Tăriceanu s-a retras precum sportivii şi acum vrea să fie preşedinte

motocicleta cusca

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Călin Popescu-Tăriceanu s-a retras pentru o perioadă din viaţa politică, precum unii sportivi de top, şi acum vrea să fie preşedintele României.

Continuând analiza candidaţilor la preşedinţie, începută zilele trecute cu Elena Udrea, în ordinea numerelor de pe tricou, astăzi a venit rândul lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Mereu am fost uimit de această capacitate negativă a politicienilor români de a reveni spectaculos în viaţa publică şi în centrul atenţiei, după ce o perioadă îndelungată de timp nu s-a mai auzit nimic despre ei. Uitasem complet de existenţa lui Călin Popescu-Tăriceanu, iar asta nu putea să însemne decât ceva bun, atât pentru mine, cât şi pentru noi toţi.

Cum o bună bucată de timp nu s-a mai auzit prea mare lucru despre el, când vine vorba de politică, mă gândeam că Tăriceanu s-a retras definitiv din această lume în care nu a venit cu nimic nou, nimic pozitiv, din contră.

Am crezut că a plecat să se plimbe cu motocicleta. Nu orice fel de plimbare, ci una într-o sferă care să-l ţină acolo, permanent, precum în poza de mai sus. Din păcate, această buclă continuă a fost mult mai lungă decât m-aş fi aşteptat şi, până la urmă, ni l-a adus pe Călin Popescu-Tăriceanu înapoi. Nu doar că a revenit, dar a profitat de acest avânt dat de faptul că românii sunt nemulţumiţi de întreaga clasă politică, pe fondul situaţiei grele în care se află ţara noastră.

Şi uite aşa am ajuns cu gândul la comparaţia dintre retragerea lui Călin Popescu-Tăriceanu şi cea a unor sportivi de top. Ştiţi voi, au existat cazuri când marii sportivi ai acestei planete au declarat că se retrag, după care au revenit asupra deciziei, fiindcă le era dor de glorie. Aveau nevoie iar de ovaţiile publicului, atunci când acesta asista la măreţele lor reuşite. Din păcate, majoritatea sportivilor care au revenit asupra deciziei de a se retrage atunci când trebuie, nu au mai reuşit să ajungă la aceleaşi performanţe ca în trecut, această revenire reprezentând o pată pusă pe întreaga lor carieră, fiindcă se ştie că oamenii tind să reţină mai mult faptele negative, decât pe cele pozitive, chiar dacă nu îşi doresc asta.

Comparaţia este, în mod evident, una forţată. Călin Popescu-Tăriceanu nu a anunţat că se retrage, ci a dispărut pur şi simplu, în încercarea de a-i face pe oameni să uite “performanţele” acestuia de pe vremea când era prim-ministru. Călin Popescu-Tăriceanu doar a ajuns în topul politicii româneşti, el nefiind niciodată un politician de top, un punct de reper sau o valoare a acestei ţări. În cazul în care a uitat cineva activitatea politicianului Călin Popescu-Tăriceanu, este de ajuns o singură căutare pe Google, aceasta fiind suficientă pentru a-ţi face o părere în legătură cu decizia de a-l vota sau nu.

Singura asemănare dintre Călin Popescu-Tăriceanu şi marii sportivi ai acestei lumi, este că revenirea lui va însemna doar un mare eşec. Încă unul.

Ţinând cont de trecutul acestuia, în calitate de politician, este foarte clar faptul că singurul lucru pe care Călin Popescu-Tăriceanu îl va obţine din partea mea, va fi doar acest articol, în nici un caz votul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *