Nu m-am priceput niciodata la desen, asa ca mai mult de ceea ce puteti vedea mai sus nu sunt in stare, insa nu cred ca multi se pot “lauda” ca au luat nota una la materia respectiva.
S-a intamplat in scoala generala, fara ca macar sa am vreo cat de mica vina, alta in afara de faptul ca profesoara a gasit o copiuta sub banca mea, in timpul unei lucrari. Degeaba i-am explicat ca nu este a mea, ca eu scriu foarte urat, iar copiuta continea un scris deosebit de frumos. Nimic! Ai nota unu!
Am crezut ca glumeste. Nu a glumit si uite asa am ramas cu un mare unu in catalog, nota care nu a mai fost niciodata modificata, cum se obisnuia in acele vremuri. Stiti voi, sa-l sperii pe elev.
Chiar daca imi amintesc foarte clar ceea ce s-a intamplat, deoarece oamenii tind sa retina mult mai usor intamplarile negative, nu pot spune ca am fost prea mult timp suparat pe profesoara respectiva, pentru ca in scoala generala inca erau acei dascali vechi, care isi dadeau tot interesul sa te invete carte. Liceul a fost o perioada de prostire, deoarece doar 20-30% dintre profesori se mai zbateau sa isi faca meseria asa cum trebuie. Este adevarat, nici noi nu ne rupeam capul cu invatatul.
Cat despre copiute, nu am apelat la ele niciodata, pentru ca am o memorie foarte buna. Nici nu cred ca as fi avut rabdare sa stau sa le scriu, insa am vazut adevarate astfel de opere de arta.
Tot opere de arta, de data aceasta in adevaratul sens al cuvantului, sunt si creatiile artistului canadian Rob Gonsalves. Rob Gonsalves nu doar deseneaza bine, ci are si foarte multa imaginatie.
Desenele sale sunt inteligente si pline de mister. Totul este cat se poate de real, iar realul nu este altceva decat o iluzie.
Creatiile lui Rob Gonsalves te fascineaza prin faptul ca lucrurile se petrec exact invers fata de realitatea pe care o stim cu totii. In realitatea de zi cu zi, “normalul” este cel care se afla foarte aproape de tine, iar iluzia incepe sa apara atunci cand distanta este suficient de mare incat sa-ti afecteze modul in care percepi acea lume indepartata.
In lumea minunata a lui Rob Gonsalves, departarea reprezinta lumea reala, iar pe masura ce distanta devine din ce in ce mai mica, iluziile incep sa apara.