Sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal: Franţa – Germania: 0-1

steag germania

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia:

Franţa – Germania: 0-1

Germania câştigă şi este prima echipă care se califică în semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia. Franţa este eliminată de la prezenta ediţie a Cupei Mondiale, după un joc mult prea modest faţă de ceea ce aşteptam de la reprezentanţii cocoşului galic.

Am nimerit toate pronosticurile din optimi şi am avut dreptate şi în cazul primului sfert de finală, deoarece Germania a câştigat partida fără prea mari emoţii.

Prima repriză a început într-un ritm destul de alert, nemţii având prima ocazie de a marca. Imediat după aceea, francezii au avut şi ei câteva şanse de gol şi meciul părea că va fi unul spectaculos. Din păcate nu prea a fost aşa, deoarece germanii au reuşit primii să înscrie, în minutul 12, prin Mats Hummels şi imediat după aceea, intensitatea jocului frumos de până atunci, a scăzut.

Germania s-a retras în apărare şi a ales să joace doar pe cartea contraatacului, omorând destul de mult jocul. Franţa nu a mai reuşit să facă nimic, în prima parte a meciului şi rezultatul la pauză a fost Franţa – Germania: 0-1.

În a doua repriză, francezii au ieşit mai mult pe atac, însă tentativele lor au fost oprite mereu de fundaşii germani sau de către portarul acestora. Nemţii au preferat să rămână în continuare în apărare şi să se apere ca o adevărată echipă profesionistă: cu întreruperi dese ale meciului, cu trageri de timp, cu nişte contraatacuri prin care au încercat să surprindă apărarea rarefiată a francezilor, fiind cât pe ce să şi reuşească acest lucru, totul în ideea de a apăra avantajul fragil pe care îl aveau şi a obţine calificarea în semifinale.

Acest lucru l-au şi reuşit, pentru că până la finalul partidei, nimeni nu a mai reuşit să puncteze. Germania merge meritat mai departe, deoarece a fost echipa net mai valoroasă, care a avut şi o lovitură de la 11 metri, neacordată de către arbitrul Argentinian, Néstor Fabián Pitana.

Franţa a arătat precum o echipă neputincioasă, care nu are vlagă, nu are putere. Singurul jucător al lor care s-a zbătut, a arătat că vrea şi poate, a fost Mathieu Valbuena. În rest, am văzut un Karim Benzema mult prea şters, în comparaţie cu valoarea, tehnicitatea, pe care o are. Acesta a avut o singură mare şansă de gol, în ultima fază a meciului, însă portarul german, Manuel Neuer, a reuşit să respingă.

Ştiţi bine că nu mai ţin cu Germania, din momentul jocului amical pe care l-au avut cu Statele Unite ale Americii şi chiar îmi doresc să fie eliminată, însă aici chiar nu era cazul. Diferenţa de valoare dintre cele două echipe, era mult prea mare şi vizibilă, pentru a putea spera la vreo minune.

Nu la fel o să se întâmple şi în semifinale, dacă voi avea dreptate din nou şi Columbia va reuşi să se califice în faţa Braziliei, în meciul care stă să înceapă.

Columbia este una dintre cele mai puternice echipe ale acestui Mondial. Viteza, tehnica şi forţa de care au dat dovadă jucătorii columbieni, la această ediţie a Campionatului Mondial de Fotbal, poate să însemne un real pericol pentru orice echipă, inclusiv cea a Germaniei.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *