The Tale of the Bookworm

 

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

The-Tale-of-the-Bookworm

The Tale of the Bookworm este un serial coreean cu si despre carti, precum si despre cei care sunt indragostiti de ele. Atunci cand o carte valoroasa dispare si tu esti acuzat ca ai fi furat-o, omorand un om pentru a o avea, trebuie sa faci cumva sa o gasesti, pentru ca altfel iti vei pierde si tu viata. The Tale of the Bookworm este o drama istorica, lansata in anul 2014, luna noiembrie, care cotine un singur episod, deoarece face parte din categoria serialelor coreene speciale.

Oamenii au tot felul de pasiuni, unele mai normale, altele mai ciudate. Unora le place sa ingrijeasca melci, altora sa asculte muzica, iar altii citesc multe carti. Lecturarea cartilor nu este tocmai o pasiune neobisnuita in zilele noastre, insa, cu vreo cateva sute de ani in urma, in timpul dinastiei Joseon, aceasta era privita altfel, mai ales daca nu faceai parte din nobilime.

El este un tanar care provine dintr-o familie obisnuita, pasionat de carti, de lumea magica a povestilor oferite de catre acestea. Se intampla des sa “imprumute” carti, pentru a le citi si copia. Doar ca acel copiat necesita bani si cum el nu are, trebuie sa-i ceara mereu mamei, cea care s-a saturat sa munceasca din greu pentru a-i finanta fiului ei ceea ce ea considera ca ar fi o pierdere de timp. Nu doar ea considera acest lucru, ci si vecinii, care cred despre el ca este un ciudat. Ii reproseaza toate aceste lucruri, spunandu-i si ca este posedat de carti si ca nu ii va mai oferi bani pentru a le putea copia, in timp ce i le arunca pe toate afara din casa.

Daca toata aceasta suferinta pe care el trebuie sa o indure nu era de ajuns, in continuare va pati lucruri mult mai grave, deoarece va fi arestat pentru uciderea unui om, desi nu are nici o vina pentru ceea ce s-a intamplat. Il cunostea pe cel care a murit, fiindca omul respectiv se ocupa de casa unde el mergea si mai “imprumuta” carti pentru a le copia. Asta pana cand i-a spus sa nu mai vina pe acolo, deoarece de fiecare data cand el apare, dispar carti. Aceasta scurta disputa dintre cei doi a fost de ajuns pentru a fi acuzat de crima si de furtul unei carti foarte valoroase, care fusese scrisa intr-un singur exemplar.

In van a incercat el sa le spuna ca nu l-a omorat, deoarece justitia acelor timpuri nu era una care se baza tocmai pe probe, ci mai mult pe supozitii. Astfel, acesta a ajuns in temnita, insa nu pentru mult timp. Scaparea a venit din partea conducatorului acelor tinuturi, care dorea sa recupereze pretioasa carte, gandindu-se ca un pasionat de carti este cea mai potrivita persoana pentru a o gasi. Pentru a-l motiva si mai mult in incercarea de a gasi cartea, i-a spus ca isi va pierde viata daca nu va reusi.

Miza fiind una cum nu se poate mai mare, esecul nu este o optiune, asa ca incepe imediat sa caute mult-ravnita carte. Ravnita nu doar de el, ci si de altii.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *