Telefon Huawei P8 Lite pierdut sau furat in Eforie Nord

Actualizare (26.09.2017): La data de 21.09.2017, adica zilele trecute, am primit raspuns scris, prin posta, din partea politiei din Constanta, pe care il puteti vedea mai jos.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Ca de obicei, pe la inspectorate curge doar lapte si miere, in sensul ca pe acolo sunt politisti vechi, care stiu cum sa trateze astfel de situatii, asa cum trebuie, cu profesionalism. Desigur, acel limbaj juridic stufos, cu conditii de forma, fond si articole din coduri, este usor complicat de inteles pentru oamenii normali si poate ca ar trebui formular altfel, insa mie-mi este la indemana, avand studii de specialitate.

Problema cu politistii zilelor noastre nu este pe la inspectorate sau prin orasele mari, ci in oraselele astea mici sau in sate. Prin structurile de genul, pe masura ce inaintezi in functie, incepi sa fii frecat la icre din ce in ce mai rau. Viata buna o duc politistii de la sate.

raspuns sesizare telefon pierdut furat constanta eforie nord

Actualizare (24.08.2017 – 16:35): Lucrurile par ca incep sa se miste. Am primit raspuns la petitia mea inaintata catre DGPMB, in care am fost anuntat ca a fost trimisa inspre colegii lor de la IPJC, pentru competenta solutionare.

Bun. Uite ca incepe sa se poata, daca exista bunavointa. Sa vedem ce se intampla in continuare cu politia din Constanta.

Dupa mine, in continuare ar trebui sa putem sa trimitem o sesizare/plangere pe e-mail, ca suntem in 2017, cu tot ceea ce s-a intamplat. Deoarece, asa cum le-am spus, nimeni nu se mai intoarce in Eforie Nord anul acesta.

Va tin la curent cu tot ceea ce se mai intampla.

P.S: Draguta treaba de pe e-mail, ca nu ai voie sa publici raspunsul lor. De parca ar fi cine stie ce secret. E dreptul tau sa scrii si tocmai mi-am exercitat acest drept.

_________

Actualizare (21.08.2017 – 12:55): Am intrat pe Google Maps, deoarece telefonul avea locatia activata, iar ultima data cand a fost localizat s-a intamplat la data de 15.08.2017, ora 19:56, adica exact atunci cand i-a disparut din buzunar, ca mai apoi sa fie inchis imediat. Se pare ca nu s-a intamplat cand se intorcea de la plaja. Telefonul avea parola pe el, asta inseamna ca necesita resoftare, deci nu mai poate fi localizat de noi. Desigur, acesta poate fi gasit foarte usor, de catre politie, pe baza IMEI-ului si / sau a MAC-ului, daca s-ar dori acest lucru.

localizare google maps telefon pierdut furat

Joi, am depus o petitie la DGPMB, cu privire la atitudinea neprofesionala a colegilor lor din Eforie Nord, care nu doar ca nu au dorit sa inregistreze incidentul, dar ai mei nu au fost nici macar primiti in postul de politie. Li s-a vorbit din usa. I-am rugat in petitie sa raspunda in timp util, adica cel tarziu in ziua urmatoare, deoarece ai mei s-au intors sambata de la mare si nici nu vor mai merge acolo anul acesta, pentru a depune sesizarea. Nu au raspuns in timp util si deocamdata nu au raspuns deloc. Voi scrie aici raspunsul acestora cand si daca il voi primi.

petitie politia romana telefon furat pierdut

Actualizare (17.08.2017 – 15:05): IMEI-ul telefonului Huawei P8 Lite este: 862046032098527

MAC-ul WiFi al telefonului este: DC:D9:16:45:7C:61

Daca aveti un telefon Huawei P8 Lite care are aceste serii unice, trebuie sa stiti ca este vorba despre un smartphone care i-a disparut din buzunar nepotelului meu (pierdut / furat) la mare, in statiunea Eforie Nord, la data de 15.08.2017 si l-am vrea inapoi. Avem acte pe el.

Trebuie spus si faptul ca daca domnii de la politie ar dori macar sa inregistreze pierderea, am avea mai multe sanse de a-l gasi. Fara a mai adauga faptul ca poate fi identificat imediat ce se conecteaza la Internet, cu ajutorul MAC-ului WiFi.

La fel si in cazul companiilor de telefonie mobila, cu ajutorul IMEI-ului. Se discuta mai demult ca vom deveni si noi o tara civilizata si vom avea o baza de date centralizata, unde poti raporta telefonul pierdut sau furat, pentru a nu mai putea fi niciodata folosit in Romania cu nici macar o firma de telefonie. Nu s-a facut nimic deocamdata, din cate am citit pe Internet.

_______________

Ai mei au plecat luni la mare, in Eforie Nord. Eu am ramas acasa cu tata, sa indur caldurile din Bucuresti. Sincer, nici nu-mi arde de mare.

Marti, i-a disparut din buzunar telefonul nepotelului meu, in timp ce pleca de la plaja. Este vorba despre un smartphone Huawei P8 Lite. Nu stiu daca l-a pierdut sau i-a fost furat. Inclin sa cred ca-i vorba despre ultima varianta, deoarece stiti cum sunt pustii din zilele noastre si ca nu se despart de telefonul lor nici o clipa, mai ales ca-l foloseste sa discute cu prietenii pe WhatsApp si mai face din cand in cand cu el gameplay-uri pe canalul de YouTube Games Cik.Ro.

M-am suparat ca nu a avut grija de telefon, mai ales ca am participat si eu cu o particica la achizitionarea lui. Telefonul este luat de la Vodafone, a costat vreo 200 de lei si mai are de plata cam un an de zile un abonament destul de marisor.

Au fost la politie, iar acolo li s-a spus ca “nu l-au gasit aia pe Iovan, vreti sa va gasim noi un telefon?”. Raspuns tipic de politisti care nu doresc batai de cap. Au profitat si de faptul ca sunt femei rudele mele care au fost la politie, pentru ca daca eram eu nu plecam fara sa depun o plangere sau o sesizare, indiferent ca voiau domnii politisti sau nu. Este dreptul meu sa fac asta.

In caz ca-l gaseste cineva sau se gandeste sa-l restituie, cum mai ajunge telefonul la noi? De asta am si scris acest articol.

Telefonul nu avea activata / instalata nici o aplicatie de urmarire, cu toate ca i-am spus ca ar trebui sa faca treaba asta. Macar un app, gen Kaspersky Mobile Antivirus, care in forma gratuita are si functia de “Find my phone”.

Am incercat sa sun pe telefon, insa era inchis. Dupa un timp am dezactivat cartela, pentru ca fiind abonament te mai puteai trezi si cu alte lucruri rele.

Nu stiu IMEI-ul telefonului, insa cand il aflu voi actualiza articolul.

Eu nu prea le am cu retelele sociale, insa daca voi va pricepeti si vreti sa dati un share la acest articol, v-as multumi.

Nu imi fac sperante prea mari ca-si va recupera nepotelul telefonul, insa nu se stie niciodata.

Totusi, daca il gaseste cineva si doreste sa-l inapoieze, ma poate contacta pe adresa de e-mail a blogului.

Sunt suparat, pentru ca in loc sa te trezesti si sa afli si tu o veste buna, orice, in fiecare zi vezi ca rahatul se adanceste din ce in ce mai mult.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *