Vrei sa vinzi articole pe blogul tau WordPress si nu stii cat sa ceri pe ele sau pe linkuri in sidebar? Iti spun eu

Nu am vandut niciodata linkuri pe blog si nici nu am de gand, deoarece am pasarelele mele pe la cap si nici Google nu accepta asa ceva, insa daca vrei sa vinzi pe furis articole pe blogul tau WordPress sau linkuri in sidebar, iti spun eu cam cat costa chestiile astea pe un blog ca al meu. Informatii venite de la un profesionist in domeniu, ieri, adica un om care din asa ceva, din SEO, mananca o paine buna, deoarece daca eu nu ma ocup cu asta, nu stiam exact cum stau lucrurile.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

cu cat pot sa vand linkuri pe blog wordpress

Nu am vandut absolut niciodata linkuri pe blog, pana in acest moment, iar acest lucru poate fi verificat inclusiv prin numarul de adrese externe pe care le am pe site, deoarece am eu pasarelele mele multe care se invart neincetat in jurul capului si nu-mi dau pace, insa si pentru ca Google nu vrea sa vinzi linkuri pe blog, ci sa faci trimiteri naturale si neplatite catre altii.

Si pe Google nu poti sa-l pacalesti, cel putin nu pentru mult timp, deoarece compania americana cam inseamna, la ora asta, Internetul sau o mare parte din el. Asa ca tot o sa te prinda pana la urma, daca faci lucruri necurate.

Cand tu incepi sa dai in mod nefiresc linkuri inspre site-uri care nici macar nu au autoritate mare (Domain Authority si Page Authority) iar altii fac la fel inspre domeniile respective, incep sa se aprinda niste beculete rosii pe la Google si se intampla doua lucruri:

1. Site-ul care primeste acele linkuri “dofollow” multe si in timp scurt este “ars” de Google. Matt Cutts, fostul sef al departamentului anti-spam de la Google, care intre timp a plecat de acolo, a explicat faptul ca importantul motor de cautare american nu te pedepseste pentru linkurile “nofollow” date manual catre site-ul tau, oricate ar fi, ci pentru cele “dofollow” care vin multe si in timp scurt, mai ales pe un domeniu nou.

Este ca si cum ai incerca sa iti dai singur click pe reclamele AdSense si sa crezi ca nu o sa patesti nimic. Google o sa te prinda pana la urma si o sa-ti baneze permanent contul, adica adio sa mai poti deschide altul pe numele tau. Dupa, trebuie sa te duci pe la baieti, sa cumperi cu 50 de dolari un nou cont AdSense. Asta este principalul motiv pentru care Google iti baneaza contul AdSense: ca nu esti corect si incerci sa-i pacalesti, cu proxy/VPN si alte rahaturi d-astea care nu au cum sa mearga cu aia care sunt “Internetul” la ora asta. In rest, nu au treaba cu tine, daca iti vezi si tu de treaba ta.

2. Blogul tau WordPress (si celelalte care procedeaza asa) o sa o pateasca si el, poate nu la fel de tare precum cel care primeste linkurile, insa in regula nu-i va fi. Stiu bine ce se inseamna pe forumurile de hacking din afara tarii, in domeniul black SEO, iar baietii de acolo isi schimba des PBN-urile, pentru ca nu mai au putere, dupa o perioada.

Chiar daca procedeaza destul de “safe” in sensul ca vand un link, dupa care scriu mai multe articole normale, fara linkuri, si tot asa. Pana le urma, tot li se infunda si lor. Iar ei, profesionistii in domeniu, nu folosesc doar treaba cu linkurile, ci si alte unelte profesionale de indexare, retele sociale (semnal social) si altele.

Chiar si asa, am fost curios sa-l intreb pe un baiat din domeniu, ieri, cam cat costa un articol pe un blog ca al meu, precum si un link in sidebar.

Mi-a analizat site-ul, iar raspunsul lui a fost ceva de genul: plusul tau major este ca nu vinzi linkuri, deci ai foarte putine trimiteri externe, si este blog de tehnologie, in mare parte. Asta inseamna ca un articol pe un blog ca al meu ar valora undeva la maxim 150 de lei, iar un link pe o luna in bara laterala, maxim 50 de lei.

In regula, stiu ca am pierdut multe linkuri puternice pe blog, pentru ca nu am mai scris pe aici prea mult, din 2015, din cauza problemelor. Mai stiu si ca DMOZ, unul dintre cele mai exclusiviste directoare web, unde ajungeai foarte greu, s-a inchis intre timp si iar am pierdut un link important. Inainte, aveam un Page Authority mare, care se apropia chiar de 50 la un moment dat, insa acum a scazut rau, la 42.

Mai cunosc si faptul ca am facut greseli pe la inceput, deoarece ma luam dupa toti prostii dupa blogurile de “SEO” de afara, care iti spuneau sa lasi comentarii, manual, nu spam, pe bloguri, iar la sfarsit sa-ti pui semnatura. In plus, unele directoare web unde sunt trecut, care inainte erau OK, acum au un spam rating mare, deoarece au acceptat si linkuri care nu sunt potrivite, ceea ce nu e in regula. Nu sa comiti erori este rau, deoarece suntem oameni si suntem supusi greselilor, ci sa persisti in ele, fara sa vrei sa inveti cum este bine cu adevarat.

Cu toate astea, fiind blog de tehnologie, in mare parte, iar eu stiu ca am pe aici foarte multe lucruri care nu se mai gasesc pe alte site-uri, deci rare, stiti cat as cere, daca ar fi sa vand vreodata linkuri in sidebar? Ca articole nu as vinde niciodata, deoarece mi-ar sta pe cap sa stiu ca am ceva permanent pe blog, cu care eu nu sunt impacat suta la suta.

As cere cel putin dublu decat costa maxim un link in sidebar. Cel putin! Asta inseamna ca as cere chiar si mai mult. Doar pentru ca pot si stiu de ce fac asta.

Daca nu stiati pana acum cat costa un articol pe blogul vostru sau un link in sidebar, sper sa va fi facut macar acum o parere.

Share it on:
TwitterFacebook

2 Comments

  1. Și eu vând foarte, foarte rar. Nu pentru că aș fi ipocrit să zic că nu am nevoie de bani, dar nu caut să vând. Dacă vine cineva și cere… analizez și văd dacă mă reprezintă.

    În rest, fac schimb de link-uri cu anumiți colegi din blogosferă. 🙂

    • Cred ca asa este cel mai nimerit sa faci si pe placul Google, in general, schimb de linkuri, adica trimiteri inspre articole care-ti plac de pe blogurile respective, fara sa ceri bani pe ele.

      Cat despre bani… cine nu are nevoie de ei? Mai ales daca esti persoana normala, care te zbati pentru orice este al tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *