Trei melodii clasice care-mi plac foarte mult

Ascult orice fel de muzica, in functie de stare, de dispozitie. Daca o melodie imi suna bine, o ascult, indiferent de gen. Pentru ca o melodie sa fie ascultabila, trebuie sa aiba acel ceva: o voce foarte buna, un text foarte nimerit, un mesaj puternic, un instrumental adecvat sau toate acestea la un loc.

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Dintre melodiile clasice, am astazi trei propuneri pentru voi:

Prima dintre acestea, este interpretata de catre Lesley Gore si se numeste “It’s my party”. Actrita americana, care a plecat dintre noi la inceputul anului trecut, pe numele ei adevarat, intreg, Lesley Sue Goldstein a inregistrat aceasta piesa la varsta de 16 ani, in anul 1963.

Melodia suna cum nu se poate mai vesel, chiar daca, in principiu, subiectul este unul destul de dramatic: Johnny al ei a decis sa o paraseasca pentru Judy, chiar de ziua acesteia. Nu doar ca a parasit-o, dar a si cerut-o de sotie pe Judy, punandu-i un inel de logodna pe mana. Si cu toate astea, Lesley Gore canta intr-o nota destul de vesela, optimista, face haz de necaz, iar melodia este una cu zvac, avand o energie nemaipomenita.

“Este petrecerea mea si plang daca vreau! Ai plange si tu, daca ai pati asa ceva!” cam asa zicea Lesley Gore, cu o voce inocenta, specifica varstei.

Pacat ca astfel de artisti mari pleaca dintre noi, nemaiavand posibilitatea de a ne incanta cu piese noi, insa macar ai satisfactia de a-i pastra mereu langa tine, de fiecare data cand le asculti minunatele creatii.

Al doilea cantec ii apartine marelui Elvis Presley si este intitulat “Return to sender”. Este o melodie haioasa, vesela, despre situatii care se intamplau destul de des in trecut si care nu prea mai au legatura cu zilele noastre, din punct de vedere al modalitatii de producere: scris scrisoare catre prietena, dupa o cearta serioasa, scrisoare refuzata de catre aceasta si care se intoarce la expeditor.

Acum nu prea mai sunt folosite scrisorile clasice, mai ales de catre noua generatie, fiind la moda alte feluri de a dezvolta astfel de drame. In zilele noastre, nu mai este cu scrisori clasice, nici macar cu e-mailuri, ci cu retele sociale. Daca te-ai certat, pui status acolo, sa vada toata lumea, eventual scrii despre asa ceva si dai block.

“Return to sender” este o melodie foarte simpatica, scrisa in anul 1962, care te face sa o asculti iar si iar, deoarece are tot ceea ce ii trebuie pentru a spune ca-i o piesa clasica de calitate. Ma amuza de fiecare data cand o ascult, deoarece subiectul este unul destul de banal, insa marele interpret reuseste sa-l faca important, sa-l valideze.

Elvis Presley avea voce, arata bine, toate femeile fiind pe jos dupa el, avea farmecul lui inegalabil.

Cea de a treia melodie clasica, si ultima, este interpretata de catre Tony Bennett, cantaretul american de origine italiana care se tine bine si acum, la varsta de 90 de ani, pe numele sau complet Anthony Dominick Benedetto si se numeste “Rags to Riches”. Melodia a fost lansata in anul 1953 si suna cat se poate de clasic. Daca vrei sa te referi la o melodie clasica, aceasta cred ca este cel mai bun exemplu.

Suna excelent, te duce cu gandul la filmele clasice, in care si vrei sa o auzi. Imi plac tare mult filmele vechi, realizate sau nu cu tehnologia zilelor noastre. Acea atmosfera de demult, te conduce inspre visare, inspre a simti si tu cum se traia pe atunci, iar pentru a avea parte de ea asa cum trebuie, ai nevoie si de melodiile acelor vremuri.

Imi place tare mult aceasta melodie, iar topul de fata nu este unul scris in ordinea importantei melodiilor, deoarece toate sunt superbe si toate merita locul intai.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *