The Great Merchant

 

The-Great-Merchant

The Great Merchant este un serial coreean despre puterea de a lupta atunci cand lipsurile sunt multe, despre ambitie, reusita si faptul de a nu uita de unde ai plecat. The Great Merchant a fost lansat in anul 2010, luna martie, si contine un numar total de 30 de episoade.

The Great Merchant este povestea unei femei care chiar daca a fost nevoita sa treaca prin multe intamplari nefericite in viata, acest lucru nu si-a pus amprenta in mod negativ asupra caracterului ei, ajutandu-si semenii atunci cand aveau mai mare nevoie. Provine dintr-o familie nobila, tatal ei fiind un oficial de rang inalt, exilat pe insula Jeju. Exilul tatalui ei a fost motivul pentru care mama acesteia nu i-a spus celui pe care il iubea ca este insarcinata, deoarece ar fi fost aspru pedepsit. Mama a murit la nastere, iar ea a ramas singura, deoarece tatal ei nu a stiut ca are o fiica.

In continuare, aceasta a fost adoptata de catre o femeie care conduce un centru de instruire pentru orfani, acolo unde acestia sunt invatati tainele negustoriei, in ideea de a se putea descurca in viitor. Acolo a invatat secretele lumii comertului, care-i vor fi de mare folos pe mai departe. Tot acolo il va intalni si pe fiul unui politician de rang inalt, care o va ajuta mai tarziu.

Din cauza unor intamplari nefericite, aceasta, impreuna cu femeia care a adoptat-o si cu inca un baiat, sunt nevoiti sa fuga inspre insula Jeju, pentru a scapa cu viata. Cei trei se despart, reusind sa ajunga pe insula doar ea si baiatul. Acolo au loc alte evenimente neplacute, acestia fiind inchisi pentru o perioada. Pentru a-l scapa pe baiat de tortura, aceasta accepta sa fie infiata de catre conducatoarea unei case de distractii pentru barbati. Aceeasi femeie despre care va afla mai tarziu ca i-a omorat mama.

Astfel, vreme de sapte ani de zile va fi nevoita sa locuiasca acolo, avandu-l pe baiatul respectiv drept protector. Lucrurile incep sa se schimbe atunci cand cea care a crescut-o ajunge si ea, in sfarsit, pe insula si incearca sa o scape din aceasta lume in care a ajuns. Nu reuseste, cele doua ajungand sa fie acuzate ca ar incerca sa fuga de pe insula, femeia care a ingrijit-o ajungand la inchisoare, iar ea intr-un centru de carantina. Pana la urma reuseste sa plece de acolo, iar tatal ei afla ca are o fiica si incearca sa o ajute, chiar daca nu poate face acest lucru in mod public, din cauza situatiei sale.

Mai departe, cu ajutorul actelor oferite de catre tatal ei, aceasta apeleaza la autoritati pentru a iesi din lumea in care a intrat fara voia ei si a-si recapata statutul de persoana care provine dintr-o familie nobila.

Dupa ce reuseste acest lucru, se apuca de negustorie si devine una dintre cele mai bogate persoane de pe insula Jeju. Asta nu o impiedica sa le dea oamenilor saraci aproape intreaga ei avere, in timpul marii foamete din 1795, atunci cand o treime din populatia insulei a decedat din cauza lipsei alimentelor.

Gestul ei nobil nu a ramas nerasplatit, regele Jeongjo multumindu-i personal.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *