Soc si groaza! Si inainte cadeau copacii la furtuna!

Iata o poza, realizata cu mai bine de zece ani in urma, cu un copac cazut dupa o furtuna. Chiar si atunci cadeau copacii, insa in zilele noastre astfel de evenimente conduc inspre justificari de functii, alarme inutile si ingradirea libertatilor oamenilor.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!
copac cazut pe masina in bucuresti dupa furtuna in rahova

Arbore cazut dupa furtuna. Statie 139 – Rahova – Bucuresti – 2006 – Cik.Ro

Evenimentele zilelor noastre sunt folosite de unii pentru a-si justifica locul de munca, functia sau pentru a micsora libertatile oamenilor. De la coduri colorate de furtuna, care de fapt a fost o ploicica, pana la evenimente mai grave, ca atentatele teroriste, care nu-i incurca pe cei din urma, ci tot pe oamenii normali.

Chiar si inainte cadeau copaci in timpul evenimentelor meteorologice mai insemnate. Pe cate o masina sau, mult mai rau, pe cate un om. Si nu ma refer la oamenii care ies pe afara sa stea gura-casca si mai cade cate ceva pe ei, ci la nefericitii care s-au aflat la locul si momentul nepotrivit. Aia care nu au nici o vina, insa destinul a hotarat ca pana acolo le-a fost.

Este nasol cand se intampla asa ceva, insa mereu au avut loc astfel de evenimente si vor mai avea, indiferent de cate coduri galbene, rosii sau mai stiu eu ce culori primim. Unii folosesc aceste coduri pentru a-si justifica munca, functia. Uite, noi muncim, dam cod galben, ca ne pasa de populatie! Altii, ingradesc libertatile oamenilor, pentru ca trebuie sa suferi tu din cauza faptului ca niste deranjati s-au gandit ca trebuie sa omoare oameni.

La fel se intampla si cu acele sirene testate in fiecare luna, pentru a sti noi de cate ori beepaie cand se intampla ceva. Din cate cunosc eu, in nici macar o tara normala din lumea asta nu sunt pornite acele sirene in fiecare luna, pentru a invata noi semnalele ce ar trebui sa ne pazeasca de tot felul de pericole.

Am stat si m-am gandit mult: cam care ar fi acele pericole de care ar putea sa ne pazeasca alarmele ISU?

Razboi nu incepe cu rusii sau cel putin nu am aflat noi. Stie cineva daca vine Rogozin calare pe vreun Tupolev si atenteaza la siguranta tarii noastre? Sunt mici posibilitatile.

In caz de cutremur, nu vor fi in stare sa le porneasca in acele 20-30 de secunde, dupa ce vine prima unda, aia care nu produce pagube. Nici nu-i timp, nici nu pot, unele sirene nici nu functioneaza. Sa testeze alarmele o data sau maxim de doua ori pe an si sa le repare sau inlocuiasca pe alea care nu merg. Nu are rost sa ne streseze in fiecare luna cu acele sunele ingrozitoare, care mie imi suna a razboi. Huruitul ala este groaznic si imi mareste pulsul, chiar daca stiu de el.

Dupa cutremur, daca vine ceva mare, oricum nu vor mai fi de folos alarmele. Ce sa te mai anunte, ca esti sub daramaturi si sa-ti cante alarma la cap?

Apropo de cutremure: au fost in Vrancea, in urma cu doua zile, vreo doua de vreo 4 grade, unul dupa celalalt. Ca tot eram eu ingrijorat ca nu mai fusese nici un fel de miscare tectonica de 4 grade pe Richter de peste o luna de zile si se acumuleaza energie pe acolo. Pentru ca sistemul acela este in faza de testare, vad ca a disparut un cutremur din lista, cel din data de 08.08.2017, care se regaseste in captura de ecran din articolul de mai sus.

In caz de furtuna, nu-i nevoie. Ca noi nu avem pe aici uragane, asa cum au americanii. Nu se pot forma pe la noi, iar vartejurile alea din Romania, pe care le tot vedem pe Internet, nu inseamna nimic. La fel ca arborii cazuti pe masini sau oameni si ele au existat dintotdeauna.

Singurul lucru viabil, la care ma pot gandi in legatura cu alarmele de dezastru si utilitatea lor, in Bucuresti, este barajul de pe Lacul Morii, care cica daca s-ar spage ar realiza un mic strand prin anumite zone ale Capitalei.

Stiu ei ceva, a cazut o pietricica din baraj si se va crapa tot?

Sincer, acele alarme nu-si au rostul in fiecare luna. Le poti folosi asa, doar daca vrei sa bagi spaima in populatie. Chiar nu-mi pasa de cate ori tiuie o sirena, in caz ca se intampla ceva. Sunt lucruri mai importante de memorat, decat prostiile astea. Daca este sa se intample ceva, din experienta personala, se va intampla si o vei pati, cu sau fara alarme.

Stand intr-un bloc inalt, inconjurat de case, stiu ca in caz de razboi va fi primul bubuit, pentru ca va fi instalata pe el baterie antiaeriana.

Cu toate astea, creierasul meu mic si “dastept” nu-mi spune ca ar urma ceva nasol pe aici. Stam destul de bine, e o zona relativ calma, Romania este o tara linistita, cand nu o deranjeaza desteptii astia, iar Rusia stie ca suntem in N.A.T.O. si nu are voie pe la noi.

Stam bine, asa ca sa nu mai pornim drobul de sare la vale, cand nu este cazul si pentru a ne distrage atentia de la lucruri mult mai rele care se petrec.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *