Sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal: Argentina – Belgia: 1-0

steag argentina

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia:

Argentina – Belgia: 1-0

Argentina câştigă partida şi este cea de a treia echipă care se califică în semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, acolo unde o va întâlni pe învingătoarea dintre Olanda şi Costa Rica. Belgia, chiar dacă a fost eliminată din competiţie, a făcut o figură frumoasă la această ediţie a Cupei Mondiale.

Meciul a fost unul deosebit de frumos, cel puţin în prima parte a întâlnirii, atunci când am avut parte de un joc rapid, deschis, practicat de nişte jucători tehnici, aşa cum sunt Marouane Fellaini şi Eden Hazard, pentru Belgia şi Lionel Messi, Ezequiel Lavezzi şi Ángel di María, pentru Argentina. Cel din urmă s-a şi accidentat şi este incert pentru semifinală. În eventualitatea că nu va juca, Ángel di María ar reprezenta o pierdere uriaşă pentru Argentina, la fel cum este şi Neymar pentru Brazilia, cel care sigur va rata semifinala împotriva Germaniei.

Prima repriză a început cu ocazii de ambele părţi, însă Argentina a arătat că este echipa mai bună, mai valoroasă şi a reuşit deschiderea scorului destul de repede, în minutul 8 al partidei, prin Gonzalo Higuaín. După acest gol, jocul şi-a mai pierdut din viteză, deoarece argentinienii au preferat să fie ceva mai atenţi în apărare şi să iasă mai mult pe contraatac.

Belgienii au tot încercat să marcheze şi ei, însă au arătat imprecizie, precipitare, în unele momente şi astfel nu au reuşit să puncteze în prima parte a meciului.

A doua repriză a fost una mult mai tacticizată, argentinienii încercând să ţină de avantajul fragil, iar belgienii aruncându-se în atac, neglijând apărarea, fapt care era să-i coste şi mai mult, dacă Gonzalo Higuaín, cel care a reuşit singurul gol al meciului, nu trăgea în bara transversală, atunci când a scăpat singur cu portarul belgian. Nici Lionel Messi, cel care are de mult timp un complex în faţa portarului belgian Thibaut Courtois, deoarece nu mai reuşeşte să-i dea gol, nu a marcat când a scăpat singur cu acesta.

Belgienii au atacat neîncetat, însă nu au reuşit niciodată să pună cu adevărat în pericol poarta apărată de argentinianul Sergio Romero, terminând învinşi după cele cinci minute de prelungire, arătate de arbitrul italian Nicola Rizzoli.

Argentina se califică meritat în semifinale, deoarece a fost echipa net mai experimentată şi mai valoroasă. Belgia a jucat bine la acest Mondial, dar nu într-atât încât să poată ajunge mai departe de sferturi.

Dacă prima semifinală este deja cunoscută şi le va opune pe Brazilia şi Germania, cea de a doua pare destul de clară şi ea, fiindcă nu cred că Olanda poate avea probleme în faţa Costa Ricăi, pe care o consider cea mai slabă formaţie care a ajuns în sferturi. Cu toate acestea, în fotbal se poate întâmpla orice.

Dacă totul decurge conform celor văzute până acum la acest Mondial, Argentina va întâlni Olanda în seminifinale, unde va urma o luptă aprigă pentru accederea în finală şi indiferent de cineva va învinge în acest meci, spectacolul va fi la el acasă, ţinând cont că sunt două echipe pe care scrie cu litere mari “tehnicitate desăvârşită”.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *