Tatuajele şi dependenţa de ac

tatuaje noi

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Nu am niciun tatuaj permanent şi nici nu mă pregătesc să-mi fac prea curând unul, fiindcă nu sunt pasionat de aşa ceva, nu-i văd utilitatea, nu-mi aduce nici un beneficiu din punct de vedere fizic sau moral şi, cu siguranţă, m-aş plictisi foarte repede de el. Când te saturi de un tatuaj permanent, mă gândesc la faptul că nu prea ai cum să te desparţi atât de uşor de el, la fel cum ai renunţa la o haină, deoarece i-ai jurat iubire veşnică atunci când l-ai adus în viaţa ta, iar aici nu merge cu “lucrurile s-au răcit între noi”, fiindcă dacă alegi calea renunţării la el, amintirile vor fi unele dureroase, iar cicatricile permanente.

Pe de altă parte, există câteva studii ale unor medici dermatologi care au scos la iveală faptul că nici din punctul de vedere al sănătăţii tale nu este bine să te tatuezi, deoarece toxinele conţinute de cerneala folosită la aşa ceva, sunt absorbite de către corp şi pot cauza cancer. Nu ştiu dacă lucrurile sunt chiar atât de negre, însă cert este că acele substanţe, fie că sunt toxice sau nu, nu au ce căuta în corpul nostru.

Chiar dacă nu îmi place să port eu aşa ceva, admir tatuajele frumoase, cele făcute cu bun-gust şi într-un mod cumpătat. Nu-mi plac tatuajele pe tot corpul. Acelea mi se par urâte, dezgustătoare. Dacă în cazul băieţilor mai arată cum arată, în cel al fetelor, tatuajele în exces reprezintă un turn-off total.

Ţinând cont că tatuajele permanente sunt lucruri la care nu poţi renunţa uşor şi fără urmări, de ce oamenii continuă să şi le facă?

Unii s-au gândit mult înainte de a-şi desena corpul. Ştiau că acel tatuaj îi va însoţi pentru totdeauna şi au decis să-l realizeze, fiindcă ilustrează momente importante din viaţa lor, unele pe care vor să le poarte cu ei tot timpul. Acestea sunt persoanele care îşi fac tatuaje pentru ei, nu pentru a le arăta altora.

Alţii se tatuează din curiozitate, pentru că vor să vadă şi ei cum este. Aceştia sunt, în cele mai multe cazuri, cei care regretă că au acţionat sub impulsul momentului.

Altora le place să fie la modă, să copieze tot ceea ce lor li se pare în trend. Toţi prietenii noştri au tatuaje care mai de care mai mari şi mai multe, numai noi nu? Este cool să ne tatuăm? Hai şi noi, să le arătăm altora ce de tatuaje frumoase avem.

Mai sunt şi cei care îşi fac tatuaje, pentru că sunt dependenţi de ac. Am auzit acest lucru prima dată, atunci când am întrebat-o pe o fată de ce şi-a realizat atât de multe tatuaje. Mi-a spus că este vorba despre dependenţa de ac. Îţi faci un tatuaj, după care vrei din ce în ce mai multe, pentru că acea durere, unii spun mai mică, alţii mai mare, din timpul sesiunii de înţepături, se transformă în plăcere.

Indiferent de motivele pentru care aţi ales să vă faceţi un tatuaj şi chiar dacă pe mine nu mă atrag cele realizate într-un număr foarte mare, cel mai important lucru cred că este să vă placă vouă, celor care le purtaţi, să fiţi mulţumiţi cu ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *