Traim intr-o lume a iluziilor infinite

Traim intr-o lume a iluziilor infinite

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Traim intr-o lume a iluziilor nesfarsite, a lucrurilor care nu sunt de multe ori ceea ce par. Cand este singur de ceva, te apropii de acel lucru si iti dai seama ca este cu totul altfel decat te-ai gandit tu, decat ti-ai imaginat. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca nu poti fi sigur de nimic pe aceasta lume. Nu poti sa fii sigur nici macar de ceea ce faci tu, cu atat mai putin de ceea ce fac altii. Iluziile nu se opresc niciodata, nu se sfarsesc, pentru ca ele trebuie sa faca parte din viata noastra.

Cateodata ne fac viata mai frumoasa, iar, cu alte ocazii, ne-o fac mult mai urata. Iluziile pozitive poate sunt bune, pentru ca ele macar te fac pentru un timp sa crezi ca lucrurile sunt exact asa cum le vezi sau simti tu. Iluziile negative sunt cele atunci cand noi banuim un ceva rau in legatura cu un lucru, insa el este si mai rau in realitate. De asemenea, si iluziile bune pot fi rele, atunci cand traim in minciuna si in falsitate.

Oamenilor nu le place sa vada adevarul, pentru ca adevarul supara, adevarul este negativ de cele mai multe ori. Nu ne place sa vedem lucrurile asa cum sunt ele, mai ales daca ele nu sunt bine. Ne place mereu sa vedem frumosul, nu uratul. Nu vrem sa stim ca exista probleme pe care trebuie sa le rezolvam, ci doar lucruri frumoase pe care sa le incercam. Vrem mereu sa ne mintim ca este bine, atunci cand nu-i deloc asa si dorim sa credem ca totul este perfect in viata noastra si nu numai.

Ei bine, viata nu-i facuta doar din lucruri pozitive, din pacate. Ea este alcatuita si din chestii rele, si din probleme, si din iluzii negative. Probabil, daca ar fi doar frumoasa, atunci nu ne-ar mai pasa atat de mult de ea, deoarece ne-ar plictisi peste masura. Plictiseala cauzeaza stres, iar stresul nu face bine, nici psihicului, nici fizicului. Desigur, nu ne dorim probleme sau nu ne dorim probleme foarte multe. Unii dintre noi nici nu vor sa auda de ele, chiar daca ele sunt acolo, langa ei. Acestia traiesc din iluzii, din iluzii desarte.

Aceste iluzii nu sunt bune, pentru ca pana la urma se vor trezi din ele si vor realiza ca realitatea inconjuratoare nu arata deloc bine. Lumea iluziilor nu este de dorit, mai ales ca avem multa realitate de trait, de experimentat, de simtit. Daca ne scufundam doar in placerile imaginatiei, s-ar putea sa ramanem mult timp ancorati in ele si sa le credem realitate. Sa incepem sa credem ca iluziile reprezinta realitatea de care avem nevoie, si nu ceva negativ si cat se poate de nociv pentru noi si pentru cei din jurul nostru.

Ancorarea in iluzie este un lucru deosebit de grav, care ne mananca multi ani din viata, unii dintre acestia fiind irecuperabili.

Iluziile sunt bune atat timp cat ele nu depasesc o anumita limita. Si aici, ca si in cazul altor lucruri, trebuie sa avem un anumit echilibru, sa nu depasim anumite granite. Atunci cand le depasim, tot ceea ce este bun se poate transforma in scrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *