Site mare imi fura poza de pe blog si taie watermark-ul

Am cautat, de curiozitate, o singura poza mai importanta de pe blog, cu “reverse” de la Google si mi-a stat mintea in loc: a fost furata, adica luata de pe blog fara sa-mi ceara nimeni voie, de cateva site-uri de la noi. Nu doar ca a fost furata, dar un site mare din Romania, o are cu watermark-ul taiat si fara sa precizeze sursa. Niciodata nu mi-am batut capul cu treaba asta, insa lucrurile se vor schimba in curand, deoarece imi afecteaza munca si traficul blogului.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Oamenii au profitat de faptul ca n-am zis niciodata nimic, pentru ca sunt baiat bun, insa aici este vorba despre munca mea si nu mai am de gand sa inchid ochii la furtisaguri nesimtite. Mai am cateva lucruri de facut, mai importante decat blogul si ma voi ocupa de treaba asta, inclusiv cu un audit pe site (text si pozele mele) si voi face o lista a rusinii, cu site-urile care mi-au furat poze de aici si mi-au mai taiat si watermark-ul. Nu doar lista, ci si DMCA Takedown.

V-am mai scris pe aici, ca au mai fost si altii care au luat poze fara sa ma intrebe, insa au avut macar decenta sa scrie de unde sunt luate pozele sau macar sa nu-mi taie watermark-ul de pe ele, asa ca i-am lasat in pace, deoarece m-am gandit ca au vrut si persoanele care au grija de site-urile respective sa scrie un articol si nu au avut fotografii pentru el. Repet: macar au scris de unde este poza sau nu mi-au sters watermark-ul, deci furtul nu a fost chiar nesimtit de tot.

Din pacate pentru starea mea buna psihica, ieri am dat un “reverse” de la Google pe o singura poza mai importanta de pe blog si am observat un site mare si vechi din Romania, care nu doar ca mi-a furat poza, ci a decupat-o, pentru a taia watermark-ul, fara sa precizeze sursa si nimic, in ideea de a fi furtul complet. Site-ul meu nu este Pixabay sau alte astfel de locuri gratuite de luat poze fara precizarea sursei, de unde mai luam cu totii fotografii atunci cand nu aveam.

Cand mergi peste zece kilometri pe jos, in fiecare zi, pentru a face fotografii prin Bucuresti, parca nu-ti place sa ti le fure niste nesimtiti, care in nesimtirea lor s-au gandit ca ar fi bine sa stearga si numele celui care a realizat poza. Parca incepi sa-i mai intelegi si pe alti bloggeri care tipa tare cand le sunt furate lucruri de pe bloguri, pentru ca au dreptate. Este munca ta si te doar sufletul pentru ea.

Asa urate si neprofesionale, cum fac eu pozele, le-am facut prin munca si cu un aparat semi-profesional care a costat in totalitate (aparat, baterii, card, trepied) peste o mie de lei.

Nu doar ca este munca mea, dar poza respectiva apare cu acelasi titlu in Google, pe site-ul furaciosilor, a mea disparand de acolo, deoarece blogul meu are o mai mica autoritate in motorul de cautare respectiv, decat site-ul lor.

Adica le vine trafic lor, pe munca mea si fac bani din traficul ala. Cum vine asta, pai sunteti nesimtiti in ultimul hal, sa mancati o paine pe munca altora?

Daca mai eram unul cu ciunga in par, care a deschis ieri calculatorul, mai ziceam, dar v-ati gasit de la cine sa furati.

Vazand nesimtirea de mai sus, in legatura cu o singura poza si cate or mai fi furate de pe blogul meu (plus articole) am decis urmatoarele chestii:

1. De azi inainte, orice poza de pe blogul meu, realizata de mine, va avea watermark transparent pe toata suprafata ei. Asa faceam si inainte, insa am zis sa nu fiu taran si sa va incurc privirea sau sa stric poza. In Romania nu se poate altfel, deoarece daca esti corect si pui un watermark mic, in coltul pozei, iti este furata mai mult ca sigur. De asta si unele site-uri mari procedeaza la fel, adica pun watermark pe toata poza.

2. Anumite articole personale si videoclipuri de pe YouTube au trecut sub parola sau pe privat, am schimbat permisiuni, pentru a ma proteja si a-mi proteja persoanele dragi de cei care vor pati in curand lucruri legale, precum DMCA Takedown. Ca nu fac poze si scriu articole, sa profitati voi de ele si sa produceti bani cu acestea, iar eu sa ma afund din ce in ce mai rau in mocirla si sa-mi scada traficul blogului. Toate site-urile mari care mi-au furat poze si au taiat watermark-ul, fara sa precizeze sursa sa se astepte la asa ceva, plus articol pe blog cu numele lor si dovezi. Blogurile (site-urile) mici, care au precizat sursa, vor fi lasate in pace, deocamdata, la fel ca inainte.

Mai am niste chestii de facut si ma ocup de ele, legal, in vreo doua luni de zile, maxim.

Nesimtirea si furtul trebuie oprite, pentru ca daca nu iei masuri, vor considera ca e normal sa procedeze asa.

De asta imi este si sila sa mai vin cu lucruri interesante, din oras, realizate pe la evenimente, nu doar sa stau in casa si sa scriu pe blog.

Ma gandesc tot mai mult sa fac doar tutoriale din IT si sa ma ocup de alte lucruri mai greu de furat, deoarece nesimtirea la noi a atins cote maxime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *