Un blog mai uman

Nu castig nimic de pe urma blogului meu, desi as putea, asa ca am zis ca-i cazul sa-l fac mai uman.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Pe la inceputuri, am primit un mail din partea unui baiat, care dorea sa puna un link la mine pe blog, pentru mai multe luni de zile si care ma intreba cat vreau. Nestiind cum sta treaba, i-am trimis un e-mail unui blogger a-lister, care a fost suficient de dragut sa-mi spuna ca nu trebuie sa cer nimic, site-ul respectiv fiind de pariuri.

Am observat si eu ca lu’ Google nu prea-i place subiectul, atunci cand aveam rubrica „Biletul zilei”. Venea un pic de trafic din motorul de cautare, doar ca incepuse sa-mi scada blogul pe toate cuvintele cheie.

Cu toate astea, pentru a vedea care-i treaba, i-am cerut vreo 300 de euro, pentru 6 luni de zile.

A zis ca da mai departe, catre sefi. Nu am mai auzit de el.

Am vazut site-ul respectiv pe alte bloguri de la noi, ale unor fete si baieti, semn ca unii se vand ca pieile rosii. Si de data asta chiar ma refer la amerindieni. Nici pe la ei pe acolo nu erau doar apasi, adica oameni drepti, corecti, viteji, ci si alte triburi, cu indieni mai putin lipsiti de onoare, care se vindeau pe o sticla cu apa de foc.

Chiar si asa, in orice lucru rau poti sa vezi si chestii bune. Foarte bune. Identifici persoanele potrivite. Bloggerite.

Cand iti vor merge lucrurile mai bine si ai bani in plus, poti sa te duci sa le faci un pret. Nu te vor refuza. 😀

Si acum mai primesc chestii d-astea sau d-astea, insa nu le raspund. Le multumesc, insa nu sunt interesat de ele. Ma deranjeaza la nivelul cerebelului sa am articole permanente pe blog, scrise de altii sau de mine, despre lucruri cu care nu sunt in totalitate de acord. Nu sunt lucrurile mele. Daca voiam sa vand linkuri, dadeam fuguta pe SeoPedia. Acolo voi merge, daca voi avea nevoie.

Nu sunt motivat de astfel de mailuri. Daca vreti sa-mi trimiteti un e-mail, mai bine ma intrebati ce fac sau imi scrieti un „Love you!”. Chestii d-astea, care te fac sa te simti bine.

Stiu, ratez oportunitati. Am pasarelele mele care-mi survoleaza neincetat capsorul si nu pot sa scap de ele.

Cum lucrurile nu sunt in acest moment pe blog cu si despre bani, am spus ca-i cazul sa-l fac mai uman.

Sa mai scriu si prostioare. Nu doar despre IT, pentru ca si pe blogurile foarte tehnice ale baietilor mai cunoscatori decat mine, cam bate vantul.

Oamenii nu sunt interesati de IT. Ei vor sa stie cine cu cine si-a mai tras-o.

Nu vreau sa-mi transform blogul in jurnal de pr0n, deoarece banuiesc faptul ca mai intra pe aici si oameni buni: ceva jurnalisti, bloggeri, persoane din IT.

Oameni pe la care intru si eu, mai priceputi decat mine in domeniile lor, pe care vreau sa-i tin aproape de blogul meu, de persoana mea. Imi intind larg bratele, sa pot sa-i cuprind. Nu atat de strans ca aici, insa intelegeti voi.

D-asta va primesc pe aici cu paine si sare, cu un blog care se incarca rapid, fara lucruri multe si inutile din extern, fara ferestre care se deschid si va deranjeaza, fara notificari si alte $hituri nefolositoare si stresante.

Cand mai intru pe site-urile unor firme de hosting din Romania sau afara si imi apare fereastra aia care ma intreaba daca doresc sa discut cu ei, incep sa ma uit urat. De ar fi doar fereastra, lucrurile ar sta super, insa mai pun si cate un sunet d-ala care te face sa tresari. Beep. Oare chestia aia te ajuta sa vinzi? Daca vreau sa ma bag la chat cu ei, ii caut eu, nu-i nevoie sa ma invadeze ei.

Nu pun d-astea, cu toate ca poate or ajuta, pentru ca daca ma deranjeaza pe mine, este posibil sa va incomodeze si pe voi.

Pe langa un blog mai rapid, incerc sa mai invat si eu unele lucruri, insa nu-i vorba doar despre Facultatea de Jurnalism, ci si de niste talent, pe care nu-l poti „fura”.

Un blog mai uman, cu subiecte mai de suflet si sincere, din trecutul indepartat sau mai recent, din prezent sau viitor 🙂 insa fara sa-l transform in „Secretul Emanuelului” sau in „Dulcele pacat” de pe Pro „Ziban”.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *