Trebuie sa fim intelegatori cu ceilalti si ei cu noi

Trebuie sa fim intelegatori cu ceilalti si ei cu noi

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Oamenii trebuie sa fie intelegatori unii cu altii, pentru ca numai asa putem trece peste orice neplacere care se iveste in viata noastra, a tuturor. Trebuie sa-i intelegem pe cei din jurul nostru, atunci cand acestia au anumite probleme si sa incercam sa-i ajutam, pentru ca putem ajunge si noi oricand in situatia lor.

Acest ajutor trebuie sa fie exact atat cat ne permitem, nu spune nimeni ca trebuie sa ne invinovatim pentru ca nu am reusit mai mult, insa ceea ce conteaza este ca dam o mana de ajutor, ca incercam sa facem ceva, nu doar asistam pasivi la neputinta altora. Acea privire care spune ca nu ne pasa de situatia altora, acele gesturi pe care le facem din ironie, acele rasete cand ii vedem pe altii ca au probleme, nu ne vor aduce decat lucruri rele.

Nu este bine sa radem de necazul altuia, ci sa incercam sa-l ajutam, chiar daca noi vom fi sau nu vreodata in situatia respectiva. Nu trebuie sa ne asteptam sa primim si noi acelasi ajutor, in caz ca ajungem sa depindem de altii, pentru ca putem avea mari dezamagiri, mai ales ca este stiut faptul ca omul cere ajutor cand ii este greu, insa nu-l ofera si el, la randului lui, atunci cand altii au probleme. Trebuie sa intelegem fiecare situatie in parte si sa incercam sa ne aducem contributia si la fericirea altora, nu numai a noastra.

Oamenii trebuie sa fie intelegatori, fiindca altfel ajungem atat de egoisti, incat nu ne va mai pasa de nimic. Astazi nu ne pasa ca unui om ii este foame si a ajuns intr-o situatie de mai bine isi doreste moartea, decat sa mai continue asa, maine nu ne pasa ca un prieten bun are probleme si necesita ajutorul nostru, iar in viitor vom ajunge sa nu ne mai pese nici macar de propria familie, atat de egoisti vom fi. Trebuie sa oprim raul din interiorul nostru, inca de la inceput, pentru ca daca ajunge sa se infiripeze in noi, cu greu il mai putem da afara. Avem nevoie sa facem fapte bune si sa mai uitam de toate lucrurile negative din viata noastra, cand poate am avut si noi nevoie de ajutor si nu ne-a ajutat nimeni.

Nu trebuie sa traim pe baza experientelor noastre negative din trecut, atunci cand nimeni nu ne-a ajutat cu nimic, cand noi am fost la greu, ci sa incercam sa vedem mereu inspre viitor, sa ne luminam mintea si sa scapam de toate gandurile rele care ne-au acaparat sufletul si mintea. Suntem persoane bune, nu suntem unele malefice. Incercam sa facem bine in fiecare zi si sigur existenta noastra va fi la fel de buna, precum bunatatea din interiorul nostru.

Ganduri rele avem cu totii, inclusiv eu, insa conteaza cum ne comportam in majoritatea timpului, cum incercam sa alungam tot ceea ce noi stim ca nu este bine si cum putem sa ne purtam drumul pe o cale cat mai corecta. Imi doresc sa fiu mai bun. Imi doresc sa fiti mai buni si intelegatori fata de cei din jurul vostru, chiar si daca ne referim la viata de zi cu zi, atunci cand nu sunt probleme majore existentiale.

Va doresc o viata linistita si fara batai de cap, fara neintelegeri si cu multa intelegere!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *