Vitejie sau vijelie?

Vitejie sau vijelie

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Oare cum este mai bine sa fim in viata, viteji, neinfricati sau daca vom experimenta aceste trairi de lupta, vijelia se va abate asupra noastra? Cu unele ocazii este bine sa arati ca esti fara de frica, insa sunt si momente in viata cand trebuie sa te inclini dupa bataia vantului si sa accepti compromisuri, chiar daca tu ai dori o rezolvare pentru o anumita problema, in felul tau si nu dupa cum vor altii. Au fost cazuri cand cei care au dat dovada de vitejie, au cazut chiar ei victime si cei pe care doreau sa-i salveze, au reusit sau nu sa scape. Este bine sa fii viteaz, atat timp cat ai un oarecare simt al raspunderii si de analiza a situatiei in care te bagi. Unii spun ca trebuie sa te lovesti cu al tau cap de pereti, pentru a invata din greseli, insa uneori lovituri sunt mult prea grele pentru a fi suportate.

Chiar daca risti sa se abata vijelia asupra ta, atunci cand esti viteaz, lumea are nevoie si de eroi. De acei oameni care nu stau prea mult pe ganduri cand este vorba de a-i salva pe semenii lor care se afla intr-o situatie urgenta, disperata. Acesti eroi au darul de a motiva alti oameni pentru a merge mai departe, sau de a reda lumii increderea ca rasa umana inca nu este sortita pieirii si ca inca se mai gasesc pe aceasta lume persoane care sa puna interesul altora inaintea propriei sigurante. Eroii sunt cei care te fac sa visezi si sa-ti doresti sa fii ca ei, influentand cu ganduri negative pe alti multi oameni care pana atunci erau nepasatori la ceea ce se intampla in jurul lor, atat timp cat acele lucruri nu-i afecta direct pe ei.

A fi viteaz este o virtute, fara indoiala, insa chiar daca uneori datorita imboldului puternic de a-i ajuta pe altii, atunci cand este o situatie limita, ne punem chiar pe noi in primejdie, trebuie sa ne gandim ca poate o sa fim si noi intr-o faza la fel de nefericita si tare ne-ar placea sa ne ajute cineva.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *