Top filme 2015

Un top al celor mai aşteptate filme în 2015:

1. Jurassic World (2015)

Jurassic World

Jurassic World ocupă primul loc în „Top filme 2015” fiindcă îmi plac tare mult filmele de aventură. Ştiţi voi, acele filme care au o acţiune destul de liniştită la început, însă una îndeajuns de interesantă încât să te facă să te întrebi ce va urma, ca mai apoi să se facă trecerea dintr-o lume normală, într-una care poate fi comparată cu viziunea oamenilor asupra a ceea ce înseamnă Raiul: totul este de vis, multă verdeaţă în jur, animăluţe simpatice prin aer şi pe pământ, neapărat o cascadă şi un curcubeu.

O lume care se apropie de ceea ce numim noi perfecţiune şi frumos. Aici mă refer la filme de aventură, precum „Călătorie spre centrul Pământului” sau „Călătoria 2: Insula misterioasă”. În cazul unor astfel de filme nu ai pretenţia să fie nişte capodopere, ci să te încânte vizual, să-ţi dea o stare de bine prin frumuseţea acelor locuri imaginare şi nu în ultimul rând, să te facă să visezi.

Asta se va întâmpla, probabil, şi în cel de-al patrulea film din seria „Jurassic Park”. Vom avea parte de o atmosferă perfectă până la un anumit punct, una care îmbină realitatea cotidiană cu ficţiunea, pentru a da naştere unor situaţii care să ne ţină cu sufletul la gură. Şi cum tot ceea ce este frumos, inedit, trebuie să aibă şi un sfârşit, mai ales că trezeşti la viaţă animale dispărute cu foarte mult timp în urmă, acea imagine a lucrurilor care se potrivesc precum nişte rotiţe bine aşezate, va cunoaşte un final brusc.

Mereu m-am întrebat de ce toate acele lucruri frumoase trebuie să aibă un sfârşit. Îmi doresc să văd un film de o asemenea anvergură, care să prezinte o lume perfectă de la un capatal la altul, una care să nu se termine. Sunt sigur că nu ar fi un film plicticos, în cazul în care se trece de la frumos la şi mai frumos, iar aventurile sunt din ce în ce mai interesante, mai captivante.

Jurassic World va fi regizat de către Colin Trevorrow şi dacă vi se pare ciudat faptul că nu-i Steven Spielberg acolo, trebuie spus că geniul filmelor de ştiinţă şi ficţiune nu va sta deoparte, ci este chiar producătorul executiv al noului film cu dinozauri, prin casa de producţie a acestuia, Amblin Entertainment.

Jurassic World va fi lansat la data de 12 iunie 2015, în România, conform datelor IMDb şi are un buget estimat de 150 de milioane de dolari.

2. The Minions (2015)

The Minions

The Minions se poziţionează pe locul doi în „Top filme 2015” deoarece nu ai cum să nu saluţi un film dedicat în întregime simpaticelor creaturi din filmele „Sunt un mic ticălos”, cele care dau sarea şi piperul unor astfel de animaţii. Minionii, micuţele şi ascultătoarele creaturi galbene, mereu puse pe distracţie, jucăuşe şi în aşteptarea ordinelor stăpânului, reprezintă pentru seria „Despicable Me” exact ceea ce înseamnă şi veveriţa preistorică pentru „Ice Age”. Aceste animaţii nu ar mai fi niciodată la fel, fără haioasele caractere care au reuşit să rămână în mintea oamenilor, datorită modului lor de a arăta şi de a se comporta.

În filmul dedicat lor, minionii sunt în căutarea unui stăpân şi îl găsesc în personajul animat interpretat de către Sandra Bullock, „Scarlett Overkill”. Scarlett Overkill este un geniul al întunericului, care nu se mulţumeşte doar cu statutul de persoană malefică, ci doreşte să fie cea mai rea dintre răi. Pentru a ajunge la o astfel de performanţă, Scarlett Overkill are nevoie de minioni, cei care oricum îşi doreau pe cineva care să-i conducă.

The Minions va fi lansat în România la data de 10 iulie 2015.

3. Fast & Furious 7 (2015)

Fast & Furious 7

Mereu mi-au plăcut filmele cu maşini tari, cu întreceri şi seria „Fast & Furious” este fix despre aşa ceva, datorită acestui lucru „Furios şi iute 7” se clasează pe locul 3 în „Top filme 2015”.

Aşa cum ştiţi cu toţii, Fast & Furious se identifică actorului american Paul Walker, cel care a apărut în absolul toate părţile filmului şi care era actorul principal al acestuia. Din păcate, Paul Walker a murit la sfârşitul anului trecut, la vârsta de 40 de ani, într-un îngrozitor accident de circulaţie, atunci când maşina în care se afla pe locul pasagerului, a luat foc după ce s-a lovit de un stâlp.

Paul Walker a reuşit să filmeze doar o parte dintre secvenţele cu acesta, ale filmului Fast & Furious 7, existând zvonul că munca îi va fi continuată de către fratele lui, Cody Walker, cel care îi seamănă foarte mult, însă până acum nu este nimic oficial.

Fast & Furious încearcă să trăiască după ce şi-a pierdut puternicul motor, având în continuare parte de nişte actori de primă mână, unii care îmi plac foarte mult, precum Vin Diesel, Dwayne Johnson şi Jason Statham.

Fast & Furious 7 ar trebui să apară în cinematografele noastre, la data de 3 aprilie 2015.

4. Terminator: Genisys (2015)

Terminator Genisys

Toate filmele din seria „Terminator” au fost bune, beneficiind de prestaţia inegalabilului actor Arnold Schwarzenegger, asta înseamnă că nu am nici un motiv să mă îndoiesc de calitatea celei de-a cincea părţi, acesta fiind şi motivul pentru care „Terminatorul” ocupă un meritat loc 4 în „Top filme 2015”.

Până acum nu sunt cunoscute foarte multe lucruri despre Terminator: Genisys, în afară de faptul că regizorul acestuia este Alan Taylor şi că acţiunea filmului este una care seamănă cu aceea din trecut: protejarea femeii care a pornit totul, Sarah Connor.

Chiar dacă nu ştim deocamdată prea multe detalii în legătură cu acest film, sunt sigur că va fi unul extrem de interesant, mai ales că Arnold Schwarzenegger îţi lasă impresia că nu mai îmbătrâneşte şi că ar putea să apară în seria Terminator şi la 100 de ani.

Terminator: Genisys are ca dată de lansare în România, 3 iulie 2015.

5. Mortdecai (2015)

Mortdecai

Mortdecai îşi merită locul său în „Top filme 2015” doar şi pentru simplul fapt că actorul principal al acestui film este Johnny Depp, cel care îl va interpreta pe Charles Mortdecai, un cumpărător de obiecte de artă, unul nu tocmai cinstit.

Charles Mortdecai trebuie să recupereze un tablou furat, care poate fi cheia către un seif în interiorul căruia se află mult aur. De aici, şirul de întâmplări amuzante este incredibil de lung, mai ales că va avea de a face cu mafia rusească, o soţie greu de suportat, serviciile secrete din Marea Britanie şi terorişti.

Mortdecai este un film de acţiune, presărat cu tot felul de scene amuzante, interpretate de către Johnny Depp în modul său unic de a face lucrurile.

Aruncând un ochi pe trailerul filmului, pot spune cu siguranţă că umorul ciudat al lui Johnny Depp este la el acasă, aşa că filmul este unul de aşteptat şi de urmărit.

Alături de Johnny Depp, în Mortdecai o vom vedea şi pe celebra actriţă Gwyneth Paltrow.

Mortdecai are ca dată oficială de lansare, în SUA, 6 februarie 2015.

6. Seventh Son (2015)

Seventh Son

Seventh Son este genul acela de film care mă atrage la maxim, în care descoperi atmosfera apăsătoare a unor tărâmuri vechi, necunoscute, pline de magie şi dragoni. Acesta este şi motivul pentru care Seventh Son are locul lui bine definit în „Top filme 2015”.

Îmi plac enorm filmele cu magie, cu magicieni, primul în topul acestora fiind „Merlin”, varianta de pe Hallmark, cea din 1998, acolo unde Sam Neill interpretează un rol de excepţie.

Seventh Son este un film de fantezie realizat după prima carte din seria „Cronicile Wardstone”, denumită „Ucenicul Vraciului”, care-l are ca autor pe scriitorul englez Joseph Delaney.

Seventh Son îl are în centrul său pe ucenicul vrăjitor Thomas Ward, care este trimis pentru a învăţa magie şi care ca orice învăţăcel mai face şi greşeli.

Uitându-mă la trailer, am văzut multe lupte cu săbii, cu toiege magice, dragoni, acţiune desfăşurată într-un trecut plin de mister, asta însemnând că nu este un film de ratat, cel puţin din punctul meu de vedere.

Seventh Son va fi lansat la data de 6 februarie 2015, în Marea Britanie.

7. What About Love (2015)

What About Love

What About Love a fost inclus în „Top filme 2015” pentru că mai avem nevoie şi de dragoste, chiar dacă vorbim despre una destul de dramatică.

What About Love este despre dragostea documentată, care dă naştere unei iubiri dintre două persoane ce la prima vedere pot părea total diferite, însă tocmai această deosebire dintre ele îi apropie. Singura problema cu apropierea este că aceasta se poate transforma foarte repede într-o distanţă enorm de mare, mai ales dacă intervin şi părinţii acolo unde ar trebui să fie mai rezervaţi.

Acest film reuneşte doi actori care îmi plac foarte mult: Andy Garcia şi Sharon Stone. Ca o surpriză, în What About Love o putem vedea şi pe actriţa româncă Maia Morgenstern.

What About Love va fi lansat la data de 15 februarie 2015, în SUA.

8. Avengers: Age of Ultron (2015)

Avengers Age of Ultron

A doua parte a seriei „Avengers” pare la fel de bună precum prima, dacă nu chiar mai reuşită. Asta pentru că reuneşte unii dintre cei mai buni super-eroi ai lumii reale şi aici mă refer la Robert Downey Jr, Samuel L. Jackson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson şi alţii. Asta, împreună cu un buget estimat la 250 de milioane de dolari, îl aduce pe Avengers: Age of Ultron pe locul 8 în „Top filme 2015”.

Marvel tot scoate filme extrem de bune în ultimii ani, cel puţin din punctul de vedere al efectelor speciale pe care le vedem în ele şi chiar dacă trailerul pe care l-am vizionat în cazul Avengers 2 nu este unul care să dezvăluie prea multe din ceea ce vom urmări, acesta nu poate fi decât un lucru bun. Cei de la Marvel vor să ne pregătească, probabil, nişte surprize şi este mai bine să le observi în sala de cinema, decât să le vezi într-un trailer care îţi poate lăsa impresia despre un film că acesta este mai bun decât ceea ce vei viziona în realitate.

Avengers: Age of Ultron va fi lansat la data de 1 mai 2015.

9. Hands of Stone (2015)

Hands of Stone

Hands of Stone este povestea legendarului boxeur panamez Roberto Duran, cel care a debutat în boxul profesionist la vârsta de numai 16 ani, în anul 1968.

Roberto Duran l-a învins pe mult mai cunoscutul boxeur Sugar Ray Leonard, în anul 1980 şi astfel a câştigat titlul World Boxing Council, la categoria welterweight. Roberto Duran a lăsat audienţa cu gura căscată, atunci când în cadrul revanşei aceluiaşi meci de box, s-a întors în colţul său şi a spus „No mas!” (Gata!).

În acest film îl putem vedea jucând pe marele actor Robert De Niro, fiind unul dintre motivele pentru care Hands of Stone se află pe locul 9 în „Top filme 2015”, precum şi pe fiica adoptivă a acestuia, Drena De Niro.

Hands of Stone are ca dată de lansare 11 decembrie 2015 şi un buget estimat la 20 de milioane de dolari.

10. Mad Max: Fury Road (2015)

Mad Max Fury Road

Mad Max: Fury Road continuă povestea seriei Mad Max, însă cu Tom Hardy în rolul principal, deoarece titularul de drept al acestui post, Mel Gibson, nu a mai dorit să joace în această parte a filmului. Nu ştiu dacă filmul va mai fi la fel fără Mel Gibson, însă cert este că trebuie urmărit, mai ales pentru fanii genului, tocmai acesta fiind şi motivul pentru care l-am inclus în „Top filme 2015”.

Fury Road ne prezintă un decor apocaliptic, într-un viitor îndepărtat al planetei noastre, acolo unde lumea se luptă cu îndârjire pentru supravieţuire. În această lume deşertică, atât la propriu cât şi la figurat, există doi rebeli care ar putea restaura ordinea. Unul dintre ei este Max, un om care nu vorbesc prea mult, însă face, cel care îşi caută liniştea interioară după ce soţia şi copilul său au murit şi Furiosa, o femeie care crede că supravieţuirea este un lucru de realizat, dacă reuşeşte să ajungă în locul unde a copilărit, traversând deşertul.

Am ales doar 10 filme pentru „Top filme 2015”, deoarece acestea sunt cele care vor apărea cu siguranţă anul viitor şi fac parte dintre peliculele aşteptate de către multă lume, inclusiv de mine. Dacă pe parcurs apar date în legătură cu alte filme la fel de căutate sau şi mai bune, atunci voi scrie partea a doua a „Top filme 2015”.

Se anunţă un an 2015 cu foarte multe filme bune şi asta gândindu-ne că încă nu au fost epuizate producţiile de top ale acestui an.

Acest articol foloseşte anumite informaţii de pe IMDb şi Wikipedia.

Foto: IMDb

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *