Spirit de lupta indreptat inspre a face bine

Spirit de lupta indreptat inspre a face bine

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Suntem niste luptatori, cu totii! Oamenii au avut acest spirit de luptator in ei, inca din cele mai vechi timpuri si au luptat din diferite motive, unele juste, altele mai putin onorabile. Ideea este ca omul a fost dintotdeauna luptator si a fost gata oricand sa dea o batalie pentru ceea ce crede el ca este corect. Pentru ca luptele trebuie sa fie mereu drepte, nu unele indreptate spre a face rau altora, ci inspre a ne face noua bine, a ne castiga dreptatea, fara a-i leza pe altii.

Luptele trebuie sa fie cinstite si indreptate catre scopuri nobile, nu pentru ca ne-am suparat noi intr-o zi si dorim sa atacam pe cineva care nu are nicio vina. Aceste atacuri ale oamenilor, pot fi de orice fel, de la simple gesturi sau cuvinte, pana la adevarate razboaie. Daca stapanim foarte bine limba noastra materna, putem sa ne castigam dreptatea doar din cuvinte, pentru ca vom reusi mereu sa ne aflam deasupra asupritorilor, care de cele mai multe ori nici nu sunt cunoscatori de carte.

Iata de ce este bine sa citim cat mai mult, sa avem o educatie cat mai buna, fiindca asa ne putem apara de multe lucruri negative care apar cu siguranta in viata noastra. Nu se stie cand, insa ele vine si trebuie sa fim pregatiti sa luptam cu ele. Sa lupti cu armele tale, inseamna sa-ti domini adversarul, iar aceasta dominare nu poate fi facuta decat prin educatie. Razboaiele trebuie duse de altii, oamenii civilizati au alte cai de a se lupta si acestea nu au legatura cu violenta fizica. Spiritul nostru de lupta apare la suprafata, de fiecare data cand ne simtim nedreptatiti si dorim sa luptam impotriva nedreptatii. Oamenii nu au suportat niciodata faptul sa se stie umiliti de altii, asa ca au incercat mereu sa schimbe idei si mentalitati, pentru a face o lume mai buna, mai lipsita de rautate si asuprire.

Oamenii au fost mereu niste luptatori, fiindca acest spirit de lupta al lor, nu i-a lasat sa piara. Poate nu am mai fi existat de mult pe Pamant daca nu eram niste luptatori, luptatori in sensul bun si frumos al cuvantului, in sensul de a nu ne lasa calcati in picioare, de a riposta numai atunci cand injustitia este prea mare si simtim ca nu mai rezistam fara sa facem ceva.

Suntem niste luptatori cu totii, iar daca nu ne simtim asa, de maine trebuie sa devenim. Trebuie sa devenim stapani pe situatie, sa ne ne lasam umiliti de nimeni, sa incercam sa capatam incredere in fortele noastre, pentru ca numai asa putem invinge. Spiritul de luptatori a existat mereu in oameni, chiar daca s-a aratat la suprafata sau el a iesit doar atunci cand nu se mai putea fara el. Luptele moderne, cele pe care le ducem in zilele noastre, trebuie sa fie unele puse in spiritul binelui si a dreptatii.

Sper sa fiti cu totii niste luptatori si sa nu va lasati infranti de nimeni, indiferent de cat de mult ar vrea unii sau altii sa va invinga! Puteti si putem cu totii sa facem o lume mai buna, daca asta ne dorim in realitate!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *