Sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal: Brazilia – Columbia: 2-1

steag brazilia

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia:

Brazilia – Columbia: 2-1

Brazilia a început să joace fotbal tocmai în sferturi şi s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal, acolo unde o va întâlni pe Germania. Columbia a evoluat diferit faţă de cum a făcut-o până acum, în sensul rău şi a fost eliminată.

Chiar dacă brazilienii mi-au stricat recordul de 100% pronosticuri corecte la această ediţie de Cupă Mondială, pe care încercam să-l obţin, nu sunt supărat, din contră! Îmi pare bine că m-au contrazis printr-un fotbal frumos, care dacă se va menţine la acelaşi nivel şi împotriva Germaniei, nemţii vor avea mari probleme cu sud-americanii.

De cealaltă parte, columbienii m-au dezamăgit teribil. Nu au mai arătat acelaşi fotbal exact, puternic, rapid, ca în toate meciurile pe care le jucaseră la această ediţie a Campionatului Mondial de Fotbal, înainte de cel din această noapte. Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că brazilienii au evoluat excelent, din toate punctele de vedere.

Prima repriză, ca de altfel tot meciul, a fost una tare frumoasă. Nici nu putea fi altfel, atunci când vezi două echipe care chiar vor să joace fotbal, care nu stau în apărare, care atacă mereu, driblează şi vor să înscrie. Chiar dacă columbienii au încercat şi ei, meciul a fost controlat în totalitate de Brazilia, care a fost echipa mai bună, mai solidă.

Primul gol a venit destul de repede, în minutul 7 şi a fost înscris de către căpitanul brazilienilor, fundaşul echipei Paris Saint-Germain, Thiago Silva. Columbia a încercat şi ea să puncteze, însă nu a reuşit până la finalul primei părţi a jocului, aşa că scorul la pauză a fost Brazilia – Columbia: 1-0.

În a doua repriză tot brazilienii au fost cei care au controlat meciul şi au reuşit să marcheze din nou, prin David Luiz, în minutul 69, ducând scorul la 2-0 pentru ei. Columbienii nu mai aveau nimic de pierdut, aşa că s-au aruncat în atac, în încercarea de a restabili egalitatea care i-ar fi dus în prelungiri. Speranţele columbienilor s-au reaprins în minutul 80, atunci când jucătorul lor, James Rodríguez, a executat o lovitură de la 11 metri, după un fault în careu al portarului brazilian Júlio César şi a înscris golul de 2-1.

Această reuşită nu a fost de ajuns, nici măcar cele 5 minute de prelungire, arătate de către arbitrul spaniol Carlos Velasco, deoarece Columbia nu a mai reuşit să marcheze până la sfârşitul meciului.

Brazilia s-a calificat meritat în semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal, însă acolo va avea de înfruntat nu numai puterea nemţilor, ci şi propria slăbiciune, fiindcă al lor căpitan, Thiago Silva, a luat un cartonaş galben într-un mod tare stupid, deoarece a blocat încercarea portarului columbian de a degaja mingea şi va lipsi în meciul cu Germania.

Nici prezenţa lui Neymar nu este sigură, după ce starul brazilian a părăsit jocul pe targă, accidentat, după o intrare dură a unui jucător columbian, care nu a văzut nici măcar cartonaşul galben, cu genunchiul în spatele fotbalistului Barcelonei.

Brazilia – Germania se anunţă a fi un meci pe viaţă şi pe moarte, între tehnicitatea brazilienilor şi exactitatea nemţilor, pentru atât de râvnitul loc din finală.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *