Suge Knight – de la miliardarul in dolari, la cel acuzat ca ar fi planuit moartea lui 2Pac si Notorious B.I.G.

Cu totii am auzit despre aceste staruri ale muzicii rap americane, cum ar fi 2Pac, Snoop Dogg, Dr. Dre si altii de un asemenea calibru. Indiferent daca ne place muzica lor sau nu, daca unii dintre ei mai sunt in viata sau nu, daca si-au schimbat numele de scena pe care le stiam cu totii si si-au ales altele care suna ciudat, creatiile lor vor fi ascultate mereu. Aceste persoane au influentat puternic lumea muzicii hip-hop, iar melodiile lor nu vor muri niciodata.

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Lasand la o parte talentul lor urias, poate nu ar fi devenit la fel de cunoscuti, daca in spatele lor nu ar fi stat o buna bucata de timp, Marion Hugh “Suge” Knight. Lumea este plina de talente nedescoperite, de oameni pe care nu-i vede nimeni sau de unii care ajung sa fie cunoscuti, dar care se pierd destul de repede in neant, pentru ca nu are nimeni grija asa cum trebuie de cariera lor.

Suge Knight a fost unul dintre cei mai importanti si influenti oameni ai fenomenului rap din Statele Unite ale Americii, o cultura care s-a raspandit peste tot, modeland vietile multor persoane aflate la mii de kilometri distanta de locul unde se intampla toata magia. Suge Knight continua sa reprezinte si astazi un nume al acestei lumi a muzicii rap americane, insa unul care aminteste de trecut doar prin problemele in care intra nefortat si mai putin prin realizari noi in domeniul hip-hop.

Totul ar fi luat nastere atunci cand Suge Knight a pus mana pe drepturile de autor ale piesei Ice Ice Baby, la inceputul anilor ’90. Pe atunci, la fel ca si astazi, muzica hip-hop americana era dominata de catre negri, iar faptul ca un alb a venit cu o piesa care a avut un asemenea succes, nu le-a cazut bine unora. Au fost multi care se dadeau in vant dupa respectiva piesa, insa la fel de numerosi si altii care faceau misto de ea.

Gurile rele spun ca Suge Knight s-a dus la hotelul in care statea Vanilla Ice si l-a amenintat ca-l arunca de la balcon, daca nu-i cedeaza drepturile de autor ale acelei piese.

Vanilla Ice, unul dintre fostii iubiti ai Madonnei, a declarat, intr-un documentar pe care l-am vazut zilele trecute pe Nation Geographic, ca Suge Knight a venit la el si ca au discutat pe balconul respectiv, insa ca i-a cedat de bunavoie drepturile asupra melodiei, fiindca era orasul lui Suge Knight. In acele vremuri, Suge Knight, alaturi de banda din care facea parte, Bloods, avea o influenta foarte mare in Los Angeles, California, destui oameni sustinand ca avea legaturi stranse chiar si cu unii dintre politistii de pe acolo.

Cu banii castigati de pe urma acelei melodii, Vanilla Ice spunea ca Suge Knight a infiintat casa de discuri “Death Row Records”, deci a avut si el un rol destul de mare in promovarea unor rapperi celebri.

Mai apoi, Suge Knight i-a adus langa el pe The D.O.C. si Dr. Dre, reusind sa-i scape de contractele pe care le aveau cu alta casa de discuri, tot prin violenta. Se spune ca Suge Knight s-a dus impreuna cu mai multi membri ai bandei Bloods, la cel care conducea respectiva casa de discuri, cunoscutul rapper american Easy-E, cel care a murit din cauza virusului HIV si, inarmati cu rangi si bate de baseball, l-au facut sa semneze ca renunta la acele contracte.

Dupa aceea, tot Suge Knight a fost cel care i-a platit cautiunea lui 2Pac, in valoare de 1,4 milioane de dolari, faimosul rapper fiind de acord sa semneze cu el, pentru a iesi din inchisoare.

Avand de partea lui atat de multi oameni talentati, succesul imens inregistrat de catre “Death Row Records” a fost doar o chestiune de timp, respectiva casa de discuri ajungand sa valoreze peste un miliard de dolari.

Din pacate pentru el, Suge Knight nu a stiut cum sa gestioneze mina de aur pe care o conducea si a inceput declinul. Sunt multi care afirma ca Suge Knight a insemnat pentru rap, ceea ce reprezinta Don King pentru box, doar ca ultimul a avut viclenia necesara unei astfel de activitati.

Suge Knight nu a stiut cum sa tina oamenii valorosi langa el, multi alegand sa-l paraseasca din cauza violentei excesive de care a dat si inca da dovada. Printre acestia, Dr. Dre si protejatul lui, Snoop Dogg, care mai nou este “Snoop Lion”.

Au fost multi care l-au acuzat ca el ar fi planuit moartea lui 2Pac, printre care si Snoop Dogg, din cauza faptului ca si acesta s-ar fi pregatit sa-l paraseasca. Altii spun ca nu el este vinovat, fiindca se afla in masina cu 2Pac atunci cand a fost omorat si ca un glont ratacit ar fi putut sa-i curme si lui viata, desi Suge Knight nu a fost ranit in acel incident, din 1996.

Ceea ce se stie clar despre acest subiect, este ca detectivul care se ocupa de caz, a fost indepartat de catre superiorii sai atunci cand a ajuns prea aproape de niste membri ai politiei, despre care se crede ca ar fi implicati si ei in uciderea lui Tupac Shakur.

Nici pana in zilele noastre nu se stie cu certitudine ceea ce s-a intamplat cu adevarat in cazul lui 2Pac.

Daca 2Pac a fost asasinat in septembrie 1996, alt rapper american faimos, The Notorious B.I.G, cunoscut si ca “Biggie Smalls”, a fost omorat in martie 1997, in aceleasi conditii suspecte.

In ambele cazuri, vinovatii nu au fost gasiti niciodata, acest lucru alimentand speculatiile oamenilor.

Unii au spus ca de vina ar fi tot Suge Knight, cel care, impreuna cu politia, ar fi dorit sa distraga atentia de la ancheta in cazul lui 2Pac.

Cu toate acestea, Suge Knight nu a fost acuzat oficial niciodata, neexistand probe ca ar fi implicat in moartea celor doi.

Din cauza faptului ca Suge Knight a avut probleme cu legea, stand si vreo cativa ani prin inchisoare, Death Row Records, casa de discuri care nu cu mult timp in urma facea legea in muzica rap americana, a intrat in faliment, nu inainte ca multi sa arate cu degetul tot inspre el, pe care l-au acuzat ca a transferat sume uriase de bani in banci din afara Statelor Unite, investind chiar si in companii care aveau legatura cu aurul de prin Africa.

Nici macar in zilele noastre Suge Knight nu poate sta departe de probleme, el fiind impuscat chiar in apropierea clubului unde a fost filmat interviul de mai jos, anul acesta, de sase ori, insa a supravietuit atacului. Dupa cum se poate vedea in filmuletul de mai jos, Suge Knight este imbracat in culorile celor din banda Bloods, orasul in care s-a nascut acesta, Compton (Los Angeles – California), fiind scris cu litera “B” (Bompton) exact cum procedeaza cei din gruparea respectiva, rivalii celeilalte bande, Crips.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *