Trebuie sa incercam sa avem putin mai multa incredere in noi

Trebuie sa incercam sa avem putin mai multa incredere in noi

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Sunt destule situatii in viata, cand increderea pe care o avem in fortele noastre devine foarte mica, asta ca urmare a unor intamplari negative, pe care le vedeam rezolvate in alt fel. Nu intotdeauna ne iese totul bine. De fapt, de cele mai multe ori nu reusim sa ne ducem la capat cele mai ambitioase planuri pe care le avem.

Asta chiar daca avem incredere in fortele noastre, chiar daca facem tot ceea ce este posibil pentru a reusi. Se intampla asa pentru ca nu depinde mereu doar de noi, ci si de altii. Reusita noastra este si reusita altora, fiindca fara ajutorul sau influenta altor persoane, poate nu am avea nici noi succes. Toate aceste situatii cand nu reusim sa ducem la bun sfarsit ceea ce ne-am propus, ne erodeaza increderea in propriile forte, ne face sa ne indoim de ceea ce suntem in stare.

Acest lucru se intampla in cazul chiar si celor mai puternice persoane, pentru ca un plan esuat nu are cum sa nu te afecteze, oricat de tare psihic ai credea ca detii. Asta inseamna ca pentru o perioada de timp nu mai avem chef de nimic, nu mai dorim sa facem nimic, pentru ca ni se pare ca orice am incerca nu ne-ar iesi. In astfel de ocazii, increderea pe care o avem in noi atinge cele mai joase limite, fiind destul de greu sa-ti revii dintr-o astfel de stare. Si atunci, ce putem face in asemenea situatii?

In primul rand, nu trebuie sa abandonam lupta niciodata. Daca nu ne iese de prima data, putem incerca si a doua oara. Daca nu ne iese nici a doua oara sau nu mai avem posibilitatea de a incerca, putem trece mai departe. Desigur, ne afecteaza pe toti insuccesul, insa trebuie sa ne revenim repede dupa el, sa nu lasam sa treaca prea mult timp. Ne putem reveni singuri, incercand sa facem lucruri placute, sa iesim in natura si asa mai departe, sau putem apela la ajutorul familiei, al prietenilor.

Mereu exista o cale de a iesi din impas. Nu trebuie sa ne izolam doar din atat de putin lucru, pentru ca ne va fi foarte greu sa ne revenim, asta vom mai putea face acest lucru vreodata. Trebuie sa trecem repede peste orice esec si sa privim inspre viitor. Nu tuturor le-a iesit din prima, asa ca nu suntem noi primii care nu reusesc, nici ultimii. Trebuie sa avem o atitudine pozitiva in continuare, pentru ca pana la urma este foarte posibil sa reusim in ceea ce ne-am propus. Chiar daca nu reusim niciodata, nu este un capat de tara, pentru ca putem spune ca macar am incercat. Reusite vin din ambitie si din dorinta de a reusi, din faptul de a vrea sa ai succes.

Noi suntem niste persoane puternice si pana la urma vom avea ceea ce ne dorim, chiar daca nu azi, nu maine, nu peste un an. Asta trebuie sa fie gandirea oricui care isi doreste ceva. Un gand bun poate face minuni. Un gand rau poate strica totul, atat pentru prezent, cat si, mai ales, pentru viitor.

Increderea pe care o avem in noi nu este un lucru de negociat, asupra caruia sa te gandesti, ci reprezinta o stare pe care trebuie sa o avem mereu, toata viata noastra. Altfel nu putem merge inainte, nu putem avansa.

Chiar daca astazi nu este totul bine in viata noastra, poate maine va fi, atat timp cat avem incredere in noi.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *