Vedem lumea din unghiuri diferite

Vedem lumea din unghiuri diferite

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Vedem lumea in modul cu totul diferite, de multe ori, tocmai pentru ca suntem oameni diferiti. Nu suntem cu totii la fel si asta este foarte bine. Daca am semana cu totii, lumea ar fi un loc mult mai plicticos si mult mai lipsit de viata. O viata in care toata lumea ar vedea traiul doar intr-o singura culoare, ar insemna una lipsita de nuanta. Nuantele sunt cele care ne diferentiaza si ne confera acele caracteristici de originalitate.

Faptul ca vedem lumea in moduri diferite, am scris ca este un lucru foarte bun. In cazul in care felul in care vedem lumea nu are nici o absoluta legatura cu realitate pe care o stim noi, este si el foarte bun, atat timp cat nu deranjeaza vietile altora. Si cand scriu “deranjeaza” ma refer la faptul de a intra cu incaltamintea in vietile altora, indiferent de ceea ce ar insemna asta, de la cele mai usoare lucruri, pana la cele mai grave.

Felul nostru de a vedea lumea nu trebuie sa produca suferinte altora, pentru ca acesta nu ar mai fi un punct de vedere valid, ci impunerea a ceea ce noi credem ca este singurul adevar din aceasta lume. Nu este bine sa se intample asa, pentru ca nu doar noi detinem adevarul, ci si altii au dreptul la adevarul lor. Adevarul este ceva relativ, asa ca trebuie sa avem mare grija ca nici macar sa nu ne gandim sa-l impunem altora pe al nostru. Nu forta este calea, nu acesta trebuie sa fie raspunsul nostru fata de o lumea care nu ne accepta parerile.

Vrei sa schimbi ceva? Incearca sa explici lumii punctul tau de vedere, sa le arati beneficiile de a gandi intr-un fel, sa le arati ca aceasta poate fi una dintre caile pe care pot merge pentru a schimba viata lor in ceva bun. Daca tu mergi si iti impui cu forta punctul de vedere, acesta nu mai este un lucru deloc pozitiv, nu mai are legatura cu adevarul, ci cu minciuna. Tirania nu este o cale de urmat, ci una pe care nu trebuie sa o lasam niciodata sa iasa la suprafata. Probabil, toti oamenii au ceva rau in interiorul lor, doar ca au decis sa tina acel rau undeva intr-un colt, foarte bine inchis si sa nu-l lase niciodata sa iasa la suprafata.

Nu raul trebuie sa ne conduca, ci binele. Nu trebuie sa-i facem pe altii sa sufere doar pentru ca gandesc altfel decat noi. Parerile pot fi combatute doar cu alte pareri, nu cu arme, nu cu forta. Nimeni nu te va iubi daca tu incerci sa iti impui parerea cu forta. Nimeni nu va lua in seama ceea ce tu incerci sa explici, atat timp cat nu o faci intr-un mod civilizat, ci apelezi la metode barbare. Vorbele sunt cele mai bune arme si poti sa le folosesti pentru a incerca sa-i duci pe altii inspre lucruri frumoase. Aceste arme trebuie sa fie unele ale bunatatii, nu ale distrugerii.

Stiti bine la ce ma refer. Stiti bine ca acei oameni nu au meritat sa moara pentru ca si-au exprimat punctul de vedere. Asa ceva nu este acceptabil intr-o societate moderna si intr-o lume ce se vrea a fi civilizata. Suntem oameni, nu suntem animale. Nici macar animalele nu cred ca sunt capabile de astfel de lucruri facute din rautate, din ura.

Va doresc echilibru si pace in suflet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *