Steaua, România, Gică Popescu şi Campionatul Mondial din Brazilia

steaua national arena

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Când Steaua a devenit campioană din punct de vedere matematic, am scris aici că vom lua şi Cupa României, după care mergem să vedem câte puncte putem obţine anul acesta în grupele Champions League.

Nu am câştigat Cupa României şi acum nu mai îmi fac probleme în legătură cu numărul de puncte pe care le-am putea aduna în cea mai importantă competiţie de fotbal intercluburi, ci mă întreb dacă mai putem să ajungem acolo, chiar dacă Steaua este cap de serie în tururile preliminare.

Spun asta pentru că au plecat cei mai importanţi oameni din club, cei care au schimbat în bine enorm de multe lucruri pe acolo: Laurenţiu Reghecampf şi preparatorul fizic, Thomas Neubert.

Chiar dacă înţeleg multe lucruri, nu pot să uit cum afirma Reghecampf că nu va pleca de la Steaua atât timp cât Gigi Becali este în închisoare, pentru că nu vrea să-şi lase la greu fratele mai mare.

Este în regulă, suntem oameni şi dolarii proveniţi din ţările calde sunt reali, nu-i doar un miraj.

Mai rău este că au părăsit clubul sau sunt pe punctul de a o face, jucători vitali în vederea calificării: Tătăruşanu, Pintilii, Szukala, Latovlevici, Tănase, iar situaţia lui Piovaccari este incertă.

În aceste condiţii, noul antrenor al Stelei, Costel Gâlcă, are o misiune deosebit de grea, însă eu am încredere în el. Nu-l ştiu pe antrenorul Gâlcă, însă jucătorul era unul bun, serios şi un stelist adevărat.

În altă ordine de idei, România va juca diseară împotriva Algeriei. Probabil va fi tot o partidă chinuită, cum a fost cea de zilele trecute, împotriva modestei selecţionate a Albaniei, atunci când după meci selecţionerul Victor Piţurcă a zis că am făcut un salt calitativ şi putem învinge orice echipă în momentul ăsta.

Mă încearcă o părere de rău teribilă când mă gândesc la faptul că am făcut acest salt calitativ o idee mai târziu decât trebuia, pentru că dacă eram pe fază şi ajungeam la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, aveam posibilitatea chiar să-l câştigăm, dacă este să ne luăm după declaraţiile antrenorului echipei naţionale.

În rest, nu pot să nu remarc faptul că mulţi oameni se bucurau că Gică Popescu a fost condamnat la închisoare cu executare. Nu sunt de acord cu ei, însă îi înţeleg. Înţeleg că românii s-au săturat de toate nedreptăţile pe care le văd zilnic în ţara noastră şi se simt uşor răzbunaţi atunci când cineva este aruncat în temniţă.

Strict juridic, Gică Popescu este vinovat, însă trebuia ţinut cont că este prima faptă, că prejudiciul a fost recuperat în totalitate din iniţiativa acestuia şi se putea da o condamnare la închisoare cu suspendare.

Din punct de vedere uman, nicio ţară nu-şi trimite valorile la închisoare, când discutăm doar de astfel de lucruri şi gândindu-ne la circumstanţele atenuante pe care le-am scris mai sus.

Prin comparaţie, se ştie că americanii nu se joacă atunci când este vorba de aplicarea legii pentru cetăţenii care au săvârşit fapte ilicite în interiorul graniţelor. Dacă vă uitaţi pe canalul Discovery, nu aveţi cum să nu-i ştiţi pe motocicliştii de la Orange County Choppers. Ei bine, am citit pe Wikipedia că Daniel Teutul şi Paul Junior Teutul au falimentat o firmă şi i-au preluat doar activele, înfiinţând alta nouă. Totul s-a rezolvat printr-o înţelegere de 500.000 de dolari şi nimeni nu a fost închis.

Şi dacă tot am amintit de nedreptăţile din România, citesc astăzi peste tot că fiul nu ştiu cui din politică a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru trafic de droguri, în timp ce Gică Popescu, cel care a avut mereu un comportament public impecabil, care ne-a promovat ţara peste tot, care ne-a adus atâtea bucurii, este închis alături de hoţi, tâlhari, violatori.

La final, pentru a mai înlătura tristeţea care s-a aşternut peste acest articol, mă gândesc la faptul că mai sunt câteva zile până începe Campionatul Mondial de Fotbal, pe care l-am aşteptat de atât de mult timp şi unde cred că Brazilia îşi va asigura trofeul, mai ales că are o echipă foarte bună, pe care am văzut-o jucând anul trecut la Cupa Confederaţiilor.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Un comentariu

  1. Steaua cel mai probabil va pica in cap daca nu aduce nimic sa ii suplineasca pe cei plecati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *