Te protejam pana la ultimul tau drept!

limitare drepturi

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Acela de a calatori unde vrei si cand vrei.

Unui japonez i-a fost retinut pasaportul de catre autoritatile din tara sa, deoarece dorea sa calatoreasca in Siria, pentru a face poze. Este vorba despre un freelancer, asta insemnand ca nu era angajatul vreunei companii media, unul care dorea sa ajunga in Siria pe cont propriu, dupa spusele sale, pentru a realiza fotografii in legatura cu ostaticii japonezi omorati de catre SI.

Pe de o parte, decizia autoritatilor japoneze pare justificata, tinand cont fix de ceea ce au patit cei doi cetateni niponi. De ce naiba ai merge intr-o tara in care unii vor sa te faca sa-ti pierzi capul?

Pe de alta parte, este dreptul lui sa mearga unde vrea si cand vrea. Asta cu atat mai mult cu cat acesta a spus ca nu dorea sa ajunga in teritoriile controlate de catre SI.

Situatia este una destul de sensibila, complicata, deoarece poti aduce foarte usor argumente pro sau contra.

Cu toate astea, nu poti sa nu observi cat de usor iti pot fi interzise anumite drepturi, daca se doreste acest lucru. Se gaseste intotdeauna vreun caz de “forta majora”, pentru a justifica incalcarea legii, si, prin urmare, a drepturilor tale.

Asa a fost si asa va fi mereu.

Sursa: AFP

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *