Teama de ceea ce s-ar putea intampla in cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio

jocurile olimpice de vara rio brazilia 2016

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Nu mai sunt atat de mult zile pana se va da startul Jocurilor Olimpice de la Rio, iar tot mai multa lume este ingrijorata de faptul ca ar putea avea loc un eveniment negativ major, in cadrul importantei competitii sportive.

Oamenii se gandesc la faptul ca turistii ar putea fi jefuiti sau ucisi sau chiar la vreun atentat terorist. Am observat acest lucru in comentariile de pe mai toate site-urile din afara tarii, in special pe LiveLeak, acolo unde sunt postate frecvent videoclipuri din Brazilia, in care infractorii sunt intr-un razboi permanent cu fortele de ordine. Cred ca a fi politist la datorie acolo este una dintre cele mai riscante slujbe din lume, pentru ca sunt dese cazurile in care fortele de ordine sunt atacate si ucise de catre criminali pentru a li se fura armele. Asta pentru ca in tara cafelei drept de a purta arma nu au decat reprezentantii institutiilor reglementate prin lege: politistii, paznicii, gardienii etc Oamenii de rand pot obtine maxim doar permis de a detine o arma de foc, nu de a o purta cu ei. Cel putin asa am inteles din discutiile persoanelor care traiesc in Brazilia.

Asta inseamna ca acolo doar infractorii si cei enumerati mai sus pot avea la ei o arma de foc, iar rezultatul interactiunii celor doua parti este usor de ghicit: criminalii omoara atat simpli cetateni, cat si politisti, daca au ocazia. Politistii brazilieni sunt foarte bine antrenati si, de cele mai multe ori, daca nu sunt luati prin surprindere, ii elimina cu usurinta pe criminali. De asta a si aparut pe site-ul respectiv mitul politistului aflat in timpul liber (off-duty cop) care intervine de fiecare data atunci cand observa vreun jaf in desfasurare si ii elimina pe infractori.

Pe acolo, politistii nu stau la vorbe cu infractorii, ci trag din prima, fara avertisment si pana ce pericolul este indepartat, deoarece altfel s-ar putea sa nu mai aiba ocazia. Nu spun ca-i bine, ci doar ca asa se intampla, vazand multe videoclipuri cu astfel de faze. Infractorul scoate arma, iar un politist aflat in timpul liber intervine. Numarand rezultatul acestor intalniri la limita, as spune ca politistii sunt clar pe plus. Brazilian Off-Duty cops chiar au fani pe respectivul site video hosting, nu putini fiind cei care solicita aparitia unei categorii principale pe site, cea a politistilor aflati in timpul liber, care se razboiesc din ce in ce mai des cu criminalii.

Acesta este si motivul pentru care nu cred ca se va intampla ceva rau, major, la Olimpiada de la Rio. Daca nu s-a intamplat in Franta, unde politia este infinit mai blanda decat cea din Brazilia, desi toata lumea avertiza ca ar putea avea loc un atentat in cadrul Campionatului European de Fotbal, nu se va intampla nici in Brazia. Nu acesta este argumentul suprem, ci faptul ca nu s-a intamplat nimic iesit din comun nici la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, din 2014.

Politia din Brazilia, mai ales cea militara, are suficienta experienta incat sa stie cum sa negocieze astfel de situatii, pentru ca acolo intamplarile de genul sunt la ordinea zilei.

Mai degraba, pericolul in cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio ar putea sa vina din partea tantarilor. Sunt mai multe sanse sa se intample asa.

Sper sa am dreptate si sa avem parte de evenimente sportive frumoase, nu de altfel de evenimente. Lupta sa fie la meciul de hochei dintre Statele Unite ale Americii si Rusia, la care ma voi uita si eu daca va avea loc, nu pe strazi. Evident ca nu va avea loc acest meci, deoarece discutam despre Jocurile Olimpice de vara, de nu de iarna, insa am ramas cu gandul la Olimpiada de la Soci, din 2014, acolo unde meciul de hochei dintre SUA si Rusia a fost de senzatie.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *