Sony nu a mai prelungit intelegerea cu Ustream, pentru live streaming pe PlayStation 4

Sony nu a mai prelungit intelegerea cu Ustream

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Din pacate pentru numerosii utilizatori de PlayStation 4, care isi transmiteau sesiunile de joc sau pur si simplu se relaxau, discutand cu lumea, pe Ustream, Sony a anuntat ca nu isi va prelungi intelegerea cu importantul furnizor american de video streaming.

Asta inseamna ca de la inceputul lunii august, utilizatorii de PS4 nu vor mai putea accesa acest serviciu gratuit. Chiar daca se stie de ceva timp despre aceasta optiune, nu putini sunt cei care au fost nemultumiti de decizia companiei japoneze de a-i directiona inspre alte servicii de live streaming, cum ar fi Twitch, Dailymotion sau  YouTube. Nemultumirea vine din faptul ca Ustream era mai mult decat o platforma de video streaming pentru gameri, acolo fiind vorba despre comunitate, despre interactiunea cu oameni noi, inclusiv cu troli, cei care erau nelipsiti si ei de acolo.

O parte dintre cei care apelau la streaming pe Ustream nici nu erau gameri, ci foloseau PlayStation 4 pentru a-si promova serviciile. Despre o astfel de persoana v-am mai scris pe aici, pentru ca dezvoltase niste aplicatii pentru dispozitivele mobile si incerca sa le promoveze pe Ustream. Asa am aflat si eu cat costa sa dezvolti o astfel de aplicatie mobila, in functie de cine sunt cei care o realizeaza. Mai scump la americani, dar mai calitativ si mai ieftin pe la indieni, dar si calitatea codului fiind una mai in ton cu banii oferiti.

Acea persoana era din Iran si locuia in Statele Unite, foarte glumeata si foarte de treaba. Chiar si asa, trolii nu-i dadeau pace nici macar ei, amenintand-o cu o vor raporta si ii vor inchide canalul, pentru ca-si face reclama acolo. Oameni care nu au ce face si isi varsa frustrarile asupra altora. Ea le raspundea ca are cont platit pe Ustream si ca nu vor reusi sa-i inchida canalul, deoarece “It’s all about the money”, dupa spusele ei. Si nu i l-au inchis.

Pe langa ea erau si alte persoane pe acolo, la fel de interesante si de la care aveai de invatat multe lucruri.

Altele doar se distrau pe acolo, avand “emisiuni” saptamanale, cum ar fi “The Hangout Delight Show” adica niste nemti foarte simpatici si foarte de treaba, care nu vor mai putea sa transmita pe Ustream nici ei, incepand cu data de intai august.

Neinspirata decizia celor de la Sony de a nu mai continua colaborarea cu Ustream, mai ales ca aveau foarte multi utilizatori care indrageau platforma respectiva. Unii dintre acestia chiar si faceau bani cu ea, deoarece puteai castiga bani daca transmiteai live pe Ustream, de pe PlayStation 4, si aveai multi urmaritori.

Nu doar neinspirata, ci si de neinteles, tinand cont ca Ustream este unul dintre cele mai mari site-uri de live streaming, acolo unde am si urmarit live amartizarea robotelului Curiosity. Eu si inca o suta de mii de alti oameni, in acelasi timp, la calitate HD. Performanta cu care nu se pot mandri prea multe site-uri de acest gen, deoarece necesita atat aparatura multa, cat si banda Internet pe masura.

Poate ca Sony va reveni asupra deciziei, desi nu cred, deoarece companiile astea mari au prostul obicei de a nu le pasa prea mult de ceea ce vor clientii lor, pana ce nu ajung sa-i piarda si sa planga cu lacrimi de crocodil.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *