Trebuie sa ne gandim mai mult la bine

Trebuie sa ne gandim mai mult la bine

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Destul cu gandurile rele din ultimul timp. Este momentul sa discutam, ca de obicei, despre lucruri bune, pozitive, din viata noastra. In ultimele doua zile mi-a mers tare bine, asta inseamna ca am fost mai fericit decat de obicei. Se spune ca momentele de fericire vin destul de greu, sunt rare si dureaza putin.

Asa si este, insa fericirea adevarata chiar daca-i scurta, este intensa. O intensitate care iti aduce bucurie in suflet si care te face sa spui ca a meritat asteptarea. Putin fi in fiecare zi bucurosi si fericiti, insa aceasta este mai mult o fericire usor fortata, nu una naturala.

Cele mai bune momente sunt acelea cand esti fericit datorita unor lucruri pozitive la care nu te astepti. Fericirea cea frumoasa este fericirea care vine natural, nu fortata de catre cineva. Imi place sa fiu fericit, imi place sa simt acea fericire puternica, indiferent daca dureaza putin. Imi place sa ma bucur de anumite lucruri care ma iau prin surprindere si care sunt pozitive. Imi place sa simt ceea ce traiesc, sa traiesc ceea ce simt. Nu ar mai fi vorba despre fericire naturala si sincera daca ar fi una impusa.

Trairile nu ar mai fi aceleasi, pentru ca ne plac lucrurile care ne surprind. Nu poti forta fericirea, pentru ca ea nu s-ar mai chema asa, nu ar mai fi la fel. Starile de bucurie adevarata nu sunt impuse, ci ele ne impun sa fim fericiti. Nu este o fortare care sa nu ne placa, ci este o luminare a unor drumuri intunecate, pe care nu le mai vedem. Avem nevoie cu totii sa fim fericiti, chiar daca uneori nici nu mai stim cum este sa te simti astfel, din cauza problemelor de zi cu zi. Cu totii avem probleme, indiferent unde am locui, indiferent cum am arata, indiferent cum ne-am imbraca, indiferent cum am vorbi, indiferent cum ne-am comporta si asa mai departe.

Asta pentru ca lumea nu este facuta doar din lucruri bune, din contra. Viata noastra contine atat lucruri frumoase, cat si unele mai putin placute, de asta trebuie sa stim sa ne bucuram de tot ceea ce este placut. Daca ratezi momentele frumoase, este posibil sa astept mult timp pana vor aparea altele, asta insemnand si ca-i posibil sa pierzi clipe pe care nu le mai poti intoarce.

Trebuie sa invatam iar sa ne bucuram, daca am uitat acest lucru. Trebuie sa invatam iar sa fim fericiti, daca nu mai stim sa facem asa ceva. Viata nu-i facuta doar din lucruri frumoase, asa cum nu-i facuta nici numai din lucruri negative. Prin urmare, trebuie sa invatam sa ne descurcam in cazul lucrurilor negative si sa stim sa pretuim lucrurile pozitive. Trebuie sa fim pregatiti pentru viata, din toate punctele de vedere, inclusiv atunci cand viata este frumoasa.

Trebuie sa stim sa fim fericiti si sa profitam de momentele cand se intampla acest lucru. Nu trebuie sa devenim niste persoane rele, care nu mai cred in nimic.

Sa mai discutam si despre bine, pentru ca lumea asta oricum s-a inrait destul de mult in ultimul timp. Daca altii nu doresc sa discute despre lucrurile pozitive, macar sa facem noi acest lucru si pentru ei. Putem fi fericiti, atat timp cat fericirea este una sincera si adevarata.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *