Viata este precum un curcubeu, cu toate nuantele sale

Viata este precum un curcubeu cu toate nuantele sale

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Viata oamenilor este precum un curcubeu, in sensul ca aceasta are si partile sale mai viu colorate si mai bune, precum si partile mai intunecate, mai violete. De cand ne nastem si pana murim, putine sunt certitudinile oamenilor in viata, una dintre ele fiind ca sigur vom avea si un sfarsit, vom inceta sa existam, cel putin din punct de vedere fizic. Viata este un curcubeu continuu, nu unul care apare numai dupa ploaie. Curcubeul uman apare si cand este soare si cand este innorat si cand afara ploua si cand afara ninge.

Viata oamenilor nu este ceva care sa apartina numai unui singur lucru, ci depinde de foarte multi factori. Unul dintre ei este gradul nostru de educatie, de acumulare a cunostintelor care ne vor permite sa ne dezvoltam si sa dezvoltam lumea in care traim. De educatie depind multe lucruri, inclusiv confortul celor din jurul nostru, pentru ca nimeni nu doreste sa aiba pe langa el un om necivilizat. Da, nesimtirea sta mana in mana cu lipsa culturii si a educatiei.

Curcubeul vietii mai consta si in acumularea de cunostinte pe tot parcursul traiului nostru efemer in aceasta lume. Vrem sa cunoastem din ce in ce mai mult si indiferent de cate am sti, tot nu avem suficiente bagaje de cunostinte pentru a spune ca acum putem sa ne oprim, deoarece cunoastem absolut orice. Curcubeul vietii mai este format si de catre cei din jurul nostru, fie ca vorbim de prieteni, familie sau simple cunostinte. Tot din viata noastra mai face parte si caracterul de care dam dovada.

Un caracter frumos va fi intotdeauna apreciat si cautat, in timp ce unul negativ nu va fi pe placul nimanui. Viata noastra este un cumul de factori interni sau externi, fizici sau psihici. Nu este ceva ce poti sa spui ca merge a fi controlat sau pus sub stapanire, ci vorbim despre lucruri schimbatoare, unele care vin din senin, atunci cand te astepti mai putin sau pe care le avem intr-o oarecare masura sub control.

Curcubeul vietii are atat de multe culori cate pot fi obtinute si dintr-un curcubeu normal. Nuantele sunt cele care ne diferentiaza intre noi, pentru ca viata noastra este intr-o mare masura diferita de a altora, desi uneori poti spune ca exista si niste vagi asemanari. Vedem verde in fata ochilor atunci cand totul ne merge bine, cand orice am incerca este incununat de succes si vedem rosu in fata ochilor atunci cand nu reusim sa facem nimic, atunci cand parca toate relele lumii in care traim s-au lipit de noi.

Ne place sa ne gandim la lumea inconjuratoare ca la o multitudine de culori, pentru ca aceste culori sunt cele care dau viata si sens tuturor lucrurilor din jurul nostru. Fara culori si viata noastra ar una mult prea gri, mult prea neagra, iar fericirea si zambetul de pe chipurile oamenilor nu ar mai fi niciodata la fel. Culorile din curcubeul vietii noastre sunt cele care ne arata calea inspre destinul ce ne-a fost harazit, inspre tot ceea ce este pus de-o parte pentru noi in aceasta viata.

Culorile sunt acolo pentru a fi zarite si traite, iar in lipsa lor viata ar capata accente mult prea dramatice pentru a putea fi traita din plin. Sper sa aveti cu totii parte numai de culori calde in viata voastra si doar de intamplari asa cum va doriti!

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *