Vanzari prin telefon si momente amuzante

Dupa o prima experienta neplacuta in calitate de agent Zapp, de vreo cateva luni de zile, din cauza faptului ca aveam un sef absurd, m-am mutat tot la un partener Zapp, acolo unde am dat peste niste sefi excelenti si o colega la fel. M-am mutat acolo, dupa ce am fost recomandat de catre un sef de la Zapp, care a vazut ca-mi vad de treaba mea, ca sunt un baiat linistit si ca problemele vechiului loc de munca sunt cauzate de altii, nu de mine.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Pentru a ajunge agent Zapp, trebuia sa mergi direct la aceasta companie, pentru a face un curs de vanzari, platit de catre ei. Curs foarte tare, teoretic si practic, tipul care ne invata era si el de treaba, la fel si colegii. In plus, aveau cei de la Zapp o mancare excelenta.

Am terminat cursul si am asteptat rezultatul acestuia, colega de la fostul loc de munca spunandu-mi ca n-am cum sa obtin o suta de puncte din o suta, ca este foarte greu si ca ea a luat nouazeci si ceva de puncte. Mai tarziu am inceput sa ne intelegem bine, insa prima data colega mea avea niste usoare aere de superioritate si de sefa, ca doar era mai veche pe acolo. Am lamurit-o repede cum sta treaba, pentru ca nu suport chestiile astea.

Eu nefiind la munca atunci cand a venit rezultatul, ea a citit e-mailul si cand a vazut ca am obtinut 100/100, a uitat sa-mi spuna pret de cateva zile. Am vazut si eu mesajul, insa nu i-am zis, ci am asteptat sa-mi spuna ea.

punctaj obtinut curs agent vanzari zapp

Am terminat cursul, eram agent cu acte in regula, dupa care m-am mutat in partea cealalta.

Cea mai neplacuta activitate ca agent Zapp era sa faci telesales, adica trebuia sa ii deranjezi pe oameni cu niste oferte jenante, pe care nu le-ar fi acceptat nimeni niciodata. Desigur, sa avem incredere in oferta pe care incercam sa o vindem, insa daca oferta nu te ajuta, pentru ca-i incredibil de slaba, ce te faci?

– Buna ziua, doresc sa va prezint o oferta incredibil de proasta, pe care sunt sigur ca nu o veti accepta, insa hai sa va deranjez si sa va plictisesc un pic.

– Buna ziua! Oferta este incredibil de proasta si nu ma intereseaza! O zi buna!

Si sunai cu sutele de persoane, pentru ca aveai liste de mii de oameni.

Nimeni, dar absolut nimeni nu reusea sa vanda acea oferta. Nici eu, nici colega mea, nici altii.

Daca tot nu reuseai sa o vinzi, macar din cand in cand aveai parte de cate o conversatie care te mai trezea din plictiseala.

Iata cateva momente amuzante cu si despre telesales:

1. Tipa extrem de “glumeata”.

– Buna ziua! Sunt cutarica, de la Zapp. Aveti putin timp liber pentru a va putea prezenta oferta noua?

– Bai Cristi, hai mai du-te-n gura ma-tii! Hahahhaha.

Dupa un moment de uluiala maxima si trezire din amorteala, i-am spus ca nu sunt Cristi al ei. Ea tot nu ma credea si zicea ca-i o farsa, pana in momentul in care i-am zis niste date pe care Cristi nu cred ca le cunoastea. Si-a dat seama ca-i pe bune, a spus ca nu este persoana pe care o caut si, evident, confuza a inceput sa o dea in balbaiala, dupa care conversatia a luat sfarsit.

2. Arabul gelos.

– Buna ziua! Bla bla bla…

Ea, a ascultat ce am avut de zis, dupa care telefonul a fost luat de catre prietenul/sotul ei, cel ce avea un puternic accent à la Orientul Mijlociu si care a inceput sa-mi puna tot felul de intrebari, sa vada cine sunt, de unde sun si ce treaba am cu iubita lui. I-am zis toate lucrurile astea, mi-a spus ca vine la mine, pentru ca are drum pe acolo, insa nu a mai venit.

3. Genul care isi deschide firma, dupa care se ascunde.

Erau acele timpuri in care daca iti deschideai firma, trebuia sa ai neaparat telefon de la Zapp.

Aici nu discutam despre o singura persoana, ci mai multe procedau in felul urmator:

Ii sunam, ma prezentam, ii intrebam daca sunt persoanele X, de la firma Y, iar raspunsul, unul destul de confuz si temator, era ca nu sunt persoanele pe care le caut, de la firmele respective.

Probabil, teama de a nu fi gasiti era atat de mare, incat nu pricepusera de unde sunt. Abia dupa ce le spuneam inca o data ca-s de la Zapp, imi confirmau ca sunt persoanele pe care le caut, dupa ce inainte negasera.

Cine stie de ce nu doreau sa fie gasite. Pot doar sa-mi imaginez.

Ideea este ca nu-mi placea absolut deloc sa fac telesales. Uram sa deranjez oameni cu chestii nevandabile, la fel de mult cu nu-mi place nici mie sa fiu deranjat, indiferent de oferta.

M-a sunat nu cu mult timp in urma cineva de la ING si m-a intrebat daca vreau sa primesc pe e-mail tot felul de oferte din partea lor. Folosind un limbaj de lemn, protocolar, ma intrebau daca vreau sa primesc publicitate nedorita, adica spam.

Mai precis, ei sa faca niste bani de pe urma mea, iar eu sa primesc niste lucruri pe care nu le doresc. Evident, i-am spus un “NU!” mare si hotarat, sa ramana acolo, pe inregistrare.

Dintre toate lucrurile de pe Internet, cel mai mult urasc spamul pe e-mail. Nu ma abonez la nici un fel de newsletter si nici nu vreau sa primesc e-mailuri nesolicitate.

De-a lungul vietii, am facut destule prostii, insa absolut niciodata nu am deranjat pe nimeni pe e-mail cu mesaje nedorite si nici nu voi face acest lucru.

Nu-i deranja pe altii, daca nici tie nu-ti place sa fii deranjat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *