Traian Băsescu versus Gheorghiţă Mateuţ

dictator din lemn

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Săptămâna trecută, aşa cum probabil aţi văzut cu toţii, Traian Băsescu a declarat într-o emisiune difuzată de către B1 TV, că “Mateuţ a fost mare cât timp judecătorii au fost mai slabi cunoscători de carte decât el”. Traian Băsescu se referea la faptul că avocatul Gheorghiţă Mateuţ ar fi câştigat procesele datorită faptului că acei judecători nu cunoşteau atât de multă carte precum el şi că de la o vreme le pierde tocmai din cauza faptului că noul val de judecători ar fi mult mai bine pregătiţi decât celebrul jurist.

Această declaraţie este din seria celor care te fac să te întrebi dacă nu cumva Traian Băsescu este prost informat, fiindcă în ultimul a timp a ţinut-o lanţ cu astfel de ieşiri publice inoportune.

Este incredibil cât de multă lume a reuşit să jignească, folosind atât de puţine cuvinte. Este şi ăsta un record, cu toate că, probabil, nimeni nu şi l-ar dori.

Despre ce judecători noi şi vechi vorbeşte Traian Băsescu? Să nu credeţi că avocatul Gheorghiţă Mateuţ are o sută şi ceva de ani şi a prins de-a lungul carierei nu ştiu câte generaţii de magistraţi, aici referindu-mă la cei ai instanţelor superioare.

Acei magistraţi, care fac parte din completele de judecată ale tribunalelor sau Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, adică exact locurile pe unde a cam activat avocatul Gheorghiţă Mateuţ în ultimul timp, asta deoarece dacă prejudiciul depăşeşte o anumită sumă, instanţa de fond este tribunalul, nu judecătoria, sunt exact cei despre care vorbeşte Traian Băsescu.

Pentru a ajunge judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau tribunal, ai nevoie de un număr mare de ani petrecuţi în calitate de magistrat al unor/unei instanţe inferioare, deci nu poate fi vorba despre vreun val de judecători noi.

Treaba cu judecătorii care erau mai slabi pregătiţi decât avocatul Gheorghiţă Mateuţ, pică, fiindcă România a avut mereu parte de magistraţi extrem de bine pregătiţi, integri, tobă de carte, iar numai prin faptul că poţi să zici aşa ceva, îi jigneşti.

Ştiţi care este faza tare? Că după ce nu va mai fi preşedinte, presimt faptul că Traian Băsescu va da nas în nas exact cu acei judecători despre care el spune că sunt mai slab pregătiţi decât Gheorghiţă Mateuţ, adică nişte oameni cu multă experienţă, exact precum celebrul avocat, foarte deştepţi şi foarte bine pregătiţi din punct de vedere juridic, care vor analiza lucrurile într-un mod cât se poate de corect.

Referindu-mă strict la Gheorghiţă Mateuţ, chiar şi înainte să devină atât de mediatizat, era cunoscut în rândul juriştilor ca fiind unul dintre cei mai buni avocaţi pe drept penal, dacă nu cel mai bun. Să spui despre singurul nostru avocat care face parte din Asociaţia Internaţională de Drept Penal, cel care a primit şi două burse de cercetare, una dintre ele la Universitatea Oxford, că ar fi, probabil, un judecător slab, înseamnă că vrei să-l jigneşti şi că nu te pricepi la treburi juridice.

În rest, toate aceste discuţii despre judecători care ar cunoaşte mai multă carte decât avocaţii şi invers, nu reprezintă altceva în afară de mult zgomot făcut de către o persoană care în curând va înceta, sper, să ne mai deranjeze existenţa în mod oficial.

Share it on:
TwitterFacebook

3 Comments

  1. Sa nu uitam ca acesti magistrati tineri aj facut procedura penala cu Mateut.

  2. Toata lumea stie Mateut este un avocat de exceptie, de departe cel mai bun avocat de penal. Cum s-a facut aceasta evaluare – Mateut versus judecatori? Dupa ce criterii? Nu cred ca exista un magistrat care sa nu recunoasca faptul ca Mateut viseaza procedura penala, e la degetul lui mic. Dar sa nu ne miram, ca asa e in tara noastra, valorile noastre sunt apreciate doar peste hotare.

    • Putem noi, niste bieti muritori, sa-l contrazicem pe marele Traian Basescu si ale sale opinii care sfideaza realitatea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *