Trebuie sa avem grija de Pamant, pentru a putea avea si el de noi

Trebuie sa avem grija de Pamant pentru a putea avea si el de noi

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Avem nevoie de aer. Aerul este indispensabil oamenilor, fiindca in lipsa lui nu ar exista nici viata pe Pamant. Aerul este ceva fara de care nu putem trai, iar oamenii au cautat dintotdeauna sa-l respire pe cel mai curat. Chiar daca oamenii vor sa respire un aer cat mai curat, asta nu inseamna ca au si grija de oxigenul planetei. Oamenii isi fac singuri rau, zi de zi, prin defrisari masive, prin tot felul de fabrici care otravesc aerul, prin masinile pe care le conduc si care polueaza enorm si asa mai departe.

Tot ceea ce face omul, de cand se trezeste si pana se culca, inseamna o poluare mai mica sau mai mare a Pamantului. Poluarea intensiva a oamenilor, se resimte prin schimbarile climatice la care asistam, prin faptul ca temperatura Pamantului creste de la an la an si da nastere la tot felul de fenomene care ne fac viata mult mai grea, cum ar fi inundatiile din ultima perioada, furtunile pe care le vedem la televizor mai mereu, asta daca nu suntem chiar in mijlocul evenimentelor.

Omul isi distruge locul unde sta, intr-un mod constient, chiar daca stie ca acest lucru ii va face rau. Ne otravim aerul pe care il respiram, cu fiecare actiune a noastra si atunci cand nu mai putem sa-l inhalam, pentru ca a devenit insuportabil, incercam sa ne ducem inspre zonele cel mai putin atinse de poluare, cum ar fi cele montane, pentru a le polua si pe acelea cu prezenta si actiunile noastre. Aerul curat de la munte, iti aminteste ca asa era cu mult timp in urma toata planeta. Calitatea aerului pe care il respiram a scazut foarte mult in ultima perioada, insa nu o sa ne oprim pana nu ajungem chiar nu va mai fi respirabil.

Trebuie sa incepem fiecare sa avem grija de planeta noastra, pentru ca in curand nu vom mai avea de ce sa avem grija. Trebuie sa incercam sa poluam cat mai putin posibil, daca in totalitate nu este ceva care poate fi realizat.

Trebuie sa avem grija de padurile noastre, sa nu le mai taiem fara simt de raspundere, fiindca acest lucru duce la alunecari de teren, la lipsa oxigenului, a purificarii aerului de catre copaci. Trebuie sa avem grija pe unde ne aruncam lucrurile, pentru ca un obiect de plastic de care ne descotorosim pe unde apucam, se va descompune in sute de ani si astfel contribuim la otravirea Pamantului.

Trebuie sa incercam sa fim mai constienti ca avand grija de locul in care traim, avem grija de noi, de semeni si de copiii nostri, care vor creste nu vor mai avea unde sa traiasca, pentru ca locul va deveni insuportabil. Trebuie sa incercam sa fim mai buni si mai aplecati inspre a face fapte pozitive, decat sa incercam sa distrugem orice in fiecare zi a existentei noastre.

Trebuie sa ne dorim sa schimbam lucrurile, pentru ca ele nu se vor schimba singure, indiferent de cat de mult ne-am dori noi. Puterea sta in oameni si numai noi putem decide daca dorim sau nu sa ne imbolnavim locul in care traim. Schimbarea sta in noi, iar ea nu este ceva de nerealizat, atat timp cat asta este ceea ce ne dorim cu totii, cu adevarat.

Sper sa va ganditi la ceea ce am scris si incepand chiar de acum sa contribuiti la insanatosirea Pamantului.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *