Traian Băsescu se bagă în seamă iar, neîntrebat

traian basescu

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Traian Băsescu se bagă în seamă iar, neîntrebat şi cere Federaţiei Ruse să stopeze „imediat” sprijinul acordat trupelor pro-ruse din Ucraina. Preşedintele jucător îşi permite să someze o forţă mondială, nerealizând penibilul situaţiei în care se/ne pune.

Avem noroc mare că ruşii nu îl iau în considerare. Îmi imaginez cum leşină aceştia de râs la auzul ultimatumului dat de Traian Băsescu.

Nu mai bine ar încerca el să avem o relaţie normală cu Rusia şi poate astfel nu am mai plăti unul dintre cele mai mari preţuri pentru gazele importate de acolo, lucru care ar duce la o înviorare instantă a economiei noastre?

Fac parte dintre cei care l-au votat o singură dată pe Băsescu: atunci când a fost vorba să-l demitem şi, din păcate, nu am reuşit. Oare omul ăsta chiar nu înţelege că românul de rând, în majoritatea covârşitoare a lui, nu-l mai suportă şi că ar vrea, măcar în astea câteva luni până scapă de el, să nu-l mai vadă?

Mă refer să nu-l mai vedem deloc, să-şi termine cel de-al doilea mandat undeva în umbră, pentru a nu mai avea ocazia să emită opinii care nu reprezintă punctul meu de vedere şi care ne vor afecta pentru mult timp de aici încolo. Oare cer prea mult?

Revenind la ruşi, spuneam că aceştia nu-l iau în seamă, pentru că dacă ar fi făcut-o, declaraţiile din ultimul timp ale lui Traian Băsescu erau suficiente pentru a porni un conflict militar, cu un deznodământ uşor de ghicit.

Şi nu, celelalte ţări membre N.A.T.O nu ar interveni pentru noi, din două mari motive:

1. De-a lungul istoriei nu s-a întâmplat niciodată ca ţări mari să se lupte între ele, pentru a le scăpa pe cele mici. S.U.A au intervenit în cel de-Al Doilea Război Mondial, abia atunci când propria siguranţă a fost pusă în pericol.

2. Cel mai important: un astfel de conflict ar însemna sfârşitul vieţii pe Pământ, aşa cum o ştim noi astăzi.

Scenariul probabil, întărit de evenimentele din ultima perioadă, ar fi cu americani, germani, canadieni şi alte ţări N.A.T.O, mustrându-i pe ruşi şi punându-le tot felul de sancţiuni de care aceştia nu mai pot.

În rest, tot citesc comentarii pe Internet, lăsate de naivi şi posesori de doi neuroni obosiţi, considerând că Rusia este o ţară izolată, care ar fi nimicită în cazul unui nou război mondial. Un fel de ruşii trag cu nucleare şi aliaţii le prind cu scuturile anti-rachetă.

Este o gândire simplistă, de oameni limitaţi şi o să vă spun de ce. Dacă puternicele cutremure au reuşit să mute axa Pământului, probabil o pot face şi tehnologiile existente astăzi.

Foto: DVIDSHUB

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *