Top 10 cele mai tari filme de animaţie

caractere animatii

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Top 10 cele mai tari filme de animaţie:

1. Ice Age (2002) – Epoca de gheaţă

Toată seria “Ice Age” este tare, însă primul film, cel din 2002, ocupă un loc aparte în inima mea, fiindcă îmi stârneşte enorm de multe amintiri. L-am văzut în perioada liceului şi mi-a plăcut atât de tare, încât l-am dus la şcoală să-l vadă şi colegii mei, pe videoproiectorul clasei, cel asigurat de Marian Vanghelie.

Această animaţie conţine multe animăluţe preistorice simpatice, însă cea mai tare, de departe, este veveriţa care nu ajunge niciodată să-şi savureze în linişte ghinda după care aleargă fără oprire.

2. How to Train Your Dragon (2010) – Cum să îţi dresezi dragonul

Un film de animaţie extrem de simpatic, fiindcă acesta conţine un dragon mult prea drăgălaş, pus pe fapte de vitejie alături de prietenul său viking. Nu am apucat să văd partea a doua, însă din trailer pare la fel de bună precum prima. Personaje drăguţe şi bine desenate, peripeţii, zboruri cu dragonul şi o poveste care nu-ţi permite să te plictiseşti urmărind-o, asta înseamnă, în mare, “Cum să îţi dresezi dragonul”.

3. WALL-E (2008)

Un Pământ al viitorului, acoperit de gunoaie şi un robot cu sentimente pe care nu se sfieşte să le arate faţă de marea sa iubire, Eve. Pe lângă faptul că este o animaţie excelentă, aceasta transmite şi un mesaj puternic pentru toţi oamenii: încetaţi să vă mai bateţi joc de planeta pe care locuiţi!

4. Despicable Me (2010) – Sunt un mic ticălos

Ambele animaţii ale seriei “Despicable Me” (2010-2013) sunt la fel de mişto şi îl au în centrul lor pe geniul răului, Gru şi ai săi minioni. Minionii sunt creaturile care dau sarea şi piperul filmului, exact precum veveriţa din Ice Age.

5. The Smurfs (2011-2013) – Ştrumpfii

Cele două filme de animaţie din seria “Ştrumpfii” sunt incredibil de haioase. Nu ai cum să nu râzi când vezi cum vrăjitorul cel rău, Gargamel, o dă în bară de fiecare dată, iar motanul acestuia, Azrael, se prăpădeşte de râs când observă păţaniile stăpânului său.

6. The Croods (2013)

O comedie care conţine multe faze amuzante, despre o familie preistorică, una care este obligată să plece din adăpostul peşterii sale, iar această călătorie îi va purta pe membrii “The Croods” prin tot felul de tărâmuri necunoscute, unele de o frumuseţe rară, iar altele care ascund diferite primejdii.

7. Escape From Planet Earth (2013) – Cum să evadezi de pe Pământ

Dacă de obicei oamenii sunt cei atacaţi de extratereştri, de această dată vizitatorii din afara Pământului se simt ameninţaţi de către pământeni şi nu ştiu cum să mai scape de ei.

Atunci când extratereştrii au analizat evoluţia planetei noastre, aceştia spuneau ceva de genul: “Pământul a fost ocupat prima dată de către fiinţe inteligente, dinozaurii, însă odată cu trecere timpului, a apărut o nouă specie, incredibil de proastă…”.

8. Turbo (2013)

O animaţie despre un melc visător, care doreşte să-şi depăşească înceata condiţie şi care speră să devină câştigătorul unei curse foarte de importante. Un film despre ambiţie şi curajul de a încerca, fiindcă nimic nu este imposibil atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat.

9. Kung Fu Panda (2008)

Un urs Panda care devine expert în arte marţiale şi, alături de prietenii săi la fel de “karatitori”, respinge orice încercare răuvoitoare din partea forţelor răului. Această animaţie a fost de mare succes, astfel încât a apărut şi partea a doua, în 2011, iar Kung Fu Panda 3 are ca dată de lansare anul 2016.

10. Puss in Boots (2011) – Motanul încălţat

Această animaţie nu trebuia să se claseze pe locul 10, ci mai sus, însă am uitat de ea. Noroc că mi-a suflat cineva de pe aici: “Scrie şi de Motanul încălţat!”.

Îmi plac pisicie şi acest film este cu şi despre pisici. Nu orice fel de pisici, ci unele frumoase şi viteze. Motanul încălţat este extrem de drăgălaş şi are în spate vocea marelui actor Antonio Banderas.

Când ajungi la finalul topului celor mai bune filme de animaţie, iar îţi dai seama că 10 poziţii nu sunt de ajuns pentru a acoperi toate producţiile de calitate ale acestui gen şi aici mă refer la “Rio”, “Piraţii ! O bandă de neisprăviţi” şi altele despre care voi scrie, probabil, cu altă ocazie.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *