Simpatizăm cu americanii sau cu ruşii?

indecizie

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Odată scăpaţi de viaţa plină de lipsuri, din toate punctele de vedere, a perioadei comuniste, românii au fost atraşi ca un magnet de traiul lumii occidentale şi mai departe, de aerul puternic al libertăţii americane. Voiam să împrumutăm cât mai multe lucruri de la americani: modul lor de a se îmbrăca, muzica necenzurată, mâncarea, dreptul la liberă exprimare etc.

În continuare, încrederea oarbă a românilor în americani s-a mai diminuat un pic atunci când aceştia au transformat nişte ţări frumoase în ruine, totul în numele democraţiei. Situaţii care ar fi putut fi soluţionate altfel decât cu arma în mâna, au fost tratate cu multă indiferenţă faţă de locuitorii acelor teritorii, mulţi dintre aceştia pierzându-şi viaţa nevinovaţi.

Totul a culminat cu moartea lui Teo Peter, singurul „vinovat” în cazul acestuia, la aproape zece ani de la decesul îndrăgitului muzician român, a fost chiar el, pentru că americanii au avut grijă să-şi scape conaţionalul.

Cum nimănui nu-i place atunci când un bătăuş din curtea şcolii vine şi-l asupreşte pe unul mult inferior lui, era nevoie de cineva care să mai echilibreze balanţa forţelor, deoarece monopolul nu face bine în nici un domeniu. Aici au venit ruşii şi au spus „Dacă voi puteţi să faceţi orice, noi de ce nu?”.

Şi tocmai când te gândeai că ruşii sunt cam singurii care au curajul de a le da un răspuns americanilor, de care aceştia să nu râdă, apare câte un Dmitri Rogozin şi te ameninţă că data viitoare îţi va vizita ţara la bordul unui bombardier capabil să poarte câteva focoase nucleare.

Ţinând cont de cele scrise, noi cu cine mai simpatizăm: cu americanii sau cu ruşii?

Foto: Marta Maduixaaaa

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *