Viata este deosebit de scurta si trebuie traita in fiecare clipa a sa

Viata este deosebit de scurta si trebuie traita in fiecare clipa a sa

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Se spune ca viata este scurta si trebuie traita asa cum trebuie, adica sa incercam fiecare sa o prelungim prin acele momente care vor ramane pentru totdeauna in memoria noastra, drept niste situatii placute, unele care ne fac mereu sa zambim cand ni le reamintim.

Asa este. Viata trebuie traita, pentru ca o sa ajungem cu totii sa nu mai putem face acest lucru, pentru ca vom avea alte prioritati in viata sau pentru ca nu vom mai avea dispozitia necesara. Trebuie sa invatam sa ne distram, sa ne simtim bine, sa traim asa cum vrem noi, insa fara sa-i deranjam pe altii. Distractia noastra trebuie sa se opreasca in punctul in care incepem sa-i deranjam pe altii.

Nu este in regula, nu este corect sa facem asa ceva, astfel incat distractia trebuie sa fie bine practicata. Avem dreptul sa ne distram, avem dreptul sa facem ceea ce ne dorim, indiferent de unde suntem, indiferent de ceea ce cred altii ca ar trebui sa realizam in viata. Nimeni, dar absolut nimeni, nu este stapan pe viata noastra, pe traiul nostru, pe ceea ce realizam noi in fiecare zi. Suntem oameni independenti si asa trebuie sa fie, pentru ca altfel viata nu ar mai fi placuta, nu ar mai fi suportabila.

Nu trebuie sa ajunga nimeni sa ne spuna ce sa facem, ci doar sa incercam sa ascultam ceea ce zic cei care ar putea sa aiba dreptate in afirmatiile lor, insa deciziile finale sa le luam noi, nu ei. Noi trebuie sa fim singurii stapani ai fiintei noastre. Nici macar un singur conducator nu trebuie sa ne tina sub stapanirea lui, pentru ca nimeni nu are dreptul sa faca asa ceva. Suntem oameni liberi, nu sclavi. Sclavia nu mai trebuie sa existe ceva care sa aiba legatura cu zilele noastre, ci cu trecutul nefast al omenirii.

Conducatorii zilelor noastre trebuie sa aiba grija de poporul lor, nu sa-l asupreasca, nu sa-l oblige sa faca tot felul de lucruri. Suntem liberi sa decidem ceea ce vrem sa facem, suntem liberi sa facem ceea ce noi consider ca-i bine, atat timp cat nu aducem atingere drepturilor altora. Democratia inseamna sa decidem pentru noi, atat timp cat nu incalcam libertatile altora. Trebuie sa ne traim viata asa cum consideram noi de cuviinta si sa nu incetam sa facem acest lucru, niciodata.

Viata este extrem de scurta si batranetea nu iarta pe nimeni, de aceea se spune ca batranetea este haina grea. Trebuie sa invatam sa ne mai si distram, nu doar sa muncim fara incetare. Trebuie sa mai invatam si sa zambim, nu doar sa stam incruntati tot timpul.

Trebuie sa ne prelungim viata, prin aceste clipe minunate pe care le traim in fiecare zi alaturi de cei dragi, pentru a putea spune ca nu am trait degeaba pe Pamant. O viata traita doar in liniste, este una plicticoasa, iar plictiseala conduce inspre stres, stresul inspre scurtarea vietii oamenilor.

Trebuie sa stim sa facem cate putin din toate, nu toate odata sau nu doar un singur lucru. Trebuie sa invatam sa fim echilibrati, pentru ca din echilibru vin toate celelalte lucruri bune, inclusiv fericirea.

Sper sa va traiti cu totii viata asa cum vreti si sa nu va intereseze de parerile celor din jur, care nu sunt mereu cele mai bune, din contra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *