Top 10 al celor mai frumoase filme de dragoste

Step Up 3D

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Iată top 10 al celor mai frumoase filme de dragoste, romantice, văzute de mine:

1. The Notebook (2004) – Jurnalul

The Notebook este cel mai emoţionant film de dragoste pe care l-am văzut. Are toate ingredientele necesare pentru a fi o capodoperă a genului: scenariu de nota zece, regie impecabilă, o poveste captivantă, din primul minut, până în ultimul şi un joc actoricesc excelent.

Acest film romantic urmăreşte povestea a doi tineri, care în ciuda tuturor obstacolelor, inclusiv cele puse de către părinţi, reuşesc să-şi trăiască povestea de dragoste, cu un mic ajutor şi din partea destinului.

Însă timpul trece şi apar tot felul de întrebări, care au existat dintotdeauna în mintea şi sufletul oamenilor.

Dragostea este ceva temporar, mai apoi fiind înlocuită de către obişnuinţă şi înţelegere sau există una atât de puternică, încât să învingă trecerea anilor?

Ne vom iubi mereu cu aceeaşi intensitate, de la început până la sfârşit?

Vom rămâne mereu împreună, indiferent de ceea ce se va întâmpla pe parcursul vieţii?

Când va veni timpul, vom pleca împreună, fiindcă ştim că nu am putea să suportăm ceea ce va urma?

2. The Great Gatsby (2013) – Marele Gatsby

Marele Gatsby este un film de dragoste aparte, pentru că împleteşte o frumoasă poveste de dragoste clasică, împreună cu nişte decoruri superbe, extravaganţă, petreceri aşa cum nu ai mai văzut, tehnologie de ultimă oră şi muzică de bună calitate.

The Great Gatsby este despre cât de departe eşti în stare să duci lucrurile, pentru persoana pe care o iubeşti din toată inima ta.

Din păcate, atunci când dragostea vine numai dintr-o singură parte, iar lumea imorală şi egoistă în care trăim pare să aibă propria ei agendă, lucrurile frumoase, atmosfera de vis pe care o văzusei până atunci, pot dispărea într-o clipită.

3. Step Up 3D (2010) – Dansul dragostei 3D

Step Up 3D nu este o capodoperă, nu este un film care să te dea pe spate cu nişte replici geniale sau o regie de nota 10, însă este despre lucrurile simple şi frumoase, cele care dau culoare vieţii. Despre muzică, despre dansatori buni şi nu în ultimul rând, despre o frumoasă poveste de dragoste, una cu răsturnări de situaţie, cu drame, pentru ca mai târziu să se reajungă la o iubire mult mai puternică, mult mai profundă decât a fost la început.

4. Leap Year (2010) – An bisect

Ne iubim, ne urâm sau tocmai aceste mici tachinări sunt cele care vor conduce înspre o frumoasă poveste de dragoste? Este vorba de antipatie sau ridicăm garda tocmai pentru că ne place prea mult, ne simţim extrem de atraşi de cealaltă persoană?

Leap Year este un film de dragoste, care împleteşte iubirea cu umorul, pentru a rezulta un film simpatic, plăcut, de văzut într-o zi ploioasă de weekend.

Amy Adams îşi intră foarte bine în pielea personajului pe care-l are de interpretat, realizând un joc actoricesc excelent.

5. Silver Linings Playbook (2012) – Scenariu pentru happy-end

Silver Linings Playbook este un film de dragoste, despre doi frumoşi nebuni, la propriu, care vor să se iubească, dar nu prea ştiu cum.

Bradley Cooper îşi interpretează rolul excelent, la fel şi Jennifer Lawrence.

6. Crazy, Stupid, Love. (2011) – A naibii dragoste

Dacă ai probleme în căsnicie şi nici nu mai eşti în stare să cucereşti nimic, fiindcă toţi aceşti ani în care ai fost căsătorit şi-au pus amprenta asupra modului tău de a arăta, de a te comporta şi îmbrăca, atunci ai nevoie de sfaturi din parte unui profesionist în ale agăţatului, adică Ryan Gosling.

Crazy, Stupid, Love este o comedie romantică, una care nu duce lipsă de tot felul de surprize, schimbări de situaţie şi multe faze amuzante.

7. Titanic (1997)

Această recomandare nu este una despre un film pe care să nu-l ştiţi, deoarece nu cred că există cineva care să nu fi văzut Titanic, însă nu putea exista un top al filmelor de dragoste, fără să-l incluzi şi, în plus, niciodată nu poţi să spui că ai văzut de prea multe ori o astfel de capodoperă, deci poate este timpul pentru o revizionare.

O poveste superbă de dragoste, nişte actori uriaşi, o coloană sonoră de neuitat şi un regizor imens. Titanic este o capodoperă a cinematografiei, în cel mai pur sens al acestui cuvânt.

8. Dear John (2010) – Dragul meu John

Ne vedem, ne cunoaştem, ne iubim, dar mai plecăm şi la război. Dear John este o simpatică poveste de dragoste dintre un militar şi frumoasa fată pe care a întâlnit-o în scurta sa permisie.

Atunci când peste tot în jurul tău nu vezi decât drame, auzi când gloanţele ricoşează pe lângă tine, ştiind că unul îţi poate fi destinat, toată acea corespondenţă cu persoana iubită, poate însemna o adevărată gură de oxigen. Însă ce te faci dacă într-o zi toate acele scrisori care îţi dădeau puterea de a lupta, de a continua ştiind că există cineva care te iubeşte şi te aşteaptă acasă, vor înceta să mai vină?

Channing Tatum şi Amanda Seyfried sunt doi actori simpatici, care-mi plac tare mult şi care reuşesc nişte roluri decente în acest film.

9. The Vow (2012) – Jurământul

Ne-am jurat iubire veşnică, însă îţi mai aminteşti de acel jurământ?

The Vow este un film de dragoste inspirat dintr-un caz real, care ne arată faptul că existenţa noastră pe Pământ este una destul de fragilă şi că lucrurile pe care le ştiam că sunt în regulă ieri, mâine pot să se ducă pe apa sâmbetei, iar noi nu putem decât să privim neputincioşi derularea evenimentelor. Iată de ce trebuie să preţuim fiecare clipă a existenţei noastre din prezent, fiindcă viitorul este instabil şi plin de surprize, de cele mai multe ori neplăcute.

The Vow nu este vreo capodoperă a genului, ci este o capodoperă a realităţii, un semnal de alarmă că mâine poate fi mai rău.

10. A Walk to Remember (2002) – O iubire de neuitat

O poveste de dragoste intensă, dragoste adevărată, aşa cum nu s-a mai văzut, însă una care se sfârşeşte tragic. Shane West interpretează fenomenal rolul de îndrăgostit. Dacă nu ai şti că este vorba de un film, ai putea jura că dragostea lui este cât se poate de sinceră şi reală.

A Walk to Remember este un film de neuitat, despre dragoste, despre lecţia de viaţă pe care o primeşti atunci când destinul pare să-ţi întunece existenţa, despre felul în care trebuie să te adaptezi şi să fii puternic în faţa unor evenimente care te vor marca pentru totdeauna.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *