Sinceri sau nu?

Sinceri sau nu

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Cum este mai bine sa fii in viata, sincer sau nu? Este mai in regula sa ocoleste adevarul, uneori pentru a nu-i rani pe cei de langa tine, sau mereu sa spui ceea ce ai de zis, indiferent de urmarile pe care le au vorbele tale? Sinceritatea cred ca trebuie sa fie piatra de temelie a caracterului oricarui om, pentru a construi ceva solid, ceva de care sa fii mandru si care sa te conduca spre o lume in care nu vei avea niciodata regretul de a nu spus adevarul in legatura cu niste intamplari care-si pot lasa amprenta asupra unor oameni si, de ce nu, a unor destine. Sa fii sincer inseamna sa te respecti pe tine insuti si sa-i respecti si pe cei din jurul tau, care se bazeaza pe faptul ca vorbele tale, urmate de fapte, sunt chiar cele pe care le-ai trait, le traiesti sau le vei trai. Sinceritatea ne face mai frumosi in ochii celorlalti, chiar daca pe moment, in functie de situatie, vor crede ca noi nu avem cele mai bune intentii in legatura cu ei.

Insa, ca in orice lucru pe care il infaptuim in viata si in cazul sinceritatii trebuie sa existe moderatie, pentru ca altfel riscam sa ranim persoanele de langa noi, chiar fara sa vrem acest lucru. Ocolirea adevarului, atunci cand acesta nu are implicatii majore, ci poate doar sa creeze o anumita stare de stres, de iritatie, in cazul persoanelor noastre dragi, este chiar indicata pentru a nu le face lor rau. Ca o regula, trebuie sa fim sinceri in majoritatea cazurilor si atenti le nevoile persoanelor noastre iubite, pentru a putea duce o viata fericita alaturi de ele, fara sa avem mustrari de constiinta.

In concluzie, este bine sa fim sinceri si pentru noi si pentru cei alaturi de care interactionam in fiecare zi, deci aceasta este o cale de urmat in viata ordonata pe care dorim majoritatea dintre noi sa o avem.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *