Trump nu stie sa danseze, dar se tine de cuvant

Nu mai vazusem niciodata cum arata o ceremonie de investire a presedintelui la americani si pentru ca tot a reprezentat o mare surpriza pentru omenire castigarea alegerilor de catre Donald Trump, atunci cand toti se asteptau sa fie aleasa Hillary Clinton, am zis sa ma uit.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Si am avut ce vedea: cum cel care pierde are demnitatea necesara de a se da la o parte, fara sa fie dat, adica dovada unei democratii solide, un discurs destul de negativist al lui Trump, insa realist, o frumoasa sotie pe care acesta o are si care a atras toata atentia asupra ei, tot felul de defilari si baluri.

Trei baluri, mult mai putine la numar decat cele ale lui Obama, semn ca noul presedinte al americanilor era pus pe treaba. La primul dintre acestea, am observat ca nimeni, dintre cei mai importanti alesi ai neamului american, nu stie sa danseze, inclusiv Trump. Parca ma vedeam pe mine, care ma misc precum un pietroi si prefer sa stau pe canapea, decat sa dansez. Jenanta si ingrozitoare performanta, insa scuzabila, daca tinem cont ca sunt politicieni, nu dansatori. Chiar si asa, puteau sa ia niste lectii de dans, de la alegeri si pana la investire.

Inaintea primului dans, Trump s-a dus si a semnat niste decrete, la putine momente dupa depunerea juramantului, adica mai intai muncim si dupa ne distram.

make cik.ro great again

Nu stiu daca sunt bune sau nu acele legi, daca macar vor avea efecte sau vor fi blocate in instanta, asa cum s-a intamplat de curand, insa cert este Trump m-a impresionat prin faptul ca se tine de cuvant.

Ceea ce a promis incearca sa si faca. Si asta chiar daca absolut toata presa centrala americana este impotriva lui. Ma uitam la stirile de pe Yahoo si nici macar un articol, din zeci de astfel de scrieri, nu tine cu el. Nu pot uita mutra acra a sefei de la Yahoo News, cand a aflat ca noul presedinte este Trump. Noroc ca mai sunt si comentariile oamenilor pe acolo, iar multi il sustin.

Nu stiu daca isi va duce mandatul pana la final, deoarece foarte multi oameni puternici, influenti, sunt impotriva lui, insa cert este ca Trump este un om de cuvant.

Ma gandesc la faptul ca nu poti rezista prea mult, atunci cand in campanie se fac filme la greu in care toti presedintii sunt femei, unele chiar blonde. Vezi: Independence Day: Resurgence si The Purge: Election Year, ambele 2016.

Asa se intampla la americani, insa hai sa vedem cum este pe la noi.

In campanie la noi, toate promisiunile sunt uriase, sub forma unui porc ingrasat excesiv.

Dupa ce sunt alesi, incep lamentarile: stai ca avem o mostenire grea, ca nu le lasa ceilalti, ca nu exista cadru legislativ, ca nu sunt bani, ca noi vrem si nu putem, iar porcul cel gras se transforma incetul cu incetul intr-un porcusor de Guineea, amarat, trist si subnutrit… care intr-un final moare si este reinviat de catre urmatorii la rand.

Iar si iar, asta este politica romaneasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *