusita in fata inamicului mult mai numeros.

In incercarea celor doi de a se razbuna pe cei cinci oficiali de rang inalt, ies la iveala toate faptele de coruptie ale acestora, iar oamenii de rand simt ca sunt razbunati de catre cel pe care ajung sa-l numeasca “City Hunter” (Vanatorul Orasului).

Siti Hyunteo este din familia acelor seriale coreene de actiune, care incearca sa faca diferenta dintre ceea ce este bine sa faci si ceea ce nu este tocmai in regula. Razbunarea pe care o putem vedea in acest serial coreean, pare una justa, insa decizia de a suprima viata celor din jurul tau, nu poate fi niciodata considerata ceva care merita cu adevarat infaptuit, fiindca vei ramane cu multe pacate ale trecutului, unele care te vor urmari toata viata ta. Pentru a-ti urmari razbunarea, societatea moderna a creat institutii care sa se ocupe cu acest lucru si regulamente, legi, care sa ajuta la punerea in aplicare a unor astfel de pedepse ale lumii civilizate,

Daca ne-am face cu totii dreptate, daca am incerca mereu sa luam justitia in propriile maini, s-ar ajunge la haos, un haos unde viata nu ar mai fi usoara, unde totul s-ar baza doar pe razbunare si practici de a duce la bun sfarsit asa ceva. Nimeni nu si-ar dori sa se ajunga la asa ceva, nimeni sanatos la cap, mai ales ca oamenii iubesc pacea, incearca sa duca o viata cat mai linistita.

De multe ori, ne suparam cu totii si-i juram razbunare celui care ne-a pricinuit toata acea suferinta, insa, de obicei, nu ducem la indeplinire acele juraminte, tocmai pentru ca suntem niste oameni rationali, care considera ca justitia trebuie sa fie cea care sa ne faca dreptate. Insa ce te faci atunci cand iti este omorat parintele, cel care ar fi trebuit sa te indrume in viata, sa te ajute, sa-ti ofere acea dragoste neconditionata? Nu multi am fost pusi in aceasta situatie, iar cei care au fost, probabil au trait niste momente ingrozitoare, mai ales stiind ca nu-i vor mai vedea niciodata pe cei dragi, ca nu vor mai avea parte de dragostea, de mangaierea lor.

Si mai rau este atunci cand stii ca justitia nu va fi atat de oarba cum ai spera, ca este posibil sa nu le faca nimic celor care ti-au omorat tatal, mai ales daca acestia ocupa functii oficiale inalte, daca au multi bani si multa influenta in fata instantelor de judecata. Atunci simti ca ti se intampla un imens act de injustitie si furia incepe sa te patrunda, este posibil sa devii un adevarat monstru, din fiinta rationala care existase cu putin timp in urma. In astfel de cazuri, cand nu stii ce sa faci, ci simti doar multa furie, manie, fata de sistemul de justitie al tarii tale, cand simti ca o mare nedreptate are loc, viitorul iti poate aduce si mai multe probleme. Sunt unii care traiesc toata viata lor cu aceasta ura, cu durerea pe care o poarta in suflet, insa nu fac nimic pentru a se razbuna pe cei care le-au pricinuit atat de multe probleme, deoarece stiu ca tragediile pot deveni si mai mari decat sunt si persoane nevinovate pot suferi exact la fel, din cauza unora care nu au avut mila atunci cand au luat niste decizii tragice. Sunt altii care vor face orice pentru a se razbuna si indiferent de consecinte, incearca sa-si duca planul la capat, simtind ca numai asa sunt razbunati cu adevarat, asa cum se intampla si in acest tip de seriale coreene de actiune.

Siti Hyunteo inseamna multa razbunare, multe sentimente de ura, insa care incep sa se mai domoleasca, sa se linisteasca, atunci cand dragostea isi face si ea simtita prezenta. Dragostea poate rezolva orice, poate alina si cea mai nelinistita inima, una care musteste de razbunare. Atunci cand exista dragoste, cel mai frumos sentiment pe care oamenii il pot incerca, iti este frica sa nu o pierzi, sa nu faci nimic pentru a-ti rani persoana pe care o iubesti, sa incerci sa o protejezi. Si cea mai impietrita inima poate fi inmuiata cu ajutorul dragostei.

City Hunter este tipic acelor seriale coreene de actiune, cu multe schimbari de situatie, cu multe lucruri pe care le credeai intr-un fel si ele erau total diferite. Ce te faci cand afli ca tatal tau nu este cel despre care ti s-a spus atunci cand erai mic, cel pe care trebuia sa-l razbuni si sa-i speli onoarea patata? Ce faci atunci, cand si mai rau, afli ca tatal tau era chiar unul dintre cei cinci functionari care au ordonat macelul celor douazeci si unu de oameni, chiar presedintele in persoana? Oare se merita sa iti continui planul de razbunare, deoarece la momentul respectiv a avut loc o mare nedreptate sau mai bine te opresti aici si incerci sa duci o viata cat mai linistita? Cum ramane cu oamenii de rand, cei care si-au pus increderea in tine ca ii vei scapa de politicienii corupti si care se asteapta sa nu-i dezamagesti?

City Hunter trebuie sa raspunda la toate aceste intrebari chinuitoare, care-l pot macina adanc si pe cel mai puternic om. Tot ceea ce stiai tu ca este intr-un anumit fel, tot acel timp cand ti-ai pregatit razbunarea intr-un mod foarte atent, alaturi de tatal tau vitreg, descoperi ca au fost pierdere de timp si ca nu mai un tel in viata, nu mai ai un motiv real de a lupta.

City Hunter este reprezentantul acelor seriale coreene de actiune, care duce lucrurile in puncte total diferite. Ceea ce stiai ieri ca este adevarat, maine nu-si mai gaseste raspunsul intr-o lume reala, ci in una imaginara, unde daca ai inceput sa te razbuni, oare vei continua sa faci acest lucru? Raspunsul il putem gasi in dragoste, cea care stie sa aseze lucrurile exact asa cum trebuie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *