Trei lucruri, inainte sa plec: Nu, pogodi – Terminator 2 – Piesa rap

In masura in care este posibil, mi-as dori sa mai realizez cel putin trei lucruri de suflet in aceasta viata:

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

1. Vreau sa cumpar jocul electronic al copilariei, fabricat de ELEKTRONIKA: Nu, pogodi

jocul copilariei cu lupul care strange oua in cos si iepurile

In rusa este “Nu, pogodi” ceva de genul “O sa vezi tu!” iar in engleza a fost interpretat drept “Wolf and Eggs” (Lupul si Ouale). Este vorba despre acelasi joc, fabricat de catre ELEKTRONIKA, in legatura cu lupul care aduna oua intr-un cos si iepurele, ambii din desenul animat al copilariei “Nu zaietz, nu pagadi”.

M-am jucat mult pe el, atunci cand eram mic, acasa la prietena mea din copilarie, insa atunci cand a venit timpul sa-l cumpar si eu, l-am scapat pe jos chiar in fata magazinului si i-am spart ecranul. Evident ca nu au vrut sa ni-l schimbe, ca doar era vina mea. Nu am putut sa ma joc nici macar o data pe el, iar asta mi-a influentat negativ copilaria. 🙂 Exact ca jucaria Turbo Man, din “Goana dupa cadou” doar ca acolo totul a fost cu final fericit, nu ca la mine cand ai mei nu au mai avut bani sa-mi ia altul.

M-am uitat pe Internet dupa un astfel de joc, insa tot ceea ce gasesti pe eBay sau site-uri de genul, arata jalnic si este scump.

Cum sa dai 45 de dolari plus transport, pe un lucru care parca a fost tinut in toaleta sau care arata ca si cum ar fi batut cuie in el, dupa urmele de pe acesta? Nici macar nu sunt negre, asa cum era cel pe care il stiu eu, ci pe roz, ca pentru fete.

Nu inteleg cum unii pot sa pastreze atat de rau un lucru. Am prin casa, nu mai stiu pe unde, un walkman din perioada aia, care arata impecabil.

Nu stiu daca il voi putea cumpara vreodata, deoarece iti trebuie si putin noroc la asa ceva, pentru ca pe masura ce trece timpul, sansele de a gasi un astfel de joc electronic intr-o stare decenta sunt din ce in ce mai mici.

Pana sa apuc eu sa-l gasesc si cumpar, l-am jucat pe Android si m-am bucurat precum un copil, atunci cand nu doar ca l-am vazut, dar am auzit si acele sunete binecunoscute.

2. Vreau sa ma mai joc o data pe consola Terminator 2, copie Nintendo

Inca am o multime de casete cu jocuri pentru Terminator 2: de la Super Mario, pana la Printul din Persia si Aladin.

Stiu, probabil pot sa le gasesc si pe acestea pentru Android, insa nu este acelasi lucru. Pana sa am Terminator 2, aveam tot asa o consola cu niste casete mai mici si un joystick fragil, care se rupea incredibil de repede. Terminator 2 avea niste manete destul de rezistente.

Da, vreau sa ma joc pe Terminator 2, nu pe Nintendo. Pe clona, ca aia se gasea pe la noi.

M-am uitat dupa o astfel de consola veche de jocuri, insa fie nu este Terminator 2, ci doar poarta numele acesta, fie arata precum jocul electronic de mai sus, adica pare ca a folosit-o pe post de lopata la sapat, dupa care a scos-o la vanzare, pentru cateva sute de lei, pe Internet.

Nici treaba asta nu stiu daca voi putea sa o realizez, pana nu gasesc o consola ieftina si care sa arate bine.

3. Vreau sa scriu si o piesa rap, hip-hop, nu doar de dragoste

Daca o melodie de dragoste am scris deja, cam in graba, de data asta vreau sa fac lucrurile mai incet, mai cu atentie. Muzica hip-hop a fost cea care m-a atras intotdeauna cel mai mult, datorita mesajului, inca de la prima caseta originala, cu toate ca o ascultam deja pe la posturile de radio pirat sau prin discoteca.

Doar versurile, deoarece nu stiu sa o pun pe note, neavand studii in domeniu, dar gasim oameni care stiu sa faca aceste lucruri pe care nu le cunosc eu, de la voce, pana la instrumental si dans.

Ceva cu o voce de fata pe refren, probabil.

Beat vechi, old school, gen 2Pac sau mai nou?

Inca nu stiu…

Probabil ca va fi ceva in engleza, cu toate ca m-as descurca de zece ori mai bine in romana, insa vizibilitatea este alta in limba lui Shakespeare.

Tot cu persoane de pe Fiverr, sa nu coste o avere, insa nici doi lei si sa pot sa-mi aleg oamenii potriviti. Tot cu oameni din tarile care nu se vand pe doi dolari si care nu scad preturile in IT, asa cum am procedat si cu prima piesa (SUA – voce si pian & MB – dans). Ca nu-i vorba doar despre o singura astfel de tara unde oamenii strica preturile prin faptul ca solicita exagerat de putini bani pentru munca lor aia slab calitativa, ci sunt mai multe din zona aia, iar eu nu vreau sa lucrez cu persoane de acolo. Desigur, unii isi schimba tara si incearca sa te pacaleasca, insa ii prind atunci cand imi raspund in engleza.

Cam asta as vrea sa fac, lucruri de suflet, pentru mine si altii, in masura in care pot.

2 Comments

  1. Buna, dispun de un joc din acea vreme, este cu Mickey in locul lupului, este functional, displayul nu mai afiseaza perfect, trebuie inclinat pentru afisare completa, am reusit sa fac 700 scor din prima incercare. Daca inca prezinta interes, contactati-ma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *