Victor Ponta – poveste cu indieni

Victor Ponta, sau Micul Ivaho, doreşte să ajungă şef de trib indian, fiindcă s-a săturat să se tot distreze cu arcul său de jucărie, având nevoie de provocări mult mai mari, unele pentru care nu are nici micul indian ivahoabilităţile, nici cunoştinţele necesare. Cu toate acestea, este foarte posibil să ajungă unde-şi doreşte, mai ales că este susţinut de cel mai mare trib al meleagurilor noastre, Tribul Pieilor Roşii.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Micul Ivaho s-a gândit într-o zi să ajungă şef de trib indian, însă îi lipseşte acea înţelepciune de care ar trebui să dea dovadă o astfel de persoană. Pentru a fi corect, trebuie spus că Micul Ivaho a făcut şi ceva lucruri bune, în sensul că a tras de câteva ori cu arcul în aer, la nimereală, şi a reuşit să aducă înapoi merindele oamenilor, cele sustrase de Tribul Fură Tot. După această reuşită, Micul Ivaho nu a mai avut altele notabile, săgeţile lui trimise către diferite ţinte, nimerind doar aerul, reuşind să-l otrăvească.

Despre Micul Ivaho se spune că este strângăreţ. Atât de strângăreţ, încât a pus stăpânire pe cele scrise pe jos de înţelepţii timpurilor sale, după care a dat cu piciorul prin ţărână şi şi-a trecut propriul nume pe ele. Mai mult de atât, în loc să-şi vadă de treburile sale şi să-i ajute pe ceilalţi indieni, din postura pe care o ocupă în acest moment, Micului Ivaho îi place ăl mai mult să se certe cu actualul şef de trib, denumit Corabia Scufundată în Apa de Foc.

Nu doar că se ceartă cu el, dar i-a copiat şi proastele obiceiuri, acelea de a pârî tot ceea ce se întâmplă în ţinutul său, celorlalte triburi ale lumii. Văzând aceste lucruri, indianul de rând începe să creadă că între Micul Ivaho şi Corabia Scufundată în Apa de Foc, există o înţelegere. Ceva de genu’ “ne facem că ne certăm şi, în realitate, suntem cei mai buni prieteni”.

Spun asta, pentru că Micul Ivaho nu câştigă nimic din toate aceste dansuri războinice îndreptate înspre şeful de trib actual, care va fi nevoit să-şi părăsească al său wigwam, foarte curând.

De cealaltă parte, Corabia Scufundată în Apa de Foc are toate motivele să-l sape pe Micul Ivaho, deoarece domnia lui este pe sfârşite şi a auzit că Tribul Pieilor Roşii doreşte să-l ducă la stâlpul torturii. În plus, vrea să-şi ajute amica să ajungă şef de trib, cea pe care o cheamă Pană de Cocoş, aceasta putând să-l ajute dacă va ocupa respectivul scaun.

Din statisticile înţelepţilor tribului, cei care au trecut cu x şi 0 opţiunile de vot ale indienilor de rând, se pare că Micul Ivaho are cele mai mari şanse de a ajunge să poarte blana de urs, chiar dacă nu o merită, fiindcă toţi ceilalţi care au făcut lac pe jos de cât au salivat la funcţia de şef de trib, sunt mult în spatele lui.

Dintre aceştia, Mutulicăn cel Sur nu reuşeşte să îşi transmită prea bine mesajul, fiindcă are nevoie de câteva ore pentru a rosti câteva cuvinte, şi alea nepotrivite. CA LINtea de Trei Bizoni a mai ocupat locul de lângă şeful tribului şi tot ceea ce a reuşit, a fost să-şi vândă neamul. Pană de Cocoş are atât de multe păcate, încât nici vrăjitorul tribului ei, Aliodorm cel Mov, nu ar putea să i le îndepărteze.

Cu toate că, probabil, el va fi următorul şef de trib, Micul Ivaho nu pare potrivit pentru această funcţie, deci nu va avea parte de votul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *