Trump si Omul-Racheta

trump si rocket man omul racheta

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Un presedinte ar trebui sa fie, in cele mai multe cazuri, o persoana extrem de retinuta si calculata in exprimare, deoarece reprezinta diplomatia la cel mai inalt nivel. Imi plac oamenii finuti, insa, din cand in cand, mai ai nevoie si de cate un Trump, care sa spuna lucrurilor pe nume, asa cum a procedat presedintele american la O.N.U. zilele trecute.

Am vazut chestia chiar cand s-a intamplat, deoarece urmaresc mai mult ceea ce se petrece prin afara, decat sa ma afund pana in gat in chestiile din tara noastra. Nikki Haley, ambasadorul american la Natiunile Unite, zisese cu vreo cateva zile inaintea declaratiei presedintelui american, atunci cand a fost intrebata de jurnalisti despre ce crede in legatura cu afirmatiile acestuia, ca “Trump stie sa-i loveasca pe cei care trebuie, insa stie si sa-i imbratiseze pe cei care considera el de cuviinta”.

Incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult de Trump, pentru ca nu stie ce este aia corectitudine politica, iar atunci cand vrea sa zica ceva, zice. Exact ca mine, sunt sincer si am pierdut mult din cauza acestui lucru, insa nu pot sa ma schimb. Mai ocolesc sinceritatea, pentru a nu-i deranja pe cei apropiati, insa in majoritatea cazurilor sunt direct.

Iar Trump a fost si el corect si direct, in prima sa cuvantare de la O.N.U. atunci cand a spus, in mare parte ceea ce am scris si eu aici, ca Statele Unite vor distruge in totalitate Coreea de Nord, daca nu se potoleste. Un discurs foarte puternic, direct si la obiect: SUA au toate uneltele necesare pentru a realiza acest lucru. Rabdare, vointa, putere.

Statele Unite ale Americii nu vor sta sa le puna cineva in primejdie tara, ci vor actiona repede, in caz de necesitate. Stiti bine ca SUA au intrat in Al Doilea Razboi Mondial si dupa ce submarinele nemtesti au ajuns in apropierea tarmului lor, chestie aflata abia de curand, pentru a nu-i demoraliza pe americani. Acum, lucrurile s-au schimbat si se misca mult mai repede, mai altfel. Nordul nu mai tine cu comunismul, iar sudul cu democratia. Polii s-au unit si tin cu banii, cu avantajele materiale, aducatoare de dezvoltare, nu cu luptele fara rost. China nu se va baga, nici Rusia. Cel putin, nu pe fata, daca incepe un conflict intre SUA si Coreea de Nord.

Tot pentru a nu scadea moralul populatiei, sunt realizate acele teste in care americanii intercepteaza cu succes rachete balistice intercontinentale.

Din nefericire, realitatea este alta: ICMB-urile nu pot fi interceptate, cel putin nu cu o rata prea mare de succes.

Testul lor arata cam asa: “A” trimite o racheta inspre “B”. “B” stie ca vine, cand vine si pe unde vine racheta si o prinde. Adica un fel de eu o dau, eu o prind. De asta le intercepteaza in teste.

Testul cat mai apropiat de realitate ar arata in felul urmator: “A” si “B” fac testul. “A” trimite o racheta hipersonica, ce zboara la altitudine joasa si care face manevre evazive, adica isi schimba traiectoria in zbor, pentru a evita interceptia. “B” stie ca urmeaza testul, insa nu si ora exacta si nici in totalitate pe unde vine. Mai incearca tu sa interceptezi o astfel de racheta, adica una moderna, asa cum au marile puteri ale lumii. Mai mult ca sigur nu vei reusi. De asta, americanii, rusii si chinezii nu se calca pe coada prea rau, adica nu se ameninta cu nucleare, deoarece stiu ca-si pot face mari probleme.

Tot de asta, americanii si rusii au sau au avut acel tratat, de a nu-si pune pe langa granita rachete cu raza scurta de actiune. Pentru ca alea nu doar ca nu mai pot fi interceptate, insa pana le detectezi, nu mai apuci nici macar sa reactionezi si te-au lovit, la vitezele hipersonice ale zilelor noastre.

Din cauza faptului ca rachetele balistice intercontinentale sunt aproape imposibil de interceptat, nici japonezii nu au incercat sa dea jos racheta nord-coreeana care a trecut pe deasupra tarii lor, desi aveau sistemul american THAAD in functiune si gata de actiune. Nu au vrut, pentru ca daca nu ar fi reusit, chiar daca nord-coreenii nu au cele mai moderne rachete, s-ar fi facut de ras si i-ar fi dat apa la moara Liderului Suprem. Cel din urma ar fi prins curaj. Desigur, ei vor spune ca nu au dat jos racheta, probabil, pentru a o studia, a vedea cat zboara si asa mai departe.

Racheta respectiva, la vitezele de astazi, a ajuns cam in zece minute in Japonia, deci timp in regula pentru a o putea intercepta. Tot acea racheta, ar ajunge cam intr-o jumatate de ora sau un pic mai mult, in SUA, iar americanii stiu asta.

Ce va fi, nu se stie, insa probabil nimic bun, daca testele cu arme nucleare sau rachete balistice intercontinentale nu inceteaza.

Americanii au deja nervii intinsi la maxim, dupa tot ceea ce s-a intamplat in legatura cu acest subiect. Inclusiv, stiti voi, acel pusti american care a dat jos un poster de pe perete si a fost condamnat la ani grei de munca in lagar, pentru nimic, dupa care ar fi ajuns in SUA mai mult mort, decat viu, ca ar fi luat vreo bacterie. Bacterie pe naiba, a fost “sinucis” cum se zice. Trebuie sa respecti legile locului unde calatoresti, insa atunci cand tu omori un om pentru ca a luat un poster de pe perete, inseamna ca nu ai nici un fel de respect pentru viata si pentru cel care a venit in tara ta sa iti dea dolari, ca si asa duceai lipsa de valuta grea.

Daca va uitati pe YouTube, prin Coreea de Nord sunt niste shop-uri, adica niste magazine care stralucesc, au de toate, mai putin oameni, deoarece acolo merg doar cei care trebuie sau strainii, iar platile se fac in valuta grea (euro sau dolari) restul fiind dat in moneda locala, tocmai pentru a strange valuta forte, de care duc lipsa. Ordine de partid, probabil.

Iar ei ii omoara pe aia care merg pe acolo sa le aduca bani. De asta si americanii au interzis calatoriile in tara respectiva. Oricum, nu stiu de ce s-ar duce vreo persoana pe acolo.

Sa ii finanteze pe cei care tortureaza oameni, ca ei se plimba prin locuri rare si sunt speciali?

Vai de capul nostru!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *