Trebuie sa avem o viata cu cat mai putine regrete

Trebuie sa avem o viata cu cat mai putine regrete

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

In viata noastra, facem anumite lucruri intr-un fel, iar dupa ce vedem ca nu am ales calea cea buna, incepem sa ne gandim ca poate trebuia sa le rezolvam in alt mod si regretam ca nu am procedat asa. Cred ca ni s-a intamplat acest lucru tuturor, de nenumarate ori, dorind sa fi putut sa dam timpul inapoi pentru a alege calea corecta.

Cum timpul nu poate fi dat inapoi si nici nu putem calatori in timp, cel putin nu folosind tehnologia actuala, putem doar sa incercam sa nu mai facem aceleasi greseli, sa invatam din ele. Poate ca in unele cazuri nici nu am gresit, doar ca evenimentele au fost de o asa natura, incat chiar si o decizie corecta a devenit una rea. S-au intamplat si multe astfel de cazuri.

Atunci cand regretele se aduna, devine prea multe, si nu stim sa le gestionam, incepem sa cedam putin cate putin. Astazi cedam un pic, maine cedam inca un pic si, sub toata aceasta presiune, putem ceda de tot, acest lucru putand avea un impact negativ nu doar asupra propriei persoane, ci si a altor oameni. O rezolvare la asa ceva ar fi putea fi daca am putea trece mult mai usor peste acele esecuri.

In regula, am luat anumite decizii gresite sau nici macar nu au fost gresite, insa nu am dorit sa facem acest lucru, nu am vrut un astfel de deznodamant, insa de o asa natura a fost situatia. Asta inseamna ca putem trece mai departe, acumuland noi cunostinte pentru viitor. Trecerea rapida peste astfel de probleme, ne face sa nu ramanem blocati in ele. Daca am ramas blocati in regrete, atunci ele se vor aduna cu siguranta si vom deveni sclavii lor.

Cum acest lucru nu trebuie sa se intample, una dintre solutii poate fi cea descrisa mai sus, adica regretam, insa stim si sa trecem mai departe, sa ne vedem de viata noastra, sa incercam sa facem lucrurile mai bine, sa-i invatam si pe altii din greselile noastre, sa putem avea iar un trai normal. Regretele prea multe nu mai inseamna un trai normal, ci o viata plina de chin, de indoieli, de teama si de alte ganduri care ne tin pe loc, ne fac sa nu mai evoluam. Despre acest lucru este vorba, despre evolutie.

O evolutie in ceea ce ne priveste si in ceea ce ii priveste si pe altii. Daca ramanem blocati in gandurile noastre, nu mai putem sa progresam, sa vedem lumea cu niste ochi normali. Este normal sa regreti, insa la fel de normal este sa uiti, sa incerci sa treci peste. Nu poate sa ne para rau o viata intreaga, mai ales ca noi nici nu am dorit ca intentiile noastre bune sa se transforme in ceva negativ.

O viata fara prea multe regrete este calea. Fara prea multe regrete insemnand ca am invatat din greselile trecutului si nu le vom repeta pe viitor si ca daca se va mai intampla sa gresim, ca suntem oameni, sa stim sa trecem peste toate erorile care au aparut iar in viata noastra.

Va doresc si imi doresc sa avem cu totii o viata cat mai lipsita de regrete!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *