Un Euro 2016 lipsit de frumusetea driblingurilor

Euro 2016 se anunta a fi un turneu final spectaculos. Foarte multe echipe bune, participa si Romania, chiar daca fara prea multe sanse, avea o melodie oficiala simpatica, interpretata de catre frumoasa si talentata Zara Larsson, impreuna cu David Guetta, iar mingea oficiala a meciurilor din grupe avea si ea o denumire potrivita pentru tot ceea ce inseamna fotbalul si fanii sai: Beau Jeu.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Nu a fost sa fie un joc frumos, pentru ca aproape au lipsit in totalitate driblingurile speciale, cei care le puteau realiza asa cum trebuie putand fi numarati pe degetele unei maini. Doar la un Ricardo Quaresma si Iniesta am mai putut vedea niste mangaieri fine, cu adevarat fine, ale balonului. La Quaresma, atunci cand avea chef antrenorul Portugaliei sa-l introduca pe teren, cel care l-a mai bagat, putin ce-i drept, spre deosebire de ceea ce s-a intamplat cu al nostru magician Lucian Sanmartean.

Mare nedreptate a facut Anghel Iordanescu atunci cand a decis sa-l foloseasca pe Sanmartean doar o singura repriza. O repriza care a fost de ajuns pentru a ne demonstra, daca mai era nevoie, ca Sanmartean al nostru are cel putin tehnica celor doi enumerati mai sus.

Asa, Romania s-a si facut de ras, luand bataie de la Albania si nici nu a facut spectacol. A fost acolo doar ca sa ne enerveze.

Era nevoie de un suflu nou la nationala, era nevoie de Christoph Daum, antrenorul care desi nu a apucat sa ne arate ce stie, in termeni fotbalistici, a fost atacat de o multime de oameni din fotbal. Acesta a raspuns atacurilor cu foarte multa politete, neobisnuita pe plaiurile romanesti.

Revenind la Euro 2016, cred ca acesta a fost cel mai plicticos turneu final pe care l-am vazut. Sarac in goluri, in driblinguri, in tot ceea ce doream sa vedem pe teren si nu am vazut.

Ma asteptam sa-l castige Germania, mai ales ca avea o echipa buna, iar despre nemti se spune ca esti sigur de victorie impotriva lor doar atunci cand s-au urcat in autocar si au plecat, insa nici macar asta nu s-a intamplat.

Si am pierdut puncte, la concursul organizat de PC Garage, pentru ca la inceputul competitiei trebuia sa alegi castigatoarea Euro 2016 si gheata de aur a acestuia, pe Antoine Griezmann.

Antoine Griezmann golgether euro 2016

Chiar daca nu am castigat nimic, am terminat acel concurs pe un onorabil loc 93, din 9710 participanti, reusind si 4 scoruri exacte. Scopul a fost intrarea in top 100, ceea ce am reusit.

clasare euro 2016

Franta a pierdut turneul final organizat chiar de catre ea, pentru ca Didier Deschamps s-a incapatant sa nu-i convoace pe Frank Ribery si Karim Benzema. Daca la cel din urma incerci sa mai intelegi situatia, cu Ribery nu stiu ce a avut de nu l-a luat. Este prea batran? Driblingurile frumoase, pe care acesta ar fi putut sa ni le ofere, nu imbatranesc niciodata.

A fost un Euro 2016 al deciziilor neinspirate si al fotbalului putin, slab, plicticos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *