Trebuie sa fim seriosi in tot ceea ce facem, pentru a spera la ceea ce ne dorim

Trebuie sa fim seriosi in tot ceea ce facem, pentru a spera

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Oamenii sunt atat de seriosi, cat le permite caracterul lor. Seriozitatea este o trasatura de caracter extrem de dorita de catre oameni, pentru ca ea conduce doar inspre lucruri trainice, unele de durata. Nimic din ceea ce este durabil, nu poate exista fara seriozitate si aici ma refer atat la lucrurile fizice, cat si la sentimente, la dragoste. Seriozitatea trebuie sa exista in tot ceea ce facem, insa la fel ca toate lucrurile pe care le realizam zi de zi si seriozitatea trebuie sa existe in doze normale.

O seriozitate prea mica, duce inspre neincredere, inspre minciuna, iar oamenii ii vor ocoli mereu pe cei neseriosi, iar o seriozitate prea mare poate conduce inspre o persoana neplacuta, deoarece nimic din ceea ce este in exces, nu este de dorit. Daca esti mult prea serios, cei din jurul tau vor incepe sa te trateze mereu cu mai mare grija decat pe ceilalti, iar altfel vei pierde multa distractie, mult amuzament de care ai fi avut parte daca ai fi stiut sa-ti dozezi seriozitatea. Seriozitatea trebuie sa fie echilibrata, pentru a putea conduce inspre niste evenimente pozitive.

Atunci cand iubim pe cineva, acelei persoane ii place sa aiba langa ea o alta persoana serioasa, una pe care se poate baza indiferent de ceea ce apare in viata. Insa aceasta seriozitate trebuie sa fie, asa cum scriam si mai sus, in limitele normale, doarece o seriozitate mult prea mare, poate face rau si in dragoste, deoarece persoanele pe care le iubim mai au nevoie si de veselie, mai au nevoie si sa rada si sa simta ca au pe cineva langa ele care sa stie sa le trateze exact asa cum trebuie, in functie de starea de spirit, de evenimente si asa mai departe.

Seriozitate atunci cand facem un lucru, trebuie sa ne caracterizeze, pentru ca oamenii si-au dorit mereu pe langa ei alti oameni seriosi, de incredere, pe care sa stie ca se bazeaza in orice. De cate ori nu v-ati fi dorit ca un prieten de-al vostru sa fie serios, sa se tina de cuvant cu ceea ce a promis? Cred ca au existat astfel de cazuri in viata tuturor, atunci cand ati dat peste persoane neserioase, care v-au inselat asteptarile si pe care ati fost tare suparati atunci cand s-au intamplat evenimentele respective.

Nimanui nu-i place o persoana neserioasa, fiindca neseriozitatea sta mana in mana cu nesimtirea si cu lenea. Oamenii neseriosi sunt lenesi si nu le plac angajamentele. Nu le plac indatoririle, indiferent de ceea ce inseamna ele. Ei vor sa traiasca o viata mai mult sau mai putin linistita, insa una lipsita de grija zilei de maine, fara a depune niciun efort si fara a le lasa impresia macar celor din jur ca ar fi seriosi si ca lumea ar putea sa se bazeze pe ei.

Oamenii sunt atat de seriosi cat doresc ei, cat le-a permis traiul de viata pe care l-au dus, educatia primita de la parinti, de la scoala, de la prieteni si asa mai departe. Mediul in care traim ne influenteaza mult gradul de seriozitate pe care il avem, insa nu intr-un mod total. Daca noi dorim sa fim seriosi, sa fim niste persoane pe care altii se pot baza, in care altii sa aiba incredere, atunci putem trece peste orice eveniment neplacut din viata noastra de dinainte si putem privi catre viitor, acolo unde ne vom raporta la persoana noastra ca fiind o persoana serioasa, demna de incredere.

Vreau ca toata lumea sa fie serioasa, atat cat trebuie, pentru a putea impreuna sa construim o lume un pic mai buna decat este astazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *