Top 10 al celor mai bune filme de comedie

zambet frumos

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Pentru a veni în ajutorul celor care au nevoie urgentă de o porţie sănătoasă de râs, am realizat top 10 al celor mai bune filme de comedie văzute de mine.

Poate pe unele le-aţi vizionat şi doriţi să le revedeţi, iar altele vă sunt necunoscute, aşa că trebuie să mă credeţi pe cuvânt că-s comedii (ne)serioase.

Top 10 al celor mai bune filme de comedie:

1. How High (2001) – “Fumuri” la Harvard

Este cel mai bun film de comedie, fără îndoială. L-am văzut prima dată în liceu şi de atunci de încă foarte multe ori, fiindcă un film atât de amuzant se cere a fi vizionat de nenumărate ori.

Povestea, pe scurt: doi tipi din cartier, Jamal (Redman) şi Silas (Method Man), care nu aveau prea multe în comun cu şcoala, ci mai degrabă cu fumatul ierbuţei, au ajuns, printr-un concurs de împrejurări amuzante, într-una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din Statele Unite ale Americii, Universitatea Harvard şi de aici au luat naştere tot felul de întâmplări haioase.

2. Don’t Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood (1996) – Băieţii de cartier

Pe cât de lung este numele acestui film, pe atât de plină de scene amuzante este comedia. L-am văzut tot în perioada liceului şi noi îl cunoşteam pe atunci, drept “South Central L.A.”

Dacă nu era How High, cu siguranţă acesta merita locul 1 în topul celor mai bune comedii, fiindcă este prea mult chiar şi pentru un film de comedie. Este atât de amuzant, are atât de multe personaje care te fac să râzi doar prin simpla lor prezenţă, cum ar fi Loc Dog, Crazy Legs, Ashtray, Dashiki, încât nu trebuie să-l rataţi.

3. Robin Hood: Men in Tights – Robin Hood: Bărbaţi în izmene

O parodie pe care este imposibil să nu o fi văzut. Aceasta conţine pe tot parcurul ei, doar umor de foarte bună calitate. De obicei nu îmi place să vizionez un film de mai multe ori, excepţie făcând doar cele care merită cu adevărat, iar această variantă a unui Robin Hood înconjurat de umor, trebuie văzută şi revăzută.

4. There’s Something About Mary (1998) – Mary cea cu vino-ncoa’

Cel mai bun rol al frumoasei şi talentatei actriţe americane, Cameron Diaz. Era tânără şi incredibil de amuzantă. Acum este la fel frumuşică, însă chiar dacă şi-a păstrat farmecul, timpul nu iartă pe nimeni.

Mary cea cu vino-ncoa’ este extrem de funny. Această comedie conţine nişte scene care l-ar face să zâmbească şi pe cel mai morocănos om. Pe lângă Cameron Diaz şi Ben Stiller reuşeşte unul dintre cele mai bune roluri ale sale.

5. Who’s Your Caddy? (2007)

O comedie mult prea puţin băgată în seamă pe la noi, însă una deosebit de plăcută. Veţi râde cu multă poftă, pe tot parcursul ei, aşa că nu trebuie să rataţi acest film, mai ales dacă nu l-aţi văzut.

6. Ace Ventura: When Nature Calls ( 1995) – Ace Ventura: Un nebun în Africa

Toate comediile în care apare Jim Carrey sunt amuzante, însă unele combină starea de veselie cu amintirile, aşa că sunt şi mai tari. “Ace Ventura: Un nebun în Africa”, este un film pe care nimeni nu are voie să-l rateze, pentru că doar dacă spui că nu vrei să te uiţi la el şi deja ţi se strâmbă faţa automat.

7. George of the Jungle (1997) – George, trăznitul junglei

Atunci când comedia se împleteşte cu aventura, ai parte de “George, trăznitul junglei” şi elefănţelul acestuia, pe post de căţel. O adevărată comedie, de care nu trebuie să uităm şi să o revedem de fiecare dată când avem ocazia.

8. Scary Movie

Toate filmele “Scary Movie” au fost foarte amuzante, fiind unele dintre cele mai bune parodii. Aproape niciun film important care trebuia parodiat, nu a scăpat de Scary Movie, aşa că şi pe acestea trebuie să le revedem sau să le vedem, în funcţie de fiecare.

9. The Hangover – Marea mahmureală

Toate cele trei părţi ale acestei serii au fost incredibil de amuzante. O veselie amestecată cu mult alcool şi situaţii foarte încurcate, în care petrecăreţii nu ştiau nici cum au intrat în ele, nici cum le vor rezolva.

10. Horrible Bosses (2011) – Şefi de coşmar

O comedie de zile mari, pentru toţi cei care au şefi de coşmar şi pe care îi urăsc atât de mult, încât îi visează zi de zi în tot felul de situaţii nu tocmai confortabile.

Atunci când ajungi la sfârşitul topului celor mai bune comedii, îţi dai seama că 10 poziţii nu sunt suficiente pentru a cuprinde toate filmele bune de comedie pe care le ştii. Un top 100 ar fi fost mai nimerit, dar poate voi continua această listă într-un viitor apropiat, pentru a adăuga şi alte filme de comedie la fel de bune precum cele de mai sus, aşa cum ar fi “Dictatorul” (2012), “Mr. Bean în vacanţă” (2007), “Harold & Kumar”, plus multe alte comedii pe care trebuie să le (re)vedeţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *